Solkräm utan fläckar

Välj en solkräm utan fläckar och lär dig att tvätta dina kläder för att ta bort de fläckar som solskyddet har orsakat.

Solkräm utan fläckar

Att använda solskydd är mycket viktigt, men solkräm fläckar kläder kan vara ganska irriterande, eftersom det ibland kan vara svårt att få bort dem. För att undvika dessa problem, välj solskydd utan fläckar!

Solkräm på kläder - varför ger det fläckar?

Det är alltid viktigt att ha solskydd med hög SPF när du är utomhus, för att skydda huden från skadliga UV-strålar, men tyvärr kan solkrämer ibland orsaka fläckar på dina kläder. Solkrämsfläckar på kläder är oljiga fläckar som orsakas av att en större mängd solskydd blir kvar på kläderna under en längre tid. Dessa fläckar kan se feta ut, eller till och med bli bruna om de inte behandlas snabbt nog. Om du tvättar plagget direkt, borde det gå lätt att ta bort fläckar solskydd.

Vad orsakar fläckar från solkräm på kläder?

Solkrämsfläckar på kläder orsakas av kemikalien avobenzone, den viktigaste ingrediensen i solkrämer. När avobenzone blandas med mineralerna som finns i vatten kan det leda till gula märken. Den goda nyheten är att det inte är svårt att få bort solkräm på kläder.

Så tar du bort solkrämsfläckar på kläder

  1. Applicera bikarbonat och låt det verka i 30 minuter för att absorbera överflödig olja från fläckarna.
  2. Använd ett tvättmedel som är lämpligt för olje- och fettfläckar.
  3. Se till att inte tvätta dina kläder i varmt vatten eftersom varm temperatur kan få oljan att fastna i tyget.
  4. Om du tvättar vita kläder, spruta lite citronsaft på solkrämsfläckarna på dina kläder och häng dem för att torka i solen. Citronsaft och solljus är bra på att naturligt bleka nedfläckade vita kläder.
  5. För särskilt envisa solkrämsfläckar på kläder, kan du behöva upprepa dessa steg.

Välj en solkräm utan fläckar med NIVEA

Vi spenderar alla mer tid i solen när det är varmare ute, och det är mycket viktigt att komma ihåg att bära solskydd för att skydda din hud mot solbränna och för tidigt åldrande. NIVEAs solkrämer håller din hud skyddad, återfuktad och mjuk. Och oroa dig inte över att få lite solkräm på dina kläder – NIVEAs nya innovativa anti-fläck-formula skyddar dina kläder från fläckar! NIVEA Sun ger pålitligt skydd mot solskador för hela familjen – ett brett utbud av solkrämer som är lämpliga för alla hudtyper, inklusive en fuktgivande SPF 30 solkräm eller SPF 50+ för känslig hud. Om du letar efter en solkräm för barn som inte fläckar kläder, välj NIVEA Sensitive Immediate Protect Soothing Spray SPF 50+.