Avokadoolja hud

Är avokado bra för huden? Upptäck alla fördelar med avokadoolja för din hud och olika sätt du kan använda den på.

Avokadoolja för huden – vad är avokadoolja?

Avokadoolja pressas ur avokadokärnan och har en tjock konsistens. Den kan ibland ha en starkt nötaktig lukt och ibland knappt dofta något alls. Avokadoolja innehåller en rad olika fettsyror, mineraler, A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin och E-vitamin och är en utmärkt hudvårdande ingrediens med antimikrobiell, antioxiderande och antiinflammatorisk verkan. Dessutom ökar den produktionen av kollagen. Avokadoolja för hud kan användas på alla hudtyper men är extra närande vid eksem, psoriasis och andra hudbesvär.

Är avokado bra för huden?

Att använda avokadoolja på huden har mängder av fördelar för att uppnå en len och frisk hud. Läs vidare för att upptäcka alla fördelar med avokadoolja för ansikte och hud.

Fördelar med avokadoolja hud

- Lugnar och läker irriterad och narig hud: Irriterad hud lugnas och läker tack vare avokadooljans antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper.
- Återfuktar och mjukgör huden: Avokadoolja för hud och ansikte verkar mjukgörande och mjukar upp huden och återfuktar den på djupet.
- Skyddar huden från UV-strålning: Avokadoolja har en hög andel enkelomättat fett som ger huden en skyddande hinna.
- Skyddar huden från att skadas: Avokadoolja innehåller E-vitamin. Genom att applicera det på huden kan E-vitaminet  absorbera de fria radikaler i omgivningen som annars skulle kunna skada huden.
- Främjar hudens produktion av kollagen: Avokadoolja bidrar till att förhindra att kollagen i huden bryts ned, det förbättrar och bibehåller på så sätt hudens elasticitet.
- Verkar antiinflammatoriskt: Det kan kännas fel att smörja in aknebenägen hud med olja, men att använda avokadoolja på huden är extra bra för allt från eksem och psoriasis till akne tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper.
- Förbättrar hudens energiproduktion: Studier visar att avokadoolja främjar hudens läkning och underlättar cellförnyelsen.

Använda avokadoolja hud

Avokadoolja har mängder av fördelar och kan användas på en rad sätt för att vårda huden.

Så här kan du använda avokadoolja ansikte och hud

 1. Massera in oljan i huden
 2. Använd oljan som ansiktsmask
 3. Blanda i lite olja i duschkrämen eller droppa i lite olja i badkarsvattnet
 4. Använd oljan som en del av ansiktskrämen för att vårda och återfukta hyn
 5. Använd oljan som handkräm
 6. Använd oljan i kroppsvård för att återfukta

Ansiktsmask med avokadoolja

Avokado används ofta som hemmagjord ansiktsmask tack vare sina många vårdande egenskaper. Det är enkelt att göra och ingridienserna går att hitta i mataffären!

Så här gör du en hemmagjord ansiktsmask med avokado steg för steg:

 1. Skär en mogen avokado i kuber
 2. Häll i lite avokadoolja
 3. Mosa avokadon med en gaffel
 4. Applicera jämnt över ansiktet med hjälp av fingrarna
 5. Låt ansiktsmasken sitta i 10 till 15 minuter. 
 6. Tvätta bort ansiktsmasken försiktigt med ljummet vatten
 7. Tvätta ansiktet med din normala ansiktsrengöring
 8. Smörj in ansiktet för att bevara fukt och näring

Så här gör du en hemmagjord ansiktskräm med avokado:

 1. Blanda 60 ml avokadoolja med 2 matskedar kokosolja, 2 matskedar honung, 1/2 tesked E-vitaminolja och 1 matsked sheasmör
 2. Koka upp blandningen på spisen och låt den sjuda i några minuter
 3. Rör om medan ingredienserna smälter
 4. Häll blandningen i en liten burk eller behållare när ingredienserna har smält och låt stå tills blandningen har svalnat och stelnat
 5. Förvara din hemmagjorda ansiktskräm svalt

NIVEA och avokadoolja hud

Avokadoolja erbjuder huden mängder av fördelar och därför använder vi den i flera av våra produkter, så att du kan skämma bort och vårda din hud med våra färdiga produkter med avokadoolja för hud och dra nytta av alla fördelar.

Avokadoolja hud

NIVEA Pure & Sensitive Roll On

Vi har inkluderatl kamomillextrakt och avokadoolja i vår deodorantserie NIVEA Pure and Sensitive på grund av de vårdande, antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaperna. Avokadoolja i deodoranten kan lindra vid irritation och när det kliar i armhålan. Samtidigt ger den dig ett bra skydd mot oönskad lukt.och den särskilt utformad för känslig hud.

 

Avokadoolja hud

NIVEA Naturally Good Avocado Body Lotion

Skäm bort kroppen med vår naturinspirerade Avocado Body Lotion. Den veganska formulan består av de bästa ingredienserna för att ta fram hudens naturliga skönhet. Den består till 98% av naturliga ingredienser och är återfuktande i upp till 48 timmar. Vi har även tagit fram en mjuk återvinningsbar flaska med 50% mindre plast, den går att rulla ihop så att du kan klämma ut sista droppen. Du får alla fördelar med avokadoolja för huden i en och samma flaska!