SÅ FIXAR DU EN OJÄMN HUDTON

Läs vidare för våra bästa tips och råd för att fixa en ojämn hudton.

VAD ÄR OJÄMN HUDTON I ANSIKTET?

Först och främst kanske du undrar vad som ens kan betraktas som en ojämn hudton? I huvudsak är det en paraplyterm som kan hänvisa till flera saker som sträcker sig från texturproblem (som stora porer) till fläckig hud till hyperpigmentering och ansiktsrodnad.

ORSAKER TILL OJÄMN HUDTON

Tyvärr är en ojämn hudton ofta orsakad av saker som ligger utanför din kontroll. Det sagt finns det vissa saker du kan göra för att minska deras inverkan. Hyperpigmentering är den största orsaken till en ojämn hudton och det orsakas ofta av solbränna, så att hålla sig borta från solen och använda ett solskydd med hög SPF kan hjälpa.

SÅ FIXAR DU EN OJÄMN HUDTON

Det finns några saker du kan göra för att minska förekomsten av hyperpigmentering eller ojämn hudton.

EXFOLIERA REGELBUNDET

Att använda en mild exfolierande skrubb regelbundet är ett bra sätt att upprätthålla en hälsosam, jämn hudton. Exfoliering tar bort skräp och döda hudceller från ditt ansikte för att ge dig glödande hud. Bara massera in i huden och skölj av. Var försiktig så att du inte exfolierar för aggressivt, eftersom det kan störa din huds naturliga tillstånd och orsaka ytterligare problem med dålig hy. Om en ojämn hudton är ett problem för andra platser på din kropp förutom ditt ansikte, försök exfoliera försiktigt med en buffer eller exfolierande handskar. Läs vår guide om hur du exfolierar för tips.

HÅLL HUDEN ÅTERFUKTAD

Att vara tillräckligt hydrerad är avgörande för din hudhälsa. Torr hud, som saknar fukt, kan verka tråkig och livlös och kommer bara att betona en ojämn hudton. Håll huden hydratiserad genom att dricka vatten med jämna mellanrum under dagen.

MOTIONERA OCH ÅTERFUKTA FÖR OJÄMN HUDTON

FUKTIGHETSKRÄM

Om du lätt får finnar och utslag är du förmodligen ingen främling för de fläckar de kan lämna kvar på huden. Medan du kan frestas att ge din hud en paus, se till att du fortsätter med din återfuktningsrutin. Att hålla huden ren, återfuktad och hydratiserad kommer bara att vara fördelaktigt. Om din hud är uttorkad, kan den överkompensera för detta och producera mer talg än den vanligtvis gör. Mer talg innebär fler finnar och fler finnas innebär fler fläckar kvar i deras kölvatten. Testa en lätt återfuktande dagkräm för viktig återfuktning på huden eller ett effektivt ansiktsserum. Glöm inte att smörja in dig överallt, inklusive din kropp och händer, och inte bara ditt ansikte.

Var noga med att välja produkter du använder efter din hudtyp, med djupt återfuktande produkter för torr hud och oljefria produkter för fet hud. För att hjälpa till att bekämpa ojämn hud orsakad av åldrande, använd anti-aging-produkter som vårt innovativa Q10-sortiment för att bekämpa problem med åldersrelaterade mörka fläckar, fina linjer och rynkor.

MOTIONERA REGELBUNDET

Om du har möjlighet att hålla dig frisk och kry genom att motionera regelbundet, kommer detta förhoppningsvis att återspeglas i din hud. Dessutom finns det en kombination av andra positiva fördelar du får från motion som du kanske inte ens är medveten om, vilket borde få dig att må bra. I själva verket, om du har oroat dig eller känt dig frustrerad över din hud, bör detta verkligen hjälpa dig att le och känna dig vacker oavsett. En hälsosam livsstil hjälper också till att göra underverk för att fixa ojämna hudtoner. Se till att äta rena och hälsosamma livsmedel som hjälper kroppen, var noga med att fylla din kost med mörka gröna blad och massor av antioxidanter. Se till att träna också, för att reglera hormoner, frigöra endorfiner och ge kroppen god motion och svettas lite.

NIVEA SOLSKYDD

När det gäller att bli av med ojämna hudtoner är förebyggande handlingar alltid det bästa alternativet. Se till att du täcker dig själv med lämpligt solskydd när du är utsatt för solen och undvik solen när den är som hetast. Du kan ta reda på mer om solskydd här. Solvård är extremt viktigt för att förhindra solskador på din hud. Vår NIVEA Protect & Moisture Sun Lotion SPF30 innehåller mycket effektiva UVA/UVB-filter, och fungerar omedelbart. Oavsett om det är synligt soligt eller mulet, rekommenderas det att du bär solskydd året runt, eftersom din hud fortfarande är mottaglig för UVA eller UVB-skador som kan bidra till en ojämn hudton.

MAKEUP

Smink är åtminstone en bra, tillfällig lösning för en ojämn hudton. Tonade fuktgivare, foundations, och concealers kan hjälpa till med finnar, missfärgning och ojämnhet. Tonade fuktgivare kommer i hudfärgade nyanser samt gröna nyanser som är bättre för att hantera mindre rodnader. Tonade fuktgivare är något lättare produkter än foundation, men erbjuder fortfarande viss täckning av märken eller ojämnhet. Kom bara ihåg att ta bort din makeup vid slutet av dagen!

Försök att använda svalkande ansiktsmasker för att ytterligare lugna ojämn hud i ansiktet och minska fläckar. Du kan hitta några bra recept för DIY-hemmagjorda ansiktsmasker som hjälper till att fixa ojämn hudton i ansiktet här.