Välja den mest effektiva deodoranten

Det finns en koppling mellan självförtroende och fysiskt välbefinnande. Visa dina armhålor med gott självförtroende och upptäck vetenskapen om starka deodoranter och antiperspiranter.

Allt du vill veta om de mest effektiva deodoranterna

Vi besvarar vanliga frågor om personliga hygienprodukter för att hjälpa dig att hitta rätt produkt för din livsstil.

Hur fungerar deodoranten?

Innan vi tittar på hur deodoranter fungerar måste vi undersöka vad som orsakar svett och vetenskapen om svett.

När miljön, såsom värme eller stress utlöser våra svettkörtlar, utsöndrar de vatten och salt.

De flesta tror att själva svetten är källan till obehaglig lukt. Faktum är att lukten kommer från bakterierna på huden som livnär sig på svett vid apokrinkörtlarna - körtlarna i dina armhålor.

För att förbättra din komfort och välbefinnande blockerar deodorantsprayen bakterierna istället för själva svettkörtlarna.

leende-ung-kvinna-på-stranden

Behöver du en annan deodorant för sport?

Det sista du vill ha är svettfläckar eller obehaglig lukt när du tränar. En stark antiperspirant som Derma Dry Control Maximum håller både fukt och lukt under kontroll. Dess unika formula stöder dig även i de mest stressiga situationer.
 

Hur skiljer sig deodorant från antiperspirant?

  • Deodoranter minskar bakterietillväxten i armhålan
  • Antiperspiranter minskar svettflödet och hjälper också till att minska mängden bakterier som orsakar lukten associerad med svett
  • Antiperspiranter reducerar svett omedelbart
  • Deodoranter ger ett visst antal timmar skydd mot lukt
  • Antiperspiranter ger ett visst antal timmars skydd mot svett
 

Så väljer du den mest effektiva produkten

Ta reda på vad som ligger bakom förpackningen för att hjälpa dig att välja en doft och en formula som passar din hudtyp och rutin.

Hitta din signaturdoft

Det ligger i NIVEAs natur att skapa produkter som skyddar och vårdar din hud. Vi fokuserar alltid på formulas som är skonsamma men effektiva för alla.

Det innebär att du kan välja din produkt för att matcha ditt humör och din personlighet med vetskapen att du håller dig fräsch hela dagen.

Se hela vårt deo-sortiment här!
 

sportig-kvinna-tränar

Starka produkter för gymmet

När du tränar behöver du fokusera på dina träningsrutiner eller instruktionerna från din PT istället för att behöva oroa dig för hur du ser ut och luktar. NIVEA Dry Comfort innehåller ett speciellt zinkkomplex som förhindrar kladdiga armhålor och lukt i upp till 48 timmar.
ung-kvinna-applicerar-deodorant
Utforska deodoranterna från NIVEA

Sprayer

Njut av mjuka och återfuktade armhålor med NIVEA Pearl & Beauty Antiperspirant Spray. Låt dig inte luras av den lätta doften. Formulan med värdefulla pärlextrakt kan verka ömtålig men det här är en stark antiperspirantspray med tillförlitligt skydd. 
 
kvinna-i-badrum-med-deodorant
Utforska deodoranterna från NIVEA

Sticks

Sticks som NIVEA Dry Comfort antiperspirant Stick ger dig kraftfullt skydd testad i de verkliga livet. Tack vare sitt praktiska format är de perfekta för handväskan och kan appliceras exakt och snabbt när du är på språng.
 
kvinna-i-svartvit-klänning
Utforska deodoranterna från NIVEA

Fläck-reducerande antiperspiranter

NIVEA Invisible for Black & White hjälper dig att skydda dina kläder längre och håller dig fräsch i upp till 48 timmar. Denna roll-on-formula skyddar mot vita märken på svarta kläder och ger ett skydd mot gula missfärgningar.