Vad är DHA

Vad är DHA?

Om du är ett fan av solfria solbränneprodukter kanske du har hört termen DHA innan. Men hur mycket vet du verkligen om denna ingrediens? Läs vidare för att upptäcka mer om DHA.

Vad är DHA?

DHA är en ingrediens som vanligen används i brun utan sol lotion och produkter för dess effektiva förmåga att göra huden mörkare utan att den behöver utsättas för skadliga UV-strålar.

Vad står DHA för inom solbränning? Och vad är DHA i brun utan sol lotioner?

DHA vid solbränna är en förkortning för dihydroxiaceton. DHA är en typ av kolhydrat och kommer från växtkällor som sockerrör samt genom att fermentera glycerin. Inom solbränneprodukter står DHA för den aktiva ingrediensen som interagerar med aminosyrorna i våra döda hudceller för att göra huden mörkare - och ge intrycket av en naturlig solbränna.

Är solbränna med DHA säkert?

Att använda en topisk DHA brun utan sol lotion för att uppnå en solkysst glöd anses allmänt vara säkrare än att sola traditionellt eftersom det inte finns något behov av att utsätta huden för skadliga UV-strålar. När det appliceras topiskt absorberas inte dihydroxiaceton genom huden i kroppen och är giftfri.
self tanning skin cells

Hur fungerar DHA brun utan sol?

När DHA brun utan sol-lotion appliceras topiskt fastnar det på döda celler på ytskiktet av huden. Det börjar sedan reagera med cellerna och syre, vilket gör att de cellerna tillfälligt mörknar - vilket ger dig ett naturligt solbränt utseende. Det kan ta upp till 8 timmar för DHA brun utan sol-lösningar att utvecklas fullt ut så det rekommenderas att du använder DHA brun utan sol kräm efter att ha duschat och innan du går till sängs så att det kan verka under natten. Hur mörk din hud kommer att bli beror på dina unika hudegenskaper samt hur koncentrerad mängden DHA är i den produkt du använder. När färgen har utvecklats, varar den vanligtvis i upp till en vecka och börjar blekna när det översta lagret av huden naturligt börjar förnya sig.

Kan sola med brun utan sol?

Det korta svaret är ett rungande ja, du kan sola med brun utan sol! Det är dock mycket viktigt att komma ihåg att en brun utan sol inte skyddar dig från solen, och du bör alltid applicera solskydd med SPF för att undvika att bli bränd. Vissa människor väljer att applicera brun utan sol innan de åker på solsemester för att få ett "försprång"; tanken är att deras naturliga solbränna kommer att komma ikapp under semestern.
NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Moisturiser

NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Fake Tan Lotion

För att du gradvis kan bygga den oemotståndliga sommarglöden säkert och samtidigt ta hand om din hud kombinerar NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Body Lotion kraften i 100% hudidentisk Q10 med gradvis brun utan sol-fuktighetskräm för fastare, stramare hud och en naturlig, strålande glöd. NIVEA Gradual Tan Moisturiser innehåller dihydroxyaceton och kan användas som din huvudsakliga fuktighetskräm för kroppen varje dag för en uppbyggbar sommarglöd, samtidigt som den inte lämnar ränder och fläckar..

Till skillnad från andra brun utan sol DHA-lotioner är doften en välkommen lyx av somriga dofter som ros, jasmin, persika och plommon blandat med noter av bergamott, grönt te och violblad så att du kan känna dig säker på att du undviker den vanliga fruktade brun utan sol-lukten. Ge NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Body Lotion ett försök och få fastare hud tillsammans med en vackert solkysst glöd, utan någon av hälsoriskerna.

Så applicerar du NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Fake Tan Lotion

  1. För bästa och jämnaste resultat, börja med att ta ett djupt rengörande bad eller dusch, kom ihåg att försiktigt exfoliera din hud medan du tvättar den. Att applicera DHA brun utan sol-lotion på hud som har exfolierats låter den absorberas lättare och jämnare.
  2. Torka noggrant av med en handduk eller genom att låta huden torka naturligt. 
  3. Applicera lotionen jämnt över alla delar av din kropp som du vill ska få solbränna och återfuktning. Huden är som mest återfuktad direkt efter duschen men kan torka ut snabbt, så att applicera NIVEA Gradual Tan direkt efter duschen hjälper till att låsa inne den extra fukten och de extra fördelarna för ett mer strålande utseende. NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Moisturiser kan användas över hela kroppen såväl som i ansiktet.
  4. Låt lotionen helt absorberas och torka naturligt innan du klär dig så att den kan sjunka in jämnt i huden. Var noga med att ge dina händer en noggrann tvätt för att skölja bort eventuella rester. Handflatorna absorberar brun utan sol-produkter snabbare än resten av din kropp, och ingen vill ha solbrända handflator.
  5. Upprepa denna process dagligen, eller varannan dag, och förvänta dig att uppnå fastare hud på bara 10 dagar tillsammans med en vackert strålande solbränna!