SÅ BLIR DU MINDRE RÖD I ANSIKTET.

Rodnad i ansiktet kan vara en orsak till oro för många, särskilt de som har känslig hud eller lider av Rosacea. Läs vidare för att upptäcka användbara produkt- och livsstilsförändringar som kan göras för att minimera eller minska rodnad i ansiktet.

TIPS FÖR ATT UNDVIKA ATT BLI RÖD I ANSIKTET

MOTION KAN FAKTISKT BIDRA TILL ATT BLI MINDRE RÖD I ANSIKTET

Medan motion kan verka kontraintuitivt om du försöker bekämpa rodnad i ansiktet (träning ger dig trots allt ofta röda kinder) - låt inte detta stoppa dig.

Motion är viktigt för ditt välbefinnande och stresshantering och kan hjälpa dig att känna dig lite mindre orolig över att vara röd i ansiktet. För ett mindre upphettat ansikte, kanske du kan ändra hur du tränar. Korta men högintensiva träningspass kan vara bättre lämpade för dig i motsats till långa sessioner. Att träna i en miljö som är väl ventilerad och luftkonditionerad kan också hjälpa till. Som alltid, bör du också se till att du håller vätskenivåerna och vattenförbrukningen på topp.

UNDVIK PARFYMERADE SKÖNHETSPRODUKTER

Människor som är benägna att bli röda i ansiktet kan ha underliggande problem med känslig hud som kan orsaka deras röda hy. Det är möjligt att din hud är extremt känslig för, eller blir irriterad av parfymerade skönhetsprodukter.

Om du upplever att du blir röd i ansiktet, särskilt mer än vanligt, försök att eliminera parfymerade produkter från din skönhets eller ansiktsvårdsrutin och se om du märker någon förbättring. Även parfymer och eteriska oljor som kommer i kontakt med ditt ansikte kan orsaka att huden reagerar i form av rodnad i ansiktet.


ORSAKERNA TILL ATT VARA RÖD I ANSIKTET

ROSACEA

Vissa varianter av röd i ansiktet orsakas av sjukdomen Rosacea. Om du är orolig över att du är röd i ansiktet på grund av Rosacea bör du konsultera en läkare. Orsakerna till rodnad i ansiktet på grund av Rosacea är inte exakt kända men det finns några vanliga utlösare. Dessa inkluderar:

  • Alkohol
  • Koffein
  • Stress
  • Intensiv träning (även om du definitivt inte bör undvika motion)
  • För mycket sol/värme
  • Kryddig mat
  • Kyla
  • Luftfuktighet
  • Mejeriprodukter
  • Medicin


PRODUKTER FÖR ATT HJÄLPA RODNAD I ANSIKTET

Produkter för att äntligen bli av med rodnad i ansiktet!

PRODUKTER FÖR KÄNSLIG HUD

Om röda kinder fortfarande är ett problem, var extra noggrann om de hudvårdsprodukter du använder. 

Produkter som är speciellt utformade för känslig hud kan vara bättre lämpade för dig om du upplever Rosacea eller blir vanligt röd i ansiktet. Daily Essentials Sensitive Day Cream reducerar effektivt de 3 huvudsakliga tecknen på känslig hud; rodnad, stramhet och torrhet. Denna lugnande dagkräm har en extremt mild formel, är PH-neutral och parfymfri. Lakritsextrakt och Druvkärneolja hjälper till att lugna huden och ger intensiv återfuktning. SPF15 hjälper också till att skydda huden från  miljöpåverkan från solljus. Nattetid hjälper Daily Essentials Sensitive Night Cream till att lugna huden genom att stödja hudens regenereringsprocess på natten. Försök att förvara dessa hudprodukter i kylskåpet. Kylan kan bidra till att reducera att vara röd i ansiktet och lugna irritation.

MAKEUP

Har du funderat på att sluta sminka dig en kort tid? Överväg att ge dig själv en paus från kosmetika och ha en sminkfri dag. På så sätt kan du testa om orsaken till din röda hud beror på ingredienserna i vissa sminkprodukter. Om din rodnad i ansiktet drastiskt förbättras kan det vara din makeup eller borstar som är källan till några av dina hudproblem.

Försök att gradvis återinföra dina makeup-produkter, en efter en, så att du kan identifiera vilka ingredienser du bör undvika. Alternativt, om makeup inte orsakar din rodnad i ansiktet kan det erbjuda en bra tillfällig lösning för att täcka över rodnad i ansiktet. Läs mer om ansiktsrengöring för frisk och fräsch hud för att få ytterligare tips om makeup-borttagning för alla hudtyper.

VAR FÖRSIKTIG MED DIN HUD

När du applicerar hudprodukter i ansiktet eller kroppen, var försiktig. Att gnugga huden alltför kraftigt med exfolianter eller produkter som inte är anpassade till din hud kan förvärra rodnad i ansiktet. Lär dig att exfoliera ordentligt här.

Detta gäller även för att bad och dusch - undvik extrema temperaturer. Använd en mjuk trasa med ljummet vatten för att tvätta ansiktet och ta hand om det på bästa sätt. 

Genom att använda extremt varmt vatten kan du torka ut huden (läs NIVEAs orsaker till torr hud) och öka blodcirkulationen vilket kan vara en källa till att du blir röd i ansiktet.


TA DET LUGNT

Om rodnad i ansiktet är relaterad till nervositet kan enkla tekniker som djup andning, meditation eller leende bidra till att minska oönskade nivåer av rött i ansiktet.

Rakning

För män, kan ansiktsrakning få dig att uppleva rodnad och irritation. NIVEA Men Protect & Care Moisturising Post Shave Balm lugnar och regenererar din hud efter rakning. Aloe Vera och Pro-vitamin B5-formel återfuktar din hud och minskar rodnad och stramhet. Resultatet är hud som känns slät, skyddad och bekväm.

Använd solskydd för att undvika rodnad i ansiktet

Se till att du bär en högkvalitativ SPF som NIVEA Protect & Moisture Sun Lotion SPF50+ för att förhindra solöverexponering, se till att du inte går ut i solen under de varmaste timmarna. Om du upplever solskador har NIVEA Moisturising After Sun Lotion en svalkande formel som absorberar snabbt och ger intensiv näring åt huden i 24 timmar. Den innehåller Aloe Vera, behåller hudens elasticitet och ger en mjuk och silkeslen hudkänsla.