Så kan du få bort brun utan sol

Tips på hur man kan få bort brun utan sol, ränder och fläckar. Ibland blir inte resultatet precis som man tänkt sig.

Så kan du få bort brun utan sol - Steg för steg

Exfoliera

Exfoliera

Använd en exfolierande skrubb, vante eller en kroppsborste för att ta bort pigmenterade döda hudceller. Få inte panik och var för hård medan du exfolierar eftersom det kan irritera huden och brun utan sol-produkten kan bli ännu mer fläckig. Se till att ge extra uppmärksamhet åt de torrare delarna av kroppen, särskilt armbågar, knän och fötter.

Observera:

Använd inte en kroppsskrubb med stora korn för att få bort brun utan sol från ansiktet, eftersom ansiktshuden är tunnare och därmed mycket känsligare. Välj ansiktsskrubb istället, vi älskar NIVEAs Purify Rice Scrub.

Besök en bastu

Besök en bastu

Värme och fuktighet hjälper till med att få bort brun utan sol. Tillbringa lite tid i en bastu eller ett ångbad för att öppna porerna och exfoliera i duschen efteråt. Om ett ångbad inte är ett alternativ, skulle en varm ångande dusch göra susen också.
Kroppsoljor

Kroppsoljor

Oljor är bra för att bryta ner solbrännan. Häll upp ett varmt bad med en kropps- eller badolja i den och ligg i badet så länge som möjligt. Om du föredrar dusch applicera olja över hela kroppen, låt den sjunka in i huden helt och ta en varm ångande dusch för att tvätta bort den.

NIVEA Body Oil är en bra produkt för att bli av med brun utan sol. Den innehåller Q10, avokadoolja, bomullsfröolja och macadamiaolja, och reducerar förekomsten av  bristningar och jämnar ut hudtonen, dessutom kommer den att gör din hud fast och återfuktad på djupet.
Gå och simma

Gå och simma

Klorerade simbassänger och bubbelpooler är också ett bra ställe att spendera tid om du försöker bli av med brun utan sol. Ta ett dopp i poolen för att låta kloret bryta ner solbrännan och använd en exfolierare i duschen efteråt för att ta bort fläckarna.

Så kan du ta bort brun utan sol fläckar från vissa områden

Om du bara har några ränder här och där, exfoliera eller våtraka de områden du vill ta bort brun utan sol fläckar från. På så sätt behöver du inte ta bort din brun utan sol helt och börja om igen.
Så kan du få bort brun utan sol från dina händer

Så kan du få bort brun utan sol från dina händer

Det bästa sättet att få bort brun utan sol från dina händer är att undvika att de blir färgade från början. När du applicerar brun utan sol, använd en vante och se till att tvätta händerna väl efteråt.

Men om dina händer blir lite färgade, prova detta lilla gör det själv-trick. Blanda bakpulver med lite vatten för att göra en pasta och gnugga över dina händer. Låt det verka i några minuter och tvätta av. Detta trick kan användas när du tar bort brun utan sol från fötterna också!
Så kan du få bort brun utan sol från fötterna

Så kan du få bort brun utan sol från fötterna

Torra fötter tenderar att absorbera mer av produkten så solbrännan kan bli mer fläckig i detta område.
Blötlägg fötterna i varmt vatten för att mjukna upp huden och använd en pimpsten för att skrubba bort de döda hudcellerna. Använd NIVEA Nourishing Milk Body Lotion för att se till att dina fötter är djupt återfuktade. 

Huskurer

Ibland kan brun utan sol-borttagning vara dyrt! Du kan dock enkelt göra en brun utan sol-borttagare med de produkter du förmodligen redan har hemma.

Blanda en halv kopp bakpulver med en halv kopp citronsaft till en pasta och applicera på huden.
Låt verka i några minuter och tvätta av med varmt vatten. 

 

Observera:

Se till att göra ett test på ett litet område av huden för att undvika reaktion eller irritation.


Så undviker du en randig brun utan sol-applicering

Förbered din hud väl i förväg. För att få den jämnaste solbrännan, exfoliera och raka huden minst 24 timmar innan du  applicerar brun utan sol

Se till att din hud är återfuktad - torra fläckar blir mer pigmenterade och detta kommer att leda till en ojämn solbränna. Undvik parfymer, oljebaserade fuktighetsgivare och doftande lotioner eftersom dessa kan avlägsna din solbränna.
 

Använd NIVEA Gradual Tan Moisturiser för att slippa ränder

Att upprätthålla en jämn brun utan sol kan vara utmanande, och en gradual tan-fuktighetskräm kan vara svaret för att skapa en naturlig solbränna utan ränder. Använd NIVEA Gradual Tan moisturiser för att kombinera DHA gradvis brun utan sol med omedelbar fukt för stramare, fastare hud med en naturlig, strålande solkysst glöd. NIVEA Gradual Tan lotion är berikad med anti-aging-ingrediensen Koenzym Q10 och kommer att ge din hud ett fylligt och uppstramande resultat och förbättrad hudelasticitet. Formula innehåller små droppar av gradvis brun utan sol, vilket innebär att den kan användas dagligen för att säkerställa perfekt solkysst hud med ett härligt glow året runt. Den har också en fräsch somrig doft med ros, jasmin, persika och plommon som inte ger dig den typiska fruktansvärda doften som andra liknande produkter vanligtvis har.