mandelolja-ansiktsvard

MANDELOLJA ANSIKTE: FÖRDELARNA MED MANDEL OLJA

Vad finns i sötmandelolja som gör det så bra för ditt ansikte och hud? Upptäck fördelarna hos mandelolja med NIVEA.

ÄR MANDELOLJA BRA FÖR ANSIKTET?

GRUNDLÄGGANDE FAKTA OM MANDELOLJA ANSIKTE OCH HUD

Det finns 2 olika typer av mandelolja - bittermandelolja som används för sin doft och söt mandelolja hud som är utmärkt för att återfuktande och vårda din hud. Kinesiska kulturer har använt mandelolja som naturmedicin för att behandla torr hud och ärrbildning i alla tider, så vi är alla ganska sent ute när det gäller att skörda fördelarna med denna magiska olja.

VAD ÄR NÅGRA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN FÖR MANDELOLJA PÅ HUDEN?

 • Ljusna upp mörka cirklar och reducera svullnader under ögat - detta beror på mandeloljornas antiinflammatoriska egenskaper, vilket hjälper huden att se ljusare och fräschare ut.
 • Lindra mörka fläckar, eksem och utslag - Mandelolja innehåller mjukgörande egenskaper, vilket gör det till ett utmärkt ämne för att förbättra både hy och hudton.
 • Naturlig sminkborttagare - Det glider smidigt på huden och är en lätt ingrediens som inte lämnar kvar rester, vilket gör det utmärkt för att försiktigt ta bort smink från ditt ansikte. Använd mandelolja ansikte för bästa resultat.
 • Återfuktar torr hud på djupet samtidigt som den är mild mot känslig hud
 • Minimerar bristningar - Mandelolja för huden gör detta på samma sätt som det hjälper till att lindra ärrbildning från akne och pigmentfläckar. Mandelolja för huden har utmärkta mjukgörande egenskaper som gör att huden kan sträcka ut sig utan att förstora dessa märken.
 • Hudföryngring - Mandelolja för huden hjälper till med att jämna ut hudtonen och förbättra hyn om den används ofta.

VILKA NÄRINGSÄMNEN INNEHÅLLER SÖTMANDELOLJA?

 • E-Vitamin
 • Kalium
 • Zink
 • Enkelomättade fettsyror
 • Proteiner

VARIFRÅN KOMMER SÖTMANDELOLJA?

Ledtråden ligger i namnet - sötmandelolja extraheras från råa mandlar. Själva mandelträdet växer naturligt i de varmare delarna av västra Asien och Nordafrika, men odlas nu runt Medelhavet. 

Processen för att extrahera mandelolja ansikte och hud har utförts sedan antiken. Det finns bevis för att denna unika olja ursprungligen användes för smärtlindring genom att massera in den i huden, liksom att behandla kolik. Under Medeltiden var det mycket populärt i medeltida matlagning och handlades även med som en viktig handelsvara. 

Numera används sötmandelolja huvudsakligen för dess kosmetiska fördelar för hud, hår och ansikte. Dess återfuktande formel och höga näringsinnehåll gör den idealisk för utvärtes bruk.

3 SÄTT DU KAN HA NYTTA AV SÖTMANDELOLJA

SÖTMANDELOLJA FÖR ANSIKTE

Med sin lätta, snabbabsorberande konsistens är sötmandelolja känd för att hålla ansiktet mjukt och lent, samt fördröja tecken på åldrande. Som en allergivänlig olja är den lämplig för torr och känslig hud också.

SÖTMANDELOLJA FÖR HÅR

Att regelbundet använda sötmandelolja till dina lockar kan gör att de ser glansigare och friskare ut än vanligt. De essentiella näringsämnena i denna rika formel tros hjälpa till med kluvna hårtoppar och mjäll.

SÖTMANDELOLJA FÖR HUDEN

När den appliceras på kroppen kan sötmandelolja lindra stramhet, klåda eller mycket torr hud. Genom att låsa inne fukt utan att blockera porer blir huden mjukare och får en strålande glöd.


MANDELOLJANS INGREDIENSER

ENKELOMÄTTADE FETTSYROR

ENKELOMÄTTADE FETTSYROR

Dessa hjälper din kropp att behålla fukt och ta hand om torr, irriterad eller sprucken hud.
KALIUM

KALIUM

Kalium förbättrar fukthalten och hur din hud känns så att den ser ut att få mycket näring och omvårdnad.
A-VITAMIN

A-VITAMIN

A-vitamin är ett viktigt näringsämne som är nyttigt för huden, ögat, reproduktiv hälsa och immunsystemets funktion. Att fylla på dessa A-vitaminlager i huden med hjälp av sötmandelolja kan bidra till att hantera effekterna av åldrande från överexponering från solen, och som en form av aknebehandling. A-vitamin tränger lätt in i huden och kan rensa bort smuts och olja på huden vilket leder till akne.
E-VITAMIN

E-VITAMIN

E-vitamin finns i sötmandelolja och är en naturligt förekommande antioxidant i frisk hud. Det bidrar till att ge skydd för huden för att öka försvaret mot fria radikaler (föroreningar och miljöstressorer) som hotar att försvaga hudens skyddsbarriär. Tyvärr minskar hudens naturliga E-vitaminlager när du åldras från överexponering från solen, vilket gör vår hud mindre kapabel att bekämpa ålderstecken. Det är därför det är viktigt att fylla på dessa lager, och ett sätt att göra detta på är att använda mandelolja.
Zink

ZINK

Zink har antiinflammatoriska effekter, vilket innebär att det är en utmärkt ingrediens för att hjälpa till att hantera akne och liknande typer av ärrbildning på huden.


MANDELOLJA I ANSIKTET TIPS

Mandelolja är en sådan mångsidig produkt att det ibland är svårt att veta var man ska börja. Här är några tips för att använda den korrekt.

MANDELOLJESKRUBB – DET NATURLIGA SÄTTET ATT TA BORT DÖDA HUDCELLER

Ser huden glåmig ut och i behov av en föryngrande boost? Prova att blanda en matsked mandelolja med en tesked socker för din egen fuktgivande exfolierare för ansiktet. Massera helt enkelt i små cirklar för att visa upp den vackert släta huden under.

DET BÄSTA SÄTTET ATT APPLICERA MANDELOLJA ANSIKTE & HUD

Till skillnad från andra skönhetsoljor har sötmandelolja en lätt konsistens och absorberas lätt utan att lämna kvar klibbiga rester på hud och hår. Det absorberas bäst om det värms upp till kroppstemperatur innan det appliceras, så försök gnugga mellan fingrarna innan du låter den fuktgivande formeln göra sitt jobb.

En masserande rörelse är det perfekta sättet att applicera sötmandelolja på huden, eftersom det gör det möjligt för oljan att tränga in i hudbarriären för att hjälpa dig till maximal hydratisering. Även om sötmandelolja har en underbar doft, kan att lägga till några droppar av en eterisk olja göra det till en exceptionell massageolja för spabehandlingar hemifrån.


NIVEA & MANDELOLJA

NATURALLY GOOD RADIANCE DAY CREAM

NATURALLY GOOD RADIANCE DAY CREAM

NIVEA Naturally Good Radiance Day Cream innehåller jojobaolja, mandelolja och är berikad med uppfriskande ekologisk Aloe Vera och 99% av ingredienserna har naturligt ursprung. Den är inspirerad av naturen för att ta hand om och djupt återfukta huden för att få ut den naturliga skönheten i huden.
NATURALLY GOOD REGENERATING NIGHT CREAM

NATURALLY GOOD REGENERATING NIGHT CREAM

NIVEA Naturally Good Regenerating Night Cream innehåller jojobaolja och mandelolja samt är berikad med arganolja för djup fuktgivning och återfuktande över natten. Huden ser smidig och utvilad ut varje morgon om den används före sängen och 99% av ingredienserna har naturligt ursprung, vilket gör den bra för din hud!