Jämför antiperspiranter och deodoranter

Du kan vara lugn hela dagen. Hitta de bästa antiperspiranterna för att svettas mindre och upptäck härligt doftande deodoranter som ger dig varaktig, fräsch känsla och självförtroende.

Vad är skillnaden mellan antiperspiranter och deodoranter?

Deodoranter och antiperspiranter bekämpar bakterierna som orsakar lukten av svett. Antiperspiranter reducerar dessutom svettning.

Hur fungerar antiperspiranter?

Deodoranter innehåller deodoriserande, aktiva ingredienser som förhindrar bakterietillväxt och minskar mängden luktproducerande bakterier. Antiperspiranter är framtagna för att bidra till att minska svettning i sig men är också effektiva som deodoranter eftersom bakterietillväxten hämmas på grund av lägre pH och mindre fuktighet.

De flesta långvariga antiperspiranterna arbetar genom att tillfälligt blockera svettkörtlarna i hudytan så att mindre svett kan passera genom dem.

Deodoranter å andra sidan attackerar lukten som uppstår i samband med svett. De innehåller alkohol eller andra högpresterande aktiva ingredienser som är alkoholfria.

Människor med känslig hy som lätt blir irriterad kan välja alkoholfria produkter. Alkoholfria produkter som NIVEA Dry Comfort Plus Antiperspirant Stick eller NIVEA Fresh Natural Deodorant Roll-on håller huden glad och ger samtidigt en varaktig, fräsch känsla.

Precis som klassiska deodoranter kommer antiperspiranter i alla möjliga olika dofter och det finns till och med vissa som är doftfria. Välj en doft som matchar ditt humör som t.ex. NIVEA Stress Protect Spray eller en annan frisk doft.

 

Glada armhålor

Alkoholfria antiperspiranter i form av roll-on, stick eller spray har utvecklats speciellt för att vara milda och varsamma för huden för att bevara en fräsch känsla under armarna utan risk för irritation.

 

Skydd – även i stressiga situationer

Ta reda på det bästa sättet att hålla stressen under kontroll och förhindra oönskade lukter och fuktighet med hjälp av speciellt framtagen antiperspiranter.

 

Tips för att minska överdriven svettning och oönskade lukter

Hyperhidros har inget att göra med dålig hygien men det finns några tips du kan följa för att minska överdriven svettning. Du kan t.ex använda en antiperspirant som effektivt reducerar svettning. Du bör också ha koll på vad du äter: Mat som är för kryddig, för salt eller för varm kan öka svettandet. 

Använd våra antiperspiranter som NIVEA Stress Protect 48h Antiperspirant Roll-on på morgonen och även under dagen vid behov.

Var snäll mot din hud: Du kan klä dig i naturliga tyger som andas och välja sänglinne av naturliga tyger snarare än syntetiska för att hjälpa huden att förbli fräsch på ett naturligt sätt. På samma sätt kan du använda flera lager kläder i stället för att förlita dig på en tjock tröja för att hjälpa din kropp att kontrollera temperaturen.

 


Välj antiperspiranten som passar dig bäst

Det finns massor av antiperspiranter att välja mellan. Hitta den som passar dina individuella behov och får dig att känna dig trygg.

Vilket antiperspirant är den bästa för mig?

Med rätt antiperspirant utstrålar du självförtroende och känner dig bekväm i din kropp.

Om du brukar svettas väldigt mycket är det viktigt att välja en stark antiperspirant som varar i upp till 48 timmar.

Det finns många alternativ att välja mellan: antiperspirantsprayer, roll-on eller stick.

De dagar du har bråttom kanske du vill använda en antiperspirantaspray. 

Alla har sin egen favorit när det gäller format. Vissa kvinnor föredrar känslan av en roll-on, medan andra gillar konsistensen av antiperspirant i stick. 

Den goda nyheten är att varje applikationsformat är lika effektivt och lätt att använda.

 

Antiperspirant för varje typ av kvinna

Antiperspiranter för känslig hy

Alkoholfria antiperspiranter som NIVEA Pure & Sensitive Antiperspirant Spray är även utvecklade för känslig hy.

Antiperspirant för varje typ av kvinna

Svettskydd för sport och motion

Antiperspiranter som NIVEA Stress Protect Anti-Perspirant håller svetten under kontroll så att du kan lägga all energi på träningen.

Antiperspirant för varje typ av kvinna

Liten och maktfull: Antiperspiranter för kontoret

Roll-on antiperspiranter hjälper till att hålla svettningen under kontroll. Den diskreta storleken gör dem till en perfekt kompanjon i handväskan för förnyad fräschhet var du än är.

Antiperspirant för varje typ av kvinna

Antiperspiranter för nätter ute

NIVEA Invisible Black & White Clear 48hr Anti-Perspirant Roll-On bevarar en fräsch känsla hela kvällen, oavsett om du bär den lilla svarta klänningen eller är redo att rocka scenen.

 

Antiperspirant för varje typ av kvinna

NIVEAs deodoranter

Deodoranter från NIVEA, såsom NIVEA Fresh Comfort Roll-On, är särskilt skonsamma och milda – perfekt för alla som har känslig hy.

 

Smidiga och vackra underarmar

Speciellt framtagna antiperspiranter kommer att göra överdriven svettning till ett minne blott – oavsett hur känslig din hy är.

 

Aluminiumsalter – vad du behöver veta

Det finns många rykten om aluminiumsalter och deras effekter. Faktum är att de utgör en aktiv ingrediens i antiperspiranter på grund av deras förmåga att minska svettproduktionen. Här är vad studier säger om antiperspiranter med aluminiumsalter:

Aluminiumsalter minskar svettflödet i armhålorna genom att pressa ihop den övre delen av svettkörtlarna. De hjälper också till att minska mängden bakterier som orsakar svettlukten.

Liksom alla andra ingredienser som används i kosmetika regleras aluminiumsalter strikt och omfattas av strikta säkerhetsåtgärder och vetenskaplig testning. Oavsett om du föredrar konventionella antiperspiranter eller aluminiumfria deodoranter kan du känna dig säker på att de alla är säkra för din kropp och hälsa. Prova NIVEAs utbud för att hitta antiperspiranten eller deodoranten som passar dig bäst.