lady smiling after using best skin care ingredients for her skin

Ingredienser för hudvård förklarade

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter där ute just nu, och det är svårt att hålla sig uppdaterad med vad de alla gör. Det är därför vi har skapat detta faktablad för ingredienser för hudvård där du kan hitta all information du behöver för de mest populära hudvårdsingredienser.

Ingredienser för hudvård - Vad är de och vad gör de

Här hittar du fakta om C-vitamin, E-vitamin, kreatin, arganolja, Q10, hyaluronsyra och sojaextrakt så att du kan ta reda på vad de bästa hudvårdsprodukterna är för dig och ge din hud den bästa hudvården för den.

C-vitamin

C-vitamin har många fördelar för din hud, den innehåller massor av antioxidanter och är avgörande för kollagenproduktion i huden. Den är lämplig för alla hudtyper och är en underbar anti-aging-ingrediens för hudvård på grund av dess inblandning i kollagenproduktionen, vilket hjälper till att ge din hud en mer ungdomlig glöd och fasthet.

6 huvudsakliga hudvårdande fördelar av C-vitamin:

 1. Reducerar hyperpigmentering av huden
 2.  Stramar upp hud
 3. Minskar hudrodnad
 4. Återfuktar huden
 5. Hjälper till att skydda mot UV-ljus
 6. Förbättrar hudens naturliga försvarsmekanism
Läs mer om C-vitamin som en ingrediens för hudvård här, eller ta en titt på Nivea Q10Plus+C-sortimentet som innehåller några av de bästa hudvårdsprodukterna du kan köpa som innehåller E-vitamin. Från ansiktsmasker, till kroppslotioner, nattkrämer och dagkrämer finns det något för alla i detta hudvårdssortiment.

Kreatin

Kreatin är ett ämne som naturligt finns i kroppen, och är ansvarigt för att leverera energi till kroppens celler. Kroppens naturliga produktion av kreatin minskar när vi åldras så det är viktigt att fylla på hudens lager. Kreatinets huvudfunktioner som ingrediens för hudvård när den appliceras direkt på huden inkluderar:

 1. Ökar hudens cellomsättning och reparation, vilket i sin tur bidrar till att bekämpa tecken på åldrande och minimera fina linjer och rynkor, samt minska tecken på hyperpigmentering
 2. Ökar vattenhalten i celler för att huden ska se ut och kännas återfuktad längre.

Läs mer om kreatin som en ingrediens för hudvård här.

Prova NIVEA Q10 Power Serum Pearls, som innehåller 10 gånger mer kreatin än andra produkter som innehåller denna effektiva anti-aging-ingrediens för hudvård.

E-vitamin

Precis som många ämnen som är bra för vår hud, minskar E-vitamin också när vi åldras om det inte tillsätts genom vår hudvård och vår kost. Det är särskilt bra för att hjälpa till att bekämpa tecken på åldrande redan innan rynkor dyker upp, eftersom det innehåller så många hudfördelar som behåller en ungdomlig hy. Det är också perfekt för någon med mogen hud, eller mycket torr hud eftersom det är extremt återfuktande och hjälper till att stärka den naturliga hudbarriären.

De främsta fördelarna med E-Vitamin som en ingrediens för hudvård inkluderar:

 1. Stärker hudbarriären
 2. Kraftfull antioxidant
 3. Behandlar hyperpigmentering
 4. Ökar ditt motstånd mot överexponering av sol
 5. Hjälper till att minska tecken på akne-ärrbildning
 6. Främjar cellomsättning och cellregenerering
 7. Extremt återfuktande

Läs mer om E-vitamin som en ingrediens för hudvård här.


Arganolja

Arganolja är känd som "det flytande guldet" på grund av hur fördelaktigt det är för hud och även hår. Det kommer från de nötter som växer på arganträden som växer i Marocko, och innehåller E-Vitamin, A-vitamin, fenoler och fettsyror. Alla dessa ingredienser för hudvård arbetar tillsammans för att producera ett element som har allt. De viktigaste hudfördelarna med arganolja är att det:

 1. Ökar hudens elasticitet
 2. Återfuktar huden
 3. Förhindrar & minskar bristningar
 4. Förhindrar & minimerar solfläckar
 5. Kontrollerar fet hud
 6. Minskar utbrott av finnar
 7. Hjälper till att förhindra rynkor

Arganolja kan appliceras på huden som en olja, eller blandas in med en dagkräm eller nattkräm varje dag.


Hyaluronsyra

Hyaluronsyra har den unika förmågan att behålla över 1000 gånger sin vikt i vatten. Det produceras naturligt av kroppen och finns i våra ögon, leder och bindväv. Hyaluronsyra fungerar underbart som en anti-aging-komponent i ansiktskrämer och ansiktsserum eftersom det hjälper huden att behålla fukt när huden blir torrare på grund av åldrande. Hudfördelar med hyaluronsyra:

 1. Återfuktning för huden
 2. Anti-rynk-egenskaper
 3. Hudläkningsegenskaper
 4. Upprätthåller frisk hud på grund av antioxidanter

Läs mer här om vad som gör hyaluronsyra till en av de bästa hudvårdsingredienserna på marknaden.


Q10

Coenzym Q10 finns naturligt i alla kroppsceller, och det uppfyller hudens grundläggande funktioner som cellreparation och regenerering. Q10-nivåerna i vår hud minskar när vi åldras, så det är viktigt att fylla på dessa nivåer för att stödja huden och skydda den mot skador som leder till synligt åldrande av huden.

Hudfördelar med att använda Q10:

 1. Minskar synligt förekomsten av fina linjer och rynkor
 2. Försenar uppkomsten av nya tecken på hudens åldrande
 3. Hjälper till att upprätthålla en ungdomlig hy längre
 4. Huden känns mjukare och välnärd
 5. Skyddar huden från skador på grund av fria radikaler
Upptäck mer om Q10 som NIVEAs bästa anti-aging-ingrediens för hudvård.

Sojaextrakt

Sojaextrakt kommer från sojabönor, och det används traditionellt i kinesisk medicin. Asiatiska sojabönsfabriksarbetare var faktiskt kända för att ha särskilt jämna och släta händer på grund av deras frekventa hantering av soja. Detta är en av de stora fördelarna med att använda sojaextrakt som ingrediens för hudvård. Sojaextrakt är också fullpackade med antioxidanter och näringsämnen som arbetar tillsammans för att förbättra hudens hälsa och tillstånd och arbetar också för att sakta ner tecken på hudens åldrande.

Hudfördelar med sojaextrakt:

 1. Förhindrar hudskador från fria radikaler
 2. Innehåller antioxidanter för att öka hudens välbefinnande
 3. Förbättrar hudens elasticitet
 4. Kontrollerar oljeproduktion och återfuktar
 5. Stimulerar produktionen av hyaluronsyra
 6. Naturlig källa till E-vitamin för huden