C-vitamin hudvård

C vitamin hudvård

Allt du behöver veta om c vitamin för huden, c vitamin för ansiktet och effekterna av c vitamin.

C VITAMIN: FÖRDELAR FÖR HUDEN

Vi vet alla att C vitamin är ett viktigt näringsämne för att vi ska hålla oss friska och starka. Men en av de bästa effekterna med C vitamin är att det dessutom spelar en viktig roll för vår hud. Det är en av de bästa ingredienserna i hudvårdsprodukter och hjälper dig att få en frisk hud med lyster.
Niveas produktsortiment
Nivea Vitamin C ögonkräm

VAD GÖR C VITAMIN?

1. Ger huden lyster
Hur bidrar serum med C vitamin till ansiktet och krämer med C vitamin till att ge huden lyster? Detta viktiga vitamin verkar för att reducera åldersfläckar och minskar hyperpigmentering. Det bidrar till att stoppa reaktioner som uppstår på huden och framkallar dessa oönskade effekter. I längden ger c vitamin huden mer lyster tack vare sina antioxiderande, antiinflammatoriska och åldersmotverkande egenskaper. Dessutom bidrar det till att hämma den enzym som ansvarar för att producera melanin, vilket spelar en avgörande roll för att motverka mörka fläckar. C vitamin ljusar upp hudens pigmentering utan att påverka din normala hudton.

2. Stramar upp huden
Hudens elasticitet är avgörande för att bibehålla ett ungdomligt utseende – och C vitamin kan bidra till det. Kollagenproduktionen i huden minskar naturligt när vi åldras, vilket leder till rynkor och slappare hud. En av de bästa effekterna med serum med C vitamin till ansiktet och krämer med C vitamin  är att de främjar kollagenproduktionen, håller huden stram och bibehåller hudens elasticitet. C vitamin till ansiktet är avgörande för kollagenproduktionen, så genom att öka mängden C vitamin uppmuntrar du din hud att producera mer kollagen.

3. Minskar rodnad
Testa C vitamin för huden om din hud ofta inflammeras eller blir röd. Serum med C vitamin till ansiktet kan vara extremt effektivt. Tack vare C vitaminets antiinflammatoriska egenskaper, bidrar den här typen av serum till att minska rodnader och lugna huden, så att du får en smidig och jämn hud.

4. Återfuktar huden
C vitamin motverkar att huden förlorar vatten, så när du använder C vitamin för ansiktet kommer din hud att behålla mer fukt och hålla sig återfuktad längre. Det bidrar till en mjuk, slät och frisk hud.

5. Skyddar mot skador på huden orsakade av UV-ljus
En av de viktigaste fördelarna med C vitamin för huden är den antioxiderande egenskapen som förhindrar skador orsakade av UV-ljus och fria radikaler som leder till solskador.

6. Stärker hudens naturliga försvarsmekanism
På samma sätt som C vitamin för huden bidrar till att skydda mot solskada, skyddar det även mot faktorer i miljön. C vitamin för ansiktet skyddar huden mot till exempel föroreningar. Alla de fria radikaler som orsakar skada hämmas av antioxidanterna i C vitamin.

ANVÄNDA C VITAMIN I HUDVÅRDSRUTINEN:

SERUM OCH KRÄMER MED C VITAMIN

Det finns några huskurer som du kan testa för att ge huden mer C vitamin. Mango är späckad med C vitamin och du kan själv snabbt göra en ansiktsmask hemma i köket. Blanda 1 matsked mosad mango, några droppar glycerin och lite havremjöl så får du en underbar ansiktsmask. Applicera masken i ansiktet i cirka tio minuter, skölj noggrant och njut av hudens lyster. Du kan även testa citronmasker eller en härlig hemgjord mask med äpple, honung och yoghurt. Kolla in vår sida med tips på hemgjorda ansiktsmasker för fler recept som du kan blanda ihop i köket.
C vitamin för huden är dock ännu mer effektiv när den kombineras med andra antioxiderande ingredienser, till exempel E vitamin, och de samverkar för att skydda huden mot den yttre miljön och håller huden frisk och ger den lyster. Ett bra tips är därför att köpa ett serum med C vitamin för ansiktet och kombinera det med en produkt med vitamin E som du redan har och som också har kraftfulla antioxiderande egenskaper – eller använda båda! 

NIVEA har ett stort utbud av produkter som tagits fram därför att vi vet att fördelarna med att använda C vitamin i hudvården är för bra för att missa. Ta en titt på vårt NIVEA Q10 Energy-sortiment, som har alla de produkter du kan önska dig, till exempel kräm, ögonkräm, nattkräm och kroppslotion med C vitamin, BB-kuddar och masker med C vitamin. Q10 ENERGY SHEET MASK är perfekt för en djupbehandling och Q10 ENERGY HEALTHY GLOW DAY CREAM är suverän att använda till vardags.

Vi har något för alla! Du kan alltså enkelt få din dagliga dos av C vitamin för huden så att du kan få en ljusare och mer ungdomlig hud med lyster.
kvinna som använder c-vitamin

TRE REGLER FÖR ATT ANVÄNDA C VITAMIN FÖR HUDEN:

FÅ UT MESTA MÖJLIGA AV SERUM MED C VITAMIN FÖR ANSIKTET

För att skörda fler fördelar med C vitamin för huden, tvätta ansiktet innan du applicerar en produkt med C vitamin
Använd även produkten på morgonen, inte bara på kvällen, för att utnyttja dess hudskyddande egenskaper under dagen
Applicera en kräm med C vitamin som ett baslager innan du applicerar någon annan produkt

VEM SKA UNDVIKA ATT ANVÄNDA C VITAMIN I SIN HUDVÅRD?

C vitamin är säker för alla hudtyper, men dermatologer rekommenderar att du börjar med en produkt med en låg koncentration av C vitamin för att se hur din hud reagerar. Om du har känslig hud är det bra att börja försiktigt med en kräm med C vitamin eller ett serum med C vitamin med låg koncentration för att undvika irritation medan huden anpassar sig. Därefter kan du gradvis arbeta dig upp till högre koncentrationer och njuta av de fantastiska fördelarna med C vitamin för huden.

HUSKURER FÖR ANSIKTSHUDVÅRD MED C VITAMIN

Om du inte vill köpa nya produkter men är sugen på att testa fördelarna med C vitamin för huden, passar dessa huskurer perfekt för dig. 

MASK MED ÄPPLE, HONUNG OCH YOGHURT
Detta är en rik mask med äpple, honung och yoghurt. Huvudingrediensen är äpplet – som har mängder av A vitamin och C vitamin. Dessutom är masken enkel att göra! Blanda helt enkelt tre matskedar yoghurt med en tesked honung. Blanda med tunna skivor av äpplen.  Applicera omedelbart för att få ut det mesta möjliga av C vitamin för huden! Låt masken sitta i cirka tio minuter och skölj därefter noga.

ÄNNU EN HUSKUR MED C VITAMIN: C VITAMIN-DIETEN

C vitamin är suveränt både i hudvård och i kosten. Det finns många positiva effekter med C vitamin och den ger bränsle åt en frisk kropp, skyddar dig mot sjukdom och hjälper dig att bibehålla en frisk hud, friska blodkärl och ett friskt skelett. C vitamin kan till och med främja läkning. Här är några saker att äta som är späckade med C vitamin:

 

 

MAT SOM ÄR RIK PÅ C VITAMIN:


1. Apelsiner 
2. Tomater 
3. Röd och grön paprika 
4. Jordgubbar 
5. Broccoli och brysselkål 
6. Potatis

Nivea Body Lotion

NIVEAS BÄSTA KRÄMER OCH PRODUKTER MED C VITAMIN

Som vi redan nämnt är C vitamin en underbar ingrediens att lägga till i din hudvård. Den både främjar produktionen av kollagen och är full av antioxidanter som minskar ålderstecken. Här på NIVEA älskar vi att använda C vitamin och vi kan erbjuda ett brett utbud av produkter, så att du kan hitta den produkt som passar just dig bäst.