Rätt solcreme

Oavsett var och när du solar – med rätt solcreme kan du vara säker på att du är helt skyddad. Att känna till din huds behov garanterar att du klarar sommaren och solen på ett säkert sätt.

NIVEAs solcreme är tillförlitlig

Skydd och omvårdnad

Vi har utvecklat ett produktutbud som ger ett tillförlitligt skydd och bästa möjliga omvårdnad för din hud.Dina hudbehov kommer först. Produkterna från NIVEA SUN är också mycket effektiva och trevliga att använda. Vi visar hur du applicerar solcreme på rätt sätt och hur du kan njuta av solen på ett säkert sätt.
Sola säkert

Väl skyddad

Alla NIVEA SUN-produkter har ett fotostabilt, dvs. ett ljusbeständigt skydd. Huden bibehåller sitt naturliga skydd mot UV-strålar om du använder rätt solcreme, även i stekande sol. 
Eftersom cremer försvinner när de kommer i kontakt med sand, vatten, handdukar eller svett ska du smörja in dig på nytt varannan timme.

Väl skyddad

Solcreme: så smörjer du in dig på rätt sätt

Vad betyder solskyddsfaktor (SPF)?

Hudens naturliga skyddstid är den individuella tidsram då huden utsättas för sol utan att du bränner dig. Tidsramen för hur länge hudens naturliga skydd klara sig utan solcreme, beror på din hudtyp och är vanligtvis mellan 5 och 30 minuter. Genom att multiplicera hudens egen naturliga skyddstid med solcremens solskyddsfaktor så kan du beräkna hur lång tid du kan vara i solen utan oro.

Solcreme bör vara vattenfast

De vattenfasta solskyddsprodukterna från NIVEA SUN testas enligt en internationell standardmetod (COLIPA-metoden 2005).

  • Efter två 20-minutersdopp i vatten behåller solcremerna fortfarande minst 50 procent av sin ursprungliga solskyddsfaktor.
  • Våra produkter märkta ”extra vattenfast” är dubbelt så effektiva (4 x 20 min).
  • De ”extra långtidsverkande vattenfasta” Swim & Play-produkterna för barn ger minst 50 % av den ursprungliga solskyddsfaktorn efter 120 minuters bad.

Såhär applicerar du solcreme på rätt sätt

Att applicera rätt mängd solskydd är avgörande för att du ska vara helt skyddad. NIVEA Sun har därför utvecklat en enkel tumregel: 

  • För 3– 5-åringar är den dos som krävs en linje med solcreme som motsvarar längden av ett till ett och ett halvt långfinger (t.ex NIVEA Sun Kids Moisturizing Sun Lotion) eller 5 till 6 sprayningar av NIVEA Sun Spray.
  • För 6– 10-åringar motsvarar dosen ett och ett halvt till två långfingrar eller 7– 10 sprayningar av NIVEA Sun Spray (till exempel NIVEA Sun Kids Moisturizing Sun Spray). 
  • Äldre barn och vuxna behöver en linje solcreme som motsvarar längden från handleden till slutet av långfingret eller 15 sprayningar. 
En dos ska användas för armarna, halsen, ansiktet och nacken och dubbelt så mycket för rygg, mage och benen. För barn upp till fem år bör dubbel mängd appliceras på ansikte, nacke och hals eftersom huvudet är proportionerligt större hos små barn. Mycket viktigt: Applicera ett nytt skyddslager med creme tidigt.

Väl applicerat

Solskyddet ska appliceras varannan timme och alltid efter bad eftersom solcreme kan nötas av i kontakt med svett och vatten samt vid lek. Var försiktig. En ny applicering av solcreme betyder inte att solskyddsnivån är återställd. Ny applicering av creme innebär att hudens naturliga skyddstid bibehålls. Mycket viktigt: använd rätt mängd. Detta är det enda sättet att uppnå den angivna solskyddsfaktorn. Du bör också se till att du från början väljer en solskyddsfaktor som skyddar din hud hela dagen.
När du applicerar solcreme ska du inte glömma svåråtkomliga områden som örsnibbar och fotsulor!
Hudens tolerans
Ett högeffektivt skyddssystem med UVA/UVB, vattenfast, omedelbart skydd vid applicering och dermatologiskt godkänd kompatibilitet med huden.

Solcreme – det här bör du veta

Vad innebär ett omedelbart skydd?

Efter applicering ger alla NIVEA SUN-produkter ett omedelbart skydd mot att du bränner dig i solen och ett för tidigt åldrande. Ett ”omedelbart skydd” innebär att det angivna UVA- och UVB-skyddet garanteras direkt efter applicering och att ingen tid behöver passera förrän den börjar skydda huden. Efter att du har applicerat solcreme kan du genast njuta av solen. Du bör ändå smörja in dig innan du går ut eftersom du exponeras för en stor mängd UV-strålar på vägen till stranden.

Kan jag förlänga solskyddstiden genom att ”fylla på” med solcreme?

Den skyddande effekten förlängs inte. Ditt val av SPF bestämmer hur länge du kan vara i solen utan att skada din hud. Ytterligare applicering av creme (efter torkning, simning, osv.) bidrar till att bibehålla önskad skyddsnivå, men den förstärks inte.

Vad är hållbarheten för solskyddsprodukter?

Oöppnade produkter har en hållbarhetstid på minst 30 månader. Hållbarhetstiden för en öppnad produkt hittar du på baksidan av produkten. Där ser du en symbol i form av en öppen burk med ett nummer. Numret anger hur många månader produkten håller efter att ha öppnats. Normal hållbarhetstid är 12 månader.
product-stage-bg

Skydda dig mot solen med en närande solcreme