water pouring in womans hands

DOUBLE CLEANSING

Vad är double cleansing och vilken är den bästa double cleansing metoden för en ren och väl återfuktad hud?

DOUBLE CLEANSING

HUR FUNGERAR DOUBLE CLEANSE?

VAD ÄR DOUBLE CLEANSING?

Kan det verkligen vara så enkelt som det låter?

Double cleansing handlar om att använda två olika typer av rengöringsprodukter i ansiktet innan du går och lägger dig (det ger dock inte lika stor effekt om du sminkar dig direkt efteråt). Du kan göra det på morgonen också om din hud producerar mycket talg när du sover. Som med all hudvård är det bäst om du har en regelbunden hudvårdsrutin så att du kan dra nytta av fördelarna. Med det sagt, oroa dig inte för om du missar att double cleansing hyn en dag, det är bara att börja om igen imorgon.

Double facial metoden kommer ursprungligen från Ostasien, främst Japan och Sydkorea, och har anammats i västerländsk kultur på senare år.

Double cleansing handlar om att använda en oljebaserad rengöringsprodukt, till exempel en rengöringsolja eller micellärvatten för att ta bort smink, talg och annat som du har på huden efter en lång dag. Oljebaserade rengöringsprodukter är särskilt effektiva för detta eftersom de är bra på att lösa upp alla typer av smink och utmärkta för att ta bort envist sittande solskyddsrester. Anledningen till att vi inte föreslår användning av ren olja är för att utan vattenelementet kan oljan inte bilda den mjölkliknande emulsion som gör den lätt att skölja bort från huden, vilket gör att den skulle lämna en oljig hinna på huden och sannolikt täppa igen porerna ytterligare. När du använt din oljebaserade rengöringsprodukt ska du följa upp med en vattenbaserad rengöringsprodukt. Det är dock okej att använda två rengöringsprodukter utan oljor om din hud inte mår bra av oljebaserade produkter.

DOUBLE CLEANSING

HUR FUNGERAR DOUBLE CLEANSE?

VARFÖR SKA DU DOUBLE CLEANSE HYN

Genom att interagera double cleansing bidrar du till att lyfta bort och rengöra hyn i ansiktet från smuts, smink och talg så att din andra rengöringsprodukt kan vara mer effektiv utan att först behöva ta sig igenom allt du har på hyn. Så om du är ute efter en mer grundlig rengöringsmetod rekommenderar vi double cleansing. Ofta kan double cleansing vara mycket fördelaktig för de som har oljig hy och känner att de har mycket talg som de har svårt att få kontroll på. Det är dock inte alla som behöver double cleanse – om du känner att hyn mår bra och inte använder så mycket smink varje dag, kan en enstegsrutin med micellärvatten räcka för att hålla hyn ren och fräsch varje dag.
woman washing her face

woman with clear skin

TRE ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DU SKA BÖRJA DOUBLE CLEANSING HYN

 

  1. Mycket smuts, talg och föroreningar samlas på hyn under dagen, för att inte tala om att många är sminkade under hela dagen.

  2. Hudvårdsprodukter tas upp bättre av hyn, vilket betyder att den får större nytta av din hudvårdsrutin, vilket sannolikt ger bättre resultat

  3. Din hy kommer sannolikt att bli bättre och du får färre orenheter och finnar.

DOUBLE CLEANSING

HUR FUNGERAR DOUBLE CLEANSE?

SÅ HÄR FUNGERAR DOUBLE CLEANSE – GUIDE I SEX STEG

  1. Applicera din oljebaserade rengöringsprodukt i handflatan eller på en bomullsrondell och applicera den på antingen fuktig eller torr hy med cirkelrörelser så att den masseras in i hyn och lyfter bort smuts och smink utan att orsaka för mycket friktion.

  2. Skölj ansiktet med kallt vatten för att ta bort en del av oljan om du använder en mycket oljig rengöringsprodukt.

  3. Håll hyn fuktig och applicera den vattenbaserade produkten på samma sätt som tidigare. Massera försiktigt in den i hyn med fingrarna med cirkelrörelser i en eller två minuter.

  4. Skölj ansiktet eller ta försiktigt bort rengöringsprodukten med en fuktig tvättlapp.

  5. Klappa (gnugga inte!) hyn torr med en torr tvättlapp eller mjuk handduk.

  6. Applicera dina serum, fuktkrämer, ögonkrämer på samma sätt som du brukar i din dagliga hudvårdsrutin.

DOUBLE CLEANSING

HUR FUNGERAR DOUBLE CLEANSE?

HUR OFTA SKA DU ANVÄNDA DOUBLE CLEANSING METODEN?

 

Som vi alla vet kan hyn i ansiktet bli torr, känslig eller till och med irriterad om du tvättar för mycket. En double facial på ansiktet en gång om dagen ska räcka gott, och med en oljebaserad och en vattenbaserad rengöringsprodukt är risken mindre att du tvättar ansiktet för mycket.

 

Om du använder något som innehåller alkohol eller uttorkande ingredienser bör du låta hyn vila och begränsa double cleansing till varannan dag. Vi föreslår dock att du väljer mer vårdande rengöringsprodukter såsom NIVEA MicellAIR Expert Water.

woman smiling

woman washing her face

HUR VET DU OM DOUBLE CLEANSING FUNGERAR?

 

Som med all hudvård måste du regelbundet använda nya metoder eller produkter som en del av din hudvårdsrutin för att få några hudvårdsfördelar.

 

Det är samma sak med double cleansing och du bör ge det minst en vecka innan du ser någon märkbar skillnad på huden. Det kan vara en klarare hudton, renare hy på grund av färre finnar eller hy som känns mer balanserad och oljekontrollerad.


DOUBLE CLEANSING

HUR FUNGERAR DOUBLE CLEANSE?

NIVEA:s double cleansing produkter

Naturally Good Cleansing Gel

Upptäck NIVEA Naturally Good Micellar Wash berikad med ekologisk aloe vera. Utvecklad för normal eller oljig hy med en uppfriskande och vårdande formula som tar bort envisa sminkrester och rengör huden. Innehåller 99 % naturliga ingredienser och är skonsam både mot hyn och för miljön.

Naturally Good Cleansing Wipes

NIVEA Naturally Good Cleansing Wipes är perfekta för din dagliga rengöring. Den veganska formulan innehåller ekologisk aloe vera och är framtagen för alla hudtyper. Den tar bort smink samt rengör och återfuktar hyn så att den känns fräsch.

Naturally Good Micellar Water

Upptäck NIVEA Naturally Good Micellar Water, en produkt som är tillverkad av 98% naturliga ingredienser och använder vårdande micellär teknik för att ta bort smink, talg och smuts. Den veganska formulan rengör huden på djupet utan att torka ut den. 

micellar wash