ung asiatisk kvinna leende

Så här får du glashud med en 6-stegsrutin

Upptäck NIVEA:s 6-stegsrutin för glashud, som bygger på de bästa ingredienserna för att passa alla hudtyper

kvinna som använder Nivea Q10 ansiktskräm

Vad är glashud?

Glashud (glansig hud eller ”glass skin” på engelska) beskrivs ofta som en otroligt slät, klar och glänsande hud som ofta liknas vid att vara ”slät som glas”. Föreställ dig att din hud ser mjuk och nästan helt felfri ut med en porslinsliknande yta. Det är den typ av hud som vanligtvis känns mjuk vid beröring och som har en märkbar lyster, även utan smink.
 
De typiska egenskaperna som förknippas med glashud inkluderar:
 
Klarhet: När det gäller glashud strävar man efter att få en hudton med en tydlig klarhet. Detta innefattar att man tar itu med problem såsom finnar, rodnad och ojämna partier.
 
Släthet: Målet är att få en hud som känns otroligt slät, ungefär som texturen hos siden eller sammet.
 
Lyster: Glashud handlar även om att framhäva en mycket hög nivå av lyster. Glashud förmedlar ett intryck av att vara upplyst inifrån, vilket skapar en hälsosam och strålande lyster.

Den koreanska skönhetstrenden

Koreanska skönhetstrender har haft en avsevärd påverkan på glashudens popularitet. I Korea har det länge varit ett skönhetsideal att ha klar, porslinsliknande hud.
Inom koreansk skönhet sätter man stort värde på perfekt, slät hud, och betonar vikten av en särskild hudvårdsrutin i flera steg. 
Med allt från unika ingredienser till lagertekniker har koreansk kosmetik bidragit väsentligt till att göra looken med glashud mer tillgänglig för människor i alla åldrar.

Så här får du glashud – hudvårdsrutin

1. Identifiera din hudtyp

Det är viktigt att man förstår sin hudtyp innan man påbörjar sin resa mot glashud. Olika hudtyper har olika behov. Ibland passar vår hudtyp inte helt självklart in i en enda kategori; den kan ha egenskaper från flera olika hudtyper eller förändras beroende på årstid, yttre påverkan eller livsstilsförändringar.
ung kvinna som använder 5 i 1 Nivea micellärt vatten
Så här får du glashud – hudvårdsrutin

2. Rengöring

Lämplig rengöring för att ta bort smink och miljömässiga föroreningar från din hud är ytterst viktigt. Detta hjälper dig att bibehålla en klar, hälsosam hud med lyster. Att slarva med rengöringen kan öka risken för acneutbrott, uttorkning och förtida tecken på åldrande.
 
NIVEA Energy Micellar Water har utvecklats med en formula som kombinerar tre ingredienser: Vitamin C, Vitamin B3 och Tranbär. Denna formula är framtagen för att avlägsna smink och rengöra på djupet samt för att ge nytt liv åt trött och matt hud. Dessutom är denna formula vegansk, parfymfri och lämpar sig för känslig hud.
 
NIVEA erbjuder även ett stort urval av rengöringsprodukter som passar alla hudtyper och en rad olika hudproblem, allt från hud med finnar till känslig hud.
Den koreanska skönhetstrenden

3. Exfoliering

Exfoliering hjälper dig att bli av med gamla, döda hudceller som kan ha ansamlats. Detta frilägger de nya, fräscha cellerna undertill och gör det möjligt för återfuktningsprodukter att absorberas bättre av huden – vilket ger en mycket effektivare återfuktning. Kort sagt bör regelbunden exfoliering hjälpa din hud att se fräschare och friskare ut.
 
Det finns två typer av exfoliering, nämligen:
 
Mekanisk: Kräver hjälpmedel såsom borstar eller tvättlappar eller produkter såsom ansiktsskrubbar. Denna teknik rekommenderas inte alltid för alla hudtyper, i synnerhet inte för känslig hud – eftersom det kan orsaka ytterligare irritation. 
 
Kemisk: Konsistensen kan jämföras med en ansiktstvätt och innehåller AHA- eller BHA-syror som löser upp hudcellerna snarare än att borsta bort dem. Denna teknik kan vara skonsammare än mekanisk exfoliering eftersom man inte gnuggar huden, vilket minskar risken för irritation. 
 
NIVEA erbjuder ett urval av exfolieringsprodukter och skrubbar som hjälper dig att förfina din hud och ger den lyster. 
 
ung kvinna som använder Nivea Cellular Professional Vitamin C Serum

4. Serum

Att införliva ett serum i din hudvårdsrutin kan förstärka dess effektivitet. Serum, som har en lättare konsistens jämfört med krämer, absorberas snabbt och på djupet, vilket möjliggör riktad behandling av specifika hudproblem.
 
Du hittar även ett urval av NIVEA-serum som är berikade med ingredienser såsom Q10, Vitamin E och Hyaluronsyra som hjälper dig med dina hudproblem.
Så här får du glashud – hudvårdsrutin

5. Återfuktning: Avgörande hjälp för huden

Återfuktning är som att ge din hud något att dricka; det håller huden fräsch och livfull. Fukten balanserar din hud och kan bidra till att minska tecken på åldrande. Återfuktning hjälper huden att skapa en skyddande barriär. Att välja rätt återfuktning för just din hudtyp kan hjälpa dig att få en glansig hud. Kom ihåg att väl återfuktad hud är mindre benägen att producera överskottsolja, som kan orsaka utbrott av finnar.
 
NIVEA Q10 Energy Healthy Glow Day Cream är berikad med hudidentisk Q10, Vitamin C och Vitamin E som skyddar din hud mot skadliga fria radikaler, minskar matthet och förbättrar hudens ton och fasthet.
 
Till kvällsrutinen kan du använda NIVEA Q10 Energy Recharging Night Cream, som kombinerar samma tre ingredienser och hjälper dig att vakna upp med en mer strålande, friskare och livfull hud.
 
Du kan även hitta fler NIVEA-produkter i NIVEA Face Care-sortimentet som riktar sig mot en rad olika hudproblem, som exempelvis mörka fläckar, torr hud, åldrande hud med mera, vilket bör hjälpa dig ytterligare en bit på vägen mot glashud.
Så här får du glashud – hudvårdsrutin

6. Solskydd

Solskydd spelar en betydande roll när det gäller att förebygga hudens åldrande och missfärgning och bidrar till att skydda din hud mot skadliga UV-strålar. Detta kan hjälpa dig att bevara en ungdomlig hudton och utgör ytterligare ett steg på vägen mot glashud.
 
NIVEA erbjuder ett brett urval av solskyddsprodukter som är specifikt utvecklade för ansiktet, anpassade till den känsliga huden i ansiktet och baserade på mindre oljiga och feta formler, vilket kan bidra till att motverka utbrott av finnar och främja glashud.
 
Översikt över fakta

Glashud

Egenskaper: En slät och klar hudton med en återfuktad, skinande lyster, fri från synliga blemmor, porer eller brister.

Ingredienser för glashud:Hyaluronsyra, Niacinamid, AHA-/BHA-exfolieringsprodukter och Vitamin C.

Innefattar: en ”osminkad” look, ett ungdomligt utseende, mycket lyster och en hudvårdsrutin i flera steg.

afro hår ung kvinna
Upprätthålla din hudvårdsrutin för glashud

Konsekventa rutiner för varaktig skönhet

Att upprätthålla din hudvårdsrutin för glashud är som att sköta om en trädgård: den måste vårdas regelbundet. Konsekvens är nyckeln till att åstadkomma långvariga resultat. På samma sätt som du pysslar om växter över tid för att de ska frodas, gäller samma principer även för din hud. Små, dagliga steg i din hudvårdsrutin bidrar sammantaget till att skapa något vackert. Bli inte nedslagen om resultaten inte syns genast: var konsekvent så kommer du så småningom närmare målet att få glashud.
  
  

Upprätthålla din hudvårdsrutin för glashud

Ta itu med hudproblem för att åstadkomma en porslinsliknande hud

Ibland är vägen till glashud inte helt spikrak, och graden av glashud som kan uppnås varierar från person till person. Vanliga problem såsom finnar och känslig hud kan dyka upp längs vägen. Här är några tips som kan hjälpa dig:
Upprätthålla din hudvårdsrutin för glashud

När det gäller hud med finnar och acne:

 • Testa en skonsam rengöringsprodukt med salicylsyra som rensar porer, till exempel NIVEA Derma Skin Clear Wash Gel som rengör huden på djupet och bidrar till att minska och förebygga blemmor.

 • Undvik kraftiga produkter som täpper igen porerna, såsom tjocka krämer.

 • Överdriv inte – alltför intensivt skrubbande eller starka behandlingar kan förvärra acne.

  NIVEA Derma Skin Clear-sortimentet riktar sig specifikt mot hud med blemmor och är utvecklat med ingredienser såsom Niacinamid och Salicylsyra, som bidrar till en klarare hud..
Upprätthålla din hudvårdsrutin för glashud

Mot mörka fläckar:

Var noga med att följa en konsekvent hudvårdsrutin med rengöring, serum, återfuktning och SPF. Detta kan bidra till att skydda din hud mot skada och håller din hud så frisk som möjligt för att förebygga mörka fläckar.
 
Luminous630 är NIVEA:s banbrytande patenterade ingrediens som kan bidra till att bleka och förebygga mörka fläckar. Produkterna i NIVEA Luminous630-serien är ytterligare berikade med effektiva ingredienser såsom Hyaluronsyra, Vitamin E och Kollagenbooster som innebär extra fördelar för din hud.
 
Denna produktserie kan bidra till att motverka ytterligare pigmentering genom att verka på cellnivå för att balansera melaninproduktionen och motverka att mörka fläckar ens dyker upp.
Upprätthålla din hudvårdsrutin för glashud

För känslig hud:

Undvik hett vatten när du rengör huden eftersom det kan beröva huden dess naturliga oljor.
 
Införliva en lugnande återfuktningsprodukt med ingredienser såsom Aloe Vera eller Kamomill.
 
Tänk på att alla människor har unik hud, och därför behöver det som fungerar för en person inte nödvändigtvis fungera för en annan person. Du måste kanske pröva dig fram innan du hittar de rätta lösningarna för just din hud. Men med lite tålamod kan du övervinna dessa vanliga problem och fortsätta din resa mot glashud.

Tips för glashud

Tips för glashud

Serum

Serum kan göra en enorm skillnad i din hudvårdsrutin. De bidrar till att göra huden slätare och ger den en frisk lyster. När du letar efter produkter, överväg NIVEA:s alternativ med ingredienser såsom Hyaluronsyra, Vitamin C eller Niacinamid.
kvinna som använder Nivea ansiktsmask
Tips för glashud

Ansiktsmasker: En hjälp på vägen mot glashud

Ansiktsmasker spelar en avgörande roll på din väg mot glashud. De tillhandahåller djup återfuktning, bidrar till att rensa porerna och förstärker hudens lyster – allt som är avgörande för en slät hudton med lyster.
 
NIVEA erbjuder ansiktsmasker som är utvecklade för att tillgodose din huds behov, vilket hjälper dig att komma närmare glashudsmålet. NIVEA Q10 Energy Instant Recharge Sheet är berikad med Q10 och vitamin C som ger näring åt huden, vilket främjar en slätare och klarare hudton.
Tips för glashud

Tips om kost och livsstil: Hälsosam hud inifrån

Att få glashud handlar inte bara om produkter; det handlar även om vad du äter och hur du lever. Här får du några enkla tips på en kost och en livsstil som hjälper dig att komma närmare en porslinsliknande hud.
flaska vatten

Kosttips:

 1. Håll dig återfuktad: Drick mycket vatten för att hålla din hud väl återfuktad och ge den lyster. De flesta behöver dricka omkring fyra till sex glas vatten per dag för att hålla sig återfuktade.

 2. Ät frukt och grönsaker: Frukt och grönsaker är fulla av vitaminer och antioxidanter som kan bidra till att förbättra din huds textur och ton.

 3. Omega-3-fettsyror: Livsmedel såsom Lax och Valnötter är rika på dessa fettsyror, som kan hjälpa din hud att se ungdomlig ut.

 4. Begränsa ditt intag av socker och färdigmat:Alltför mycket socker kan orsaka acneutbrott, och färdigmat saknar ofta de näringsämnen som din hud behöver.

Livsstilstips:

 1. Sov tillräckligt mycket: Din hud reparerar sig själv medan du sover, så försök att få 7–9 timmars god sömn.

 2. Träna regelbundet: Att motionera är viktigt för hälsan och hudens utseende. När du rör dig ökar blodflödet, vilket tillför syre och fler näringsämnen som förbättrar hudens ton och textur.

 3. Hantera stress: Oro kan leda till olika hudproblem såsom eksem och ökad svettning. Dessa problem kan kännas obehagliga och ibland kan de orsaka klåda eller smärta. När du upplever långvarig oro eller stress kan din kropp även frigöra extra kortisol, vilket kan öka produktionen av hudoljor och eventuellt leda till utbrott av finnar.

 4. Solskydd: Använd alltid solskydd för att skydda din hud mot skadliga UV-strålar. Dessa vanor ger dig kanske inte glashud över en natt, men med tiden kan de innebära en stor skillnad. Kom ihåg att en frisk hud ofta kommer inifrån, och dessa tips kan hjälpa dig att komma närmare den där åtråvärda porslinsliknande hudtonen.
ung kvinna som står i solen

ingredienser för glashud

Att åstadkomma och bibehålla glashud handlar inte bara om rätt hudvårdsrutin, utan även om rätt ingredienser. Här följer några viktiga ingredienser som kan underlätta din väg mot porslinsliknande slät hud:

 1. Hyaluronsyra: Denna ingrediens kan behålla upp till 1 000 gånger sin vikt i vatten, vilket gör den till ett ypperligt val för att bevara hudens fukt och åstadkomma en fyllig, återfuktad look.
 2. Vitamin C: Denna vitamin är känd för sina uppljusande egenskaper och kan bidra till att främja lyster och släthet samt en klarare hudton. Det är en av de mest använda ingredienserna för den där strålande glashuden med lyster.
 3. Niacinamid (vitamin B3): Niacinamid riktar sig mot en rad olika problem såsom att återställa hudens barriär, motverka hudens åldrande, hyperpigmentering och acneutbrott, vilket kan hjälpa dig att få en slätare hud.
 4. Salicylsyra: Om du har problem med finnar och vill förfina din hudtextur, kan Salicylsyra hjälpa. Salicylsyra bidrar till att exfoliera huden, rensa upp porer och kan minska förekomsten av finnar.
 5. Aloe Vera: denna lindrande ingrediens kan bidra till att lugna känslig hud och minska rodnad, vilket gör den till ett ypperligt val för personer med känslig hud under deras resa mot glashud.

Du kan införliva dessa ingredienser i din hudvårdsrutin med hjälp av NIVEA-produkter såsom NIVEA Energy Micellar Water som innehåller Vitamin C, eller NIVEA Derma Skin Clear Wash Gel som är berikad med Salicylsyra och Niacinamid som motverkar finnar och främjar en klar hudton.

Snabba fakta

För att åstadkomma glashud, som innebär hud med otrolig släthet och lyster, måste man förstå de avgörande egenskaperna klarhet, släthet och lyster. Denna trend är influerad av koreanska skönhetsideal och kräver en särskild hudvårdsrutin. Börja med att identifiera din hudtyp och följ en hudvårdsrutin som inbegriper rengöring, skonsam exfoliering, serum, återfuktning, fuktgivning och solskydd. Serum, ansiktsmasker och kost-/livsstilstips kan underlätta din resa mot glashud. 
 
Tänk på att konsekvent behandling är avgörande och att vanliga hudproblem såsom finnar och känslig hud kan hanteras. Viktiga ingredienser såsom Hyaluronsyra, Vitamin C, Niacinamid, Salicylsyra och Aloe Vera kan också spela en roll och dessa ingredienser återfinns i NIVEA:s produkter. Med tålamod och konsekvens kan du komma närmare målet som är en slät hud med lyster.

Vanliga frågor och svar:

F1: Kan alla få glashud?

Glashud är målet för många, men det är avgörande att man förstår att de individuella upplevelserna kan variera beroende på faktorer såsom hudtyp, genetik och livsstil. Att uppnå den klassiska glashuden är kanske inte möjligt för alla, men att följa en konsekvent hudvårdsrutin kan ändå bidra till att förbättra hudtonen.

F2: Hur ska jag anpassa min hudvårdsrutin för glashud efter olika årstider och väder, som t.ex. kalla vintrar eller varma somrar?

Det är mycket viktigt att du anpassar din hudvårdsrutin för glashud efter de föränderliga årstiderna. I kyligt väder bör du fokusera på kraftigare återfuktningsprodukter som motverkar torrhet samt överväga att införliva en fuktgivande produkt som upprätthåller hudens fuktighet. När det är varmt väder bör du välja lättare produkter för att motverka överdriven glansighet. Använd alltid ett bredspektrumsolskydd, eftersom solskydd är nödvändigt året om.

F3: Kan personer med känsliga hudtyper också få glashud, och finns det några specifika produkter eller särskilda försiktighetsåtgärder som de ska tänka på?

Personer med känslig hud bör vara extra försiktiga på sin väg mot glashud. Läs anvisningarna på förpackningen noga med att säkerställa att produkten inte irriterar känslig hud. Konsultera även en dermatolog för att få personliga råd om lämpliga hudvårdsingredienser och produkter för just dina hudproblem.

F4: Finns det några huskurer eller naturliga ingredienser som kan bidra till att åstadkomma glashud?

Huskurer och naturliga ingredienser såsom Honung, Aloe Vera och Grönt Te kan vara fördelaktiga för huden, men de ger förmodligen inte samma resultat som kommersiella hudvårdsprodukter. Kommersiella produkter är utvecklade med specifika koncentrationer av de aktiva ingredienserna som är utformade för att effektivt hantera hudproblem. För bästa resultat kan du införliva både naturliga huskurer och kommersiella produkter i din hudvårdsrutin för glashud.

F5: Kan personer med mogen hud eller åldersrelaterade problem få glashud, och finns det specialiserade produkter för denna åldersgrupp?

Ja, personer med mogen hud kan sträva efter att få glashud. Håll utkik efter anti-aging-produkter som innehåller ingredienser såsom Bakuchiol, Peptider och Hyaluronsyra som riktar sig mot åldersrelaterade problem. Dessa produkter kan bidra till att förbättra hudens textur, minska fina linjer och förbättra den övergripande lystern, vilket stämmer överens med målen för glashud.

F6: Hur ska jag skydda mig mot miljömässiga faktorer såsom föroreningar och UV-exponering på min väg mot glashud, för att skydda huden och hålla den så frisk som möjligt?

Du skyddar din hud mot miljömässiga faktorer genom att använda hudvårdsprodukter som innehåller antioxidanter såsom Vitamin C, som bekämpar de fria radikaler som orsakas av föroreningar och UV-exponering. Använd solskydd varje dag, även när det är molnigt ute. Överväg att använda en separat solskyddsprodukt med högt SPF-värde för att säkerställa ett omfattande skydd.