TA BORT VATTENFAST MASCARA

Vattenfast mascara är perfekt att använda när du vill vara säker på att din mascara håller sig hela dagen. Men den kan vara svårt att ta bort på kvällen. Läs vidare för att ta reda på hur du tar bort vattenfast mascara och hitta den bästa makeupborttagaren för dig.

VARFÖR BÖR DU ALLTID SE TILL ATT TA BORT MAKEUP PÅ RÄTT SÄTT?

Det finns många saker som kan hända med din hud och ögon om du inte ser till att ta bort makeup på rätt sätt i slutet av dagen. Det kan handla om ögoninfektioner, irriterad hud, vaglar, trasiga fransar, igentäppta porer och torr hud. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig!

Det är viktigt att veta hur man tar bort vattenfast mascara för att se till att man får ut det mesta av sin hudvård, och inte orsakar skada med felaktig teknik.

TA BORT VATTENFAST MASCARA

Om du låter mascara vara kvar på dina ögonfransar under natten så kan de sköra hårstråna gå sönder. Men vilket är det bästa sättet att så skonsamt som möjligt få bort vattenfast mascara?

Om du behöver ta bort vattenfast mascara så är micellärvatten, rengöringsservetter eller särskild makeupborttagare bra alternativ. De tar med lite ansträngning bort vattenfast mascara, ögonskuggor och eyeliner runt ögonen och ögonfransarna.

HUR DU TAR BORT VATTENFAST MASCARA MED EN BOMULLSRONDELL:

 1. Fukta bomullsrondellen med micellärvatten eller makeupborttagare så som NIVEA Glow Eye Makeup Remover för att enkelt få bort vattenfast mascara
 2. Applicera med lätt tryck mot ditt stängda ögonlock, håll kontakten under en kort tid – mascaran kommer snabbt att lösas upp.
 3. Efter några sekunder (räkna till 5), torka bort mascaran med en bomullsrondell i rörelser nedåt eller från insidan mot utsidan.
 4. Upprepa tills dess att mascaran är helt borta.

Var försiktig: När du tar bort makeup från dina ögon är det viktigt att var så försiktig som möjligt. Att gnugga eller skrubba hårt kan irritera den känsliga huden runt ögonen, vilket kan resultera i rödhet eller rynkor under ögonen.


OLIKA SORTS ÖGONMAKEUPBORTTAGARE

Hitta den bästa ögonmakeupborttagaren för dig.
 1. Rengöringsservetter
  Dessa är perfekt när du är på språng eller vill ha ett snabbt och enkelt sätt att ta bort makeup i slutet av dagen. Upptäck utbidet av rengöringsservetter från NIVEA här.
 2. Micellärvatten
  Micellärvatten är skonsamt mot huden och effektivt när det kommer till att ta bort makeup. Upptäck NIVEA MicellAIR Expert Water – genom att kombinera kraften av micellärvatten och torra oljor tar det utan problem bort vattenfast mascara och ögonmakeup.
 3. Rengöringsmjölk
  Om du vill ha ett superåterfuktande sätt att ta bort makeup som lämnar huden mjuk bör du testa rengöringsmjölk så som NIVEA Sensitive Cleansing Milk – den tar bor vattenfast mascara samtidigt som den återfuktar känslig hud runt ögonen.
 4. Oljeberikade rengörare
  Oljeberikade rengörare innehåller effektiva oljor som tar hand om makeup som är svår att ta bort så som vattenfast mascara, och därefter rengör resten av huden med återfuktande rengörare. Om du har tung makeup så kan det här vara alternativet för dig. Testa NIVEA Double Effect Eye Make-Up Remover.
 5. Naturlig rengörare
  Om du letar efter en makeupborttagare som är ekologisk är NIVEA Naturally Good Cleansing Milk ett bra val för dig. Den har 99% naturliga ingredienser, och är både skonsam och effektiv när det kommer till att ta bort vattenfast mascara och makeup.