Vilken hudtyp har du?

Olika hudtyper behöver olika omvårdnad för att vara strålande vacker.

Skräddarsydd omvårdnad

Att välja rätt omvårdnad för din hudtyp är din väg till en mjuk och vacker hy. Skräddarsy ditt val av hudvårdsprodukter efter din hudtyps individuella behov.

Vilken hudtyp har du?

  • Normal hy är naturligt mjuk och smidig. Torra områden och en stramande känsla är inte vanliga hos normal hy. Den är nästan perfekt. Dess idealiska struktur gör den mjuk och smidig. Den är inte känslig och har bra blodcirkulation. Dock behöver även normal hud fukt och skydd för att den ska se frisk ut. Du kan använda en lätt återfuktande lotion för att ge din normala hud näring för att hålla den mjuk och strålande.
  • Torr hud behöver återfuktande vård som skräddarsys särskilt för torr hud. Den kan annars torka ut. Denna hudtyp brukar ha särskilt utsatta smalben och knän. 
  • Kliar din hud, känns den obekvämt stram och grov? Då har du mycket torr hud. Den behöver näringsrik omvårdnad för att återställa sina naturliga skyddsbarriärer. 
  • Känslig hy känns igen genom rodnad som också kan uppstå som en reaktion på felaktig omvårdnad. Välj i så fall en mild, pH-neutral vårdprodukt.
normal skin

Normal hy – mild vård håller den i balans

Normal hud har en balanserad fuktighet. Daglig vård med en mild creme eller lotion är tillräckligt för att hålla denna hudtyp smidig och frisk.

Mogen eller känslig hudtyp

Åldersförebyggande produkter bidrar specifikt till att bevara elasticiteten hos mogen hy. Känslig hy behöver mjuk lotion för att hålla den i balans.
Sensitive Skin

Känslig hy – mild omsorg med stor effekt

Känslig hy behöver näring med extra omvårdnad. Mild omvårdnad stabiliserar fuktinnehållet i känslig hy och skyddar den från att bli irriterad.
Mature Skin

Mogen hy – hudvårdsprodukter från NIVEA garanterar regenerering och elasticitet

När vi blir äldre förlorar vår hud sin fasthet och elasticitet. Välj rätt vårdprodukter, såsom Q10 Firming Body Lotion som har förbättrats med dubbelt så mycket Q10.

Individuellt anpassad vård för varje hudtyp