SOLSKYDD LÄPPAR

Vi glömmer ofta läpparna när vi ska skydda oss mot solen. Se till att skydda dem med ett läppbalsam med SPF när du är ute och njuter av solen.

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT MED SOLSKYDD FÖR LÄPPARNA?

Läpparna är den kroppsdel som flest av oss glömmer att smörja in med tillräckligt solskydd. Ofta smörjer vi in benen, ryggen, armarna, pannan och ansiktet med solskydd, men vi struntar i solskydd för läpparna.

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT SMÖRJA IN LÄPPARNA MED SPF?

På samma sätt som resten av kroppen är läpparna känsliga för solbränna och solskador som kan leda till att huden åldras i förtid. Därför är det viktigt att skydda läpparna från solens starka UV-strålar med ett läppbalsam med SPF. Huden på läpparna är dessutom tunnare än huden på andra delar av kroppen, och den är därför mer känslig och mottaglig för solskador. Läpparna innehåller kollagen, vilket är det som håller dem fylliga och friska och sunda. Kollagen bryts ned av solen och det gör att läpparna blir tunnare med tiden.
 
Det spelar ingen roll hur mycket du fuktar och vårdar läpparna. Om det är soligt ute och läpparna utsätts för skadliga UVA-/UVB-stålar utan solskydd för läpparna, så kommer de inte att vara lika mjuka och friska och sunda som de skulle kunna vara.

HITTA ETT PERFEKT LÄPPBALSAM MED SPF FÖR LÄPPAR

Ju högre SPF desto bättre. Det gäller alla typer av solskydd, även för ansiktet och resten av kroppen. Välj gärna ett läppbalsam som är specifikt framtaget för att skydda läpparna mot solen, till exempel NIVEA Sun Protect med SPF 30. Det har inte bara högt SPF, utan innehåller även 100 % ekologisk jojobaolja som vårdar och fuktar läpparna så att de både känns och ser friska och sunda ut.
 
Om du ofta har torra och spruckna läppar eller är ute mycket i vintervädret kan det passa bra med ett läppbalsam som LABELLO Med Repair Lip Balm med SPF 15. Den här produkten är intensivt vårdande och ger näring till riktigt torra läppar med 100 % ekologisk jojobaolja och vitamin E, samtidigt som den ger läpparna ett effektivt solskydd.
 
Ingredienser att hålla utkik efter för SPF läppar:

Jojobaolja
Jojobaolja har många fördelar. Den är naturligt antiinflammatorisk och lindrar effektivt torra, irriterade och känsliga delar av läpparna, som ofta beror på att vi inte har använt läppbalsam med SPF. Den innehåller naturliga antioxidanter som bidrar till att skydda mot skadad hud och är naturligt intensivt återfuktande, precis vad du behöver i ett läppbalsam med SPF:
 
E-vitamin
Ett läppbalsam med SPF som även innehåller vitamin E erbjuder också många fördelar. E-vitamin absorberar UVB-strålar som orsakar hudskador och bidrar till hudens åldrande. Dessutom underlättar E-vitamin cellförnyelsen och återhämtningen så att nya celler snabbare kommer till ytan för att ge ny kraft åt torra och nariga läppar.
 
Sheasmör
Sheasmör är extra fuktgivande, mjukgörande och innehåller antioxidanter. Men det är inte de enda fördelarna. Sheasmör har i likhet med E-vitamin naturligt läkande egenskaper som underlättar återhämtningen för skadade celler i läpparna. Med ett läppbalsam med SPF som även innehåller sheasmör får du garanterat vårdade och fuktade läppar.

NJUT AV ATT VARA UTE I SOLEN OCH KÄNN DIG TRYGG MED ATT DU ANVÄNDER TILLRÄCKLIGT SOLSKYDD MED SPF FÖR LÄPPAR

NÄR SKA DU ANVÄNDA LÄPPBALSAM MED SPF?

Vi rekommenderar att du använder ett läppbalsam med SPF som en en del av din läppvård.

Det finns ingenting som går upp mot att gassa i solen när det är varmt ute. Med ett läppbalsam med SPF kan du känna dig trygg med att dina läppar är skyddade så att du kan koncentrera dig på att bara njuta. Med ett läppbalsam med SPF gör du två viktiga saker för dina läppar. För det första hindrar det från att läpparna blir irriterade och torra på grund av för mycket sol. För det andra bidrar det till att läpparna ser unga och friska ut genom att minska tecknen på för tidigt åldrande.

LÄPPVÅRD ÄR INTE BARA LÄPPSKYDD MED SPF

När du väl har sett till att skydda läpparna från solen med ett läppbalsam med SPF kanske du börjar fundera på hur du kan ta hand om dina läppar på fler sätt. Ett sätt är läppskrubb. Med läppskrubb kan du ta bort torra och döda hudceller från läpparna så att de ser mjuka och lena ut. Samtidigt förhindrar du även att läpparna spricker och blir irriterade.
 
Prova att skrubba och återfukta läpparna med LABELLO Aloe Vera Caring Lip Scrub. Du behöver inte ens torka av det! Skrubben är berikad med aloe vera och E-vitamin och innehåller naturliga skrubbpartiklar som vårdar dina läppar och ger dem en silkeslen känsla.

HITTA EN SOLKRÄM FÖR KROPPEN SOM ÄR KLADDFRI OCH INTE SKADAR KORALLREVEN

Nu när sommaren snart är här står det högst upp på allas lista att hitta en solkräm som är kladdfri, vattenfast och enkel att applicera. Solskyddsserien NIVEA SUN Dry Touch erbjuder alla dessa tre saker. Den är uppfriskande, lätt och fuktgivande och dessutom helt transparent, så du slipper hålla på i evigheter att se till att du gnidit in varenda liten strimma vit solkräm. Den ger dig även en kladdfri känsla samtidigt som den erbjuder ett extra vattenfast solskydd, så att du kan njuta till fullo av det härliga vädret. Testa NIVEA SUN Protect & Dry Touch Sun Spray med SPF 20.
5 TILLFÄLLEN DÅ LÄPPBALSAM MED SPF FÖR LÄPPAR ÄR ETT MÅSTE

NÄR DU SIMMAR

Skadliga UVA-/UVB-strålar kan reflekteras från havet eller utomhuspoolen när du simmar och öka risken för skador, så se till att alltid ha med dig ett läppbalsam med SPF i strandväskan, till exempel LABELLO Hydro Care Lip Balm med SPF 15.
5 TILLFÄLLEN DÅ LÄPPBALSAM MED SPF FÖR LÄPPAR ÄR ETT MÅSTE

NÄR DU SOLAR

Det är ingen överraskning att ett av de viktigaste tillfällena att komma ihåg att använda läppbalsam med SPF är när vi är ute i solen. Om vi glömmer bort att använda skydd kan vi få torra läppar som törstar efter fukt och i längden kan det leda till för tidigt åldrande och ökad risk för hudcancer.
5 TILLFÄLLEN DÅ LÄPPBALSAM MED SPF FÖR LÄPPAR ÄR ETT MÅSTE

NÄR DU KÖR BIL

Många glömmer SPF när de kör bil under soliga dagar. Bilrutan stänger visserligen ute de flesta UVB-strålar, men UVA-strålar kan fortfarande ta sig igenom och orsaka skada.

5 TILLFÄLLEN DÅ LÄPPBALSAM MED SPF FÖR LÄPPAR ÄR ETT MÅSTE

NÄR DU PÅTAR I TRÄDGÅRDEN

Du ska bara gräva lite snabbt här och ansa lite där. När vi är ute och påtar i trädgården är det lätt hänt att vi glömmer bort att vi är ute i gassande solsken. Se till att smörja in dig med läppbalsam med SPF innan du går ut när det är soligt.

5 TILLFÄLLEN DÅ LÄPPBALSAM MED SPF FÖR LÄPPAR ÄR ETT MÅSTE

PÅ VINTERSEMESTERN

Sommaren är inte den enda tiden på året då du behöver tänka på att skydda läpparna. Du som gillar att åka skidor, snowboard och hålla på med andra vintersporter kan utsätta dina läppar för risker hur kallt det än är, eftersomstrålarna reflekteras i snön och når dig från två håll.

Läs mer om vård av vinterhud här.