Hur man får slät hud

Läs vidare för att upptäcka våra hudrutiner, vanor och produkter som hjälper dig uppnå en jämn hy

UPPNÅ EN SLÄT HUD

Kom ihåg att återfukta och exfoliera för att behålla din hud mjuk

Återfukta

Det lättaste sättet att försöka hjälpa hudens hälsa. Strålande och slät hud tenderar att vara väl återfuktad hud, hud som är torr och saknar fukt kan verka urtvättad. Se till att du dricker tillräcklig mängd med vatten för att få en jämn och mjuk hud och för att förbättra din hudhälsa i allmänhet. Din hud är ett organ med miljoner celler – dessa består mestadels av vatten utan vilken huden inte kan fungera optimalt. Se till att din hud förblir återfuktad genom att dricka mycket vatten hela dagen.

EXFOLIERA FÖR SLÄTARE, FELFRI HUD.

Om du undrar hur du får en slät hy är exfoliering av din hud ett bra sätt att börja, men att skrubba din hud för kraftigt kan orsaka överflödig oljeproduktion (talg). I sin tur kan detta leda till akneutbrott – motsatsen till slät hud!

Av den anledningen är det ett mycket bra alternativ att välja en mild exfolierande skrubb, vi älskar NIVEA Glow Rice Scrub – läs vår guide till exfoliering för mer tips. Skrubben ska räcka för att ta bort de döda hudcellerna, men förhindra irritation. Att använda en exfolierande vante kan också vara till nytta för att polera bort smuts, döda hudceller och skräp från en normal dag och hjälpa till att släta ut huden. När huden är exfolierad, använd alltid en återfuktande fuktighetskräm.

Hur man får en mjuk och smidig kropp

Ett slätt ansikte kan vara din omedelbara oro och du kanske sträcker dig efter ansiktskräm eller ansiktsserum, men du måste också vara uppmärksam på resten av din kropp! Vissa områden på din kropp, speciellt knän och armbågar, kan vara särskilt utsatt för torrhet.

Precis som ditt ansikte är det bästa sättet för att få en slät hy på kroppen att hålla den exfolierad och återfuktad. Vi rekommenderar att du duschar med vår Creme Peeling Shower för att skonsamt exfoliera och sedan återfukta din hud din hud med din favorit kroppslotion, vi älskar Smooth Caring Body Lotion och NIVEA Oil in Lotion Cherry Blossom & Jojoba Oil.

Prova träning för en jämn hy

Att få tillräckligt med motion i friska luften stimulerar din blodcirkulation som får blodet att flöda i huden vilket ger ett resultat av en rosig, fräsch och mjuk hud. Träning kan faktiskt förbättra näringstillförseln till huden avsevärt. Inte bara det, motion minskar stress och stärker ditt immunförsvar. Se till att tvätta ditt ansikte och kropp ordentligt efter träningen.

Ljummet vatten

Välj ljummet vatten när du tvättar ditt ansikte. Om du tvättar ansiktet i badet eller duschen och vattentemperaturen är för varm kan det ta bort fukt från huden och det resulterar i en mindre slät hy. Försök att begränsa dig själv till en snabb dusch, eftersom ju längre du utsätter dig för varmt vatten desto större risk finns det för hudirritation. Läs fler tips om hur du duschar här.

MER TIPS FÖR SLÄT HUD

Att ha mjuk, slät och glänsande hud kan få dig att känna dig fantastisk.

TVÄTTA DINA SMINKBORSTAR

Tvättar du dina sminkborstar regelbundet? Kom ihåg att rougeborstar och foundationsvampar kan sprida bakterier till ditt ansikte om du inte tvättar dom regelbundet eller byter ut dom ofta.

GLÖM INTE DINA HÄNDER

  • Våra händer rör allting – vi kan överföra smutsen från våra händer till vårt ansikte
  • Det kan hindra oss från att få den slätare hud vi önskar och lämna oss med fläckig och missfärgad hud
  • Undvik att röra ditt ansikte och se till att du använder en vårdande handkräm eller tvål, vi älskar Repair & Care Hand Cream.
  • Händer är sköra och kan lätt glömmas bort när det kommer till hudvård
  • Varför inte lämna en mjukgörande handkräm på sängbordet och applicera på kvällen?
  • Läs vår fulla guide om torra händer här

Hur får du en slät hud? Sov bättre!

Att sova de rekommenderade 8 timmarna kommer att hjälpa dig undvika ögonrynkor och mörka ringar under ögonen, men det hjälper också till att föryngra din hud från dagens prövningar.

Att använda en nattkräm över natten kan hjälpa huden att stressa ner och föryngra sig själv efter en lång dag. Vakna upp utvilad med slät hud när du använder Q10 Power Sleeping Mask. Den innehåller två kraftfulla antioxidanter, Q10 och Kreatin. För bästa resultat kombineras nattkrämen med Q10 Power Anti-Wrinkle+ Firming Eye Cream.

Läppar

Slät hud på dina läppar

Exfoliera dina läppar genom att använda en av våra läppskrubbar eller varmt vatten och en tandborste för att ta bort död hud. Använd sedan ett återfuktande läppbalsam, vi älskar Labello Hydro care.

Läs vår fullständiga guide om torra läppar här.