Vitamin E för Hudvård

Vitamin E är en antioxidant som hjälper din hud att se fortsatt frisk och ung ut. Upptäck alla dess fördelar och hur man använder det här

Vad är Vitamin E

Vitamin E är ett näringsämne som din kropp behöver för att stödja ditt immunförsvar, cellfunktion och hudhälsa. Det är en antioxidant, vilket innebär att det bekämpar fria radikaler, de "dåliga elementen" som gör att din hud åldras och som finns i din kropp och i miljön, och gör din hud fast och ung.

Var kan du hitta E-Vitamin

Det finns många sätt på hur du kan öka nivåerna av E-vitamin i din kropp. Du kan hitta E-vitamin i växtoljor som soja, majs eller olivolja och i nötter, frön eller spannmål; en balanserad kost bör dock ge dig tillräckligt med E-vitamin för att hålla din kropp stark och frisk.

När det gäller hudvård är det inte tillräckligt att äta rätt saker. Om du vill dra nytta av alla fördelar som detta vitamin har att erbjuda måste du gå till affären. Vitamin E finns i krämer, oljor, solskyddsmedel och serum, normalt i kombination med Vitamin C. Du hittar det normalt i produktens ingredienser som alfa-tokoferol, en av de mest potenta formerna av vitamin E.

Men varför ska du bry dig om att hitta krämer och oljor som innehåller detta vitamin? Fortsätt läsa för att upptäcka alla fördelar med E-Vitamin för din hud. 

e-vitamin morgenpleje

Vad är E-Vitamin bra för?

Vitamin E används ofta i anti-åldrande produkter och solskyddsmedel. Det här är varför:
  • Vitamin E hjälper till att förhindra rynkor och fina linjer. Att applicera krämer eller oljor med E-Vitamin gör att din hud kan absorbera hela näringsämnet, vilket ökar nivåerna av antioxidanter i huden. Detta innebär att din hud kommer att vara bättre skyddad mot dagliga stressfaktorer som oxiderar din hud och gör att den åldras.
  • Det skyddar dig från UV-ljus. Vitamin E absorberar UV-ljus naturligt, försvarar din hud från solens brännande effekter. Och om du ökar ditt försvar mot solen, förhindrar du också konsekvenserna: hyperpigmentering, pigmentfläckar, rynkor... Det är därför många solskyddsmedel innehåller E-Vitamin som en av deras viktigaste ingredienser.
  • Vitamin E är också bra för återfuktning. Det skyddar cellmembran och håller dem friska och hydratiserade genom att stärka hudens barriärfunktion. Följaktligen, håller det din hud lugnad och återfuktad.
  • Lugna och regenerera dina läppar. På grund av dess regenererande och antiinflammatoriska egenskaper är E-Vitamin en utmärkt ingrediens att använda när du har torra eller nariga läppar. NIVEAs Labello-sortiment av läppbalsam innehåller olika former av Vitamin E som skyddar dina läppar och håller dem friska.

Vitamin E hudvårdsrutin

Morgonrutin

Införliva vitamin E till din morgonrutin för att säkerställa att din hud är skyddad från dagliga stressfaktorer och förhindra tecken på åldrande. Du behöver inte ren E-vitamin för att ta hand om din hud på morgonen, helt enkelt hitta cleansers, toner eller fuktgivare som innehåller denna ingrediens. Du kan använda NIVEA Refreshing Cleansing Lotion med Vitamin E  för att göra dig redo för din dag. Avsluta din rutin med ett lätt solskyddsmedel för extra skydd.

Kvällsrutin

På natten har du mer tid att låta ditt ansikte absorbera tyngre produkter. Det är det perfekta ögonblicket för en anti-åldrande behandling. Du kan använda några droppar e-vitamin olja ansikte blandad med en bärolja (som jojobaolja) och låta den sitta i en halvtimme innan du lägger dig. Under natten kommer din hud att ha tillräckligt med tid för att absorbera vitaminet och slåss mot fina linjer och rynkor. 

E-vitaminolja kan dock vara svår att använda och kan orsaka irritation när den inte appliceras korrekt. Alternativt kan du använda en fuktgivande nattkräm med vitamin E som NIVEA Q10 Energy Recharging Night Cream.