ÄR KREATIN BRA FÖR DIN HUD?

VAD GÖR KREATIN?

Kreatin produceras naturligt av kroppen och hjälper till att minska tecken på åldrande, men när vi åldras minskar denna produktion. Här är anledningen till att många använder det som en del av sin hudvårdsrutin.

VAD ÄR KREATIN?

VAD GÖR KREATIN?
creatine for skin

VAD GÖR KREATIN?

Kreatin är ett ämne som naturligt produceras av kroppen och omvandlas i lever, njurar och bukspottkörtel där det sedan reser runt i kroppen och hjälper till att leverera energi till kroppens celler. Det lagras mestadels i skelettmuskulaturen, men finns också i hjärnan. Kreatin är viktigt för energiförsörjningen och funktionen hos cellerna, inklusive de som finns i huden. Det är därför det är viktigt att fylla lagret av kreatin till huden när vi åldras och den naturliga produktionen av kreatin minskar. Detta görs genom att applicera den lokalt på huden i form av krämer, oljor och lotioner för att hjälpa till att bekämpa tecken på åldrande, som rynkor och fina linjer.

Läs mer om anti-aging-hudvård här.

ÄR KREATIN BRA FÖR DIN HUD?

Det enkla svaret, ja. På samma sätt som kreatin levererar energi till kroppen, ger det energi till huden när det appliceras på den.

  • Genom att applicera kreatin i en ansiktskräm eller lotion hjälper det till att öka hudens cellomsättning och reparation vilket i sin tur hjälper till att bekämpa tecken på åldrande och minimera fina linjer och rynkor, vilket hjälper dig att uppnå glödande hud som ett resultat av dessa nya hudceller. 
  • Kollagen är en viktig del av vår hud, och särskilt när det gäller åldrande, det är det som ger vår hud det där fylliga och ungdomliga utseendet. När mindre energi levereras till hudcellerna kommer dessa kollagenlager att börja tömmas och huden kommer att börja förlora elasticitet och den kommer att bli påsig.
  • Kreatin hjälper också till att behandla hyperpigmentering eftersom den ökade cellomsättningen hjälper till att reparera dessa tråkig fläckar på huden för att nya hudceller ska kunna komma fram.
  • Att använda kreatinberikade produkter på din hud hjälper inte bara till med att minska tecken på åldrande, kreatin har också förmågan att öka vattenhalten i celler, så när det börjar ske en nedgång av intracellulärt vatten kan detta kompletteras med kreatin och ge dig en mer återfuktad känsla och uppfriskat utseende till din hud.
  • Vissa studier har också funnit att kreatin kan hjälpa till att skydda hudens DNA från UV-skador. Läs mer om solbränna här.

Vad är kreatin bra för?

På grund av dess energiåterställande egenskaper kan kreatin hjälpa till med många andra saker också:

ANDRA FÖRDELAR MED KREATIN

  1. Hjälper musklerna att producera mer energi vilket hjälper till att ge högintensiva träningsresultat om det tas som ett tillskott.
  2. Hjälper till att öka muskelmassan eftersom det stimulerar flera processer som krävs för muskeltillväxt.
  3. Förbättrar träningsprestationen - detta inkluderar uthållighet, ballistisk kraft, styrka, återhämtning och till och med hjärnprestation.
  4. Kreatin har i vissa studier även visat sig hjälpa till med Parkinsons sjukdom eftersom det bidrar till att minska nedgången i dopaminnivåer i hjärnan som leder till symtom.
  5. Kreatin hjälper till att minska trötthet eftersom det ger extra energi till hjärnan.

NIVEA & KREATIN I HUDVÅRD

Många av de anti-aging-hudvårdsprodukter vi erbjuder hos NIVEA innehåller superingrediensen kreatin på grund av de många hudfördelar det har.
creatine in anti aging products
Q10 POWER ANTI-WRINKLE + FIRMING REPLENISHING SERUM
NIVEA Q10 Power Serum Pearls arbetar för att ge dig ett mer ungdomligt ansikte genom att utjämna och strama ut rynkor genom att kombinera kraften av kreatin med en annan kraftfull ingrediens. Q10, också naturligt producerad i kroppen, är en kraftfull antioxidant och naturlig ingrediens mot åldrande i NIVEA hudvård.
creatine in anti aging products
Q10 POWER SLEEPING MELT-IN MASK
NIVEA Q10 Power Sleeping Melt-in Mask är en djupt närande nattkräm som innehåller 50% mer Q10 & kreatin än någon annan Q10 Power-produkt. Den håller huden återfuktad i 24 timmar och huden blir synbart smidigare och fastare.