FÖRBÄTTRA HUDENS ELASTICITET

När vi blir äldre är en förlust av elasticitet i huden normalt - men att ha mer fast, smidig hud är uppnåeligt och hjälper till att behålla en ungdomlig glöd. Livsstilsförändringar kan göra stor skillnad i hur huden ser ut och känns.

MÅ BRA I DIN HUD – SÅ BEHÅLLER DU HUDENS ELASTICITET

Enkla tips och idéer för att hållbart förbättra elasticiteten i din hud och öka ditt övergripande välbefinnande. Att införa en huduppstramande kräm till din rutin kan också hjälpa saker och ting.

VARFÖR FÖRLORAR HUDEN SIN ELASTICITET ÖVER TIDEN?

As we age the two main proteins associated with skin elasticity, collagen and elastin, come up against many contributing factors which causes them to break down. Resulting in the appearance of wrinkles.\n\nLike any other bodily function, skin elasticity deteriorates with age but the effects are accelerated by unhealthy habits such as smoking resulting in less firm skin.\n\nSkin is an organ like any other organ or muscle in the body. Skin firming and the appearance of wrinkles can be influenced by lifestyle changes and eating habits. By making changes to your lifestyle you can improve elasticity in your skin for firmer skin and effectively delay the onset of wrinkles.

När vi åldras och börjar utveckla mogen hud, hamnar de två viktigaste proteinerna som associeras med hudens elasticitet, kollagen och elastin, i kamp mot många bidragande faktorer som får dem att brytas ner. Vilket resulterar i förekomsten av rynkor, inklusive ögonrynkor.

Liksom alla andra kroppsliga funktioner, kan hudens elasticitet försämras med åldern men effekterna accelereras av ohälsosamma vanor som rökning, och resulterar i mindre fast hud.

Huden är ett organ som vilket annat organ eller muskel i kroppen som helst. Huduppstramning och förekomsten av rynkor kan påverkas av livsstilsförändringar och matvanor. Genom att göra ändringar i din livsstil kan du förbättra elasticiteten i huden för fastare hud och effektivt fördröja uppkomsten av rynkor.

Läs mer om anti-aging-hudvård här.

firmer skin

MÅ BRA I DIN HUD

Håll din hud väl hydratiserad och närd för att behålla dess elasticitet.
Uppstramande lotioner skapar en jämn och smidig hudyta. Vi älskar NIVEA Cellular Hyaluron Filler + Firming Dagkräm.

DAGLIG LYX FÖR FASTARE HUD

APPLICERA UPPSTRAMANDE KRÄM ELLER LOTION FÖR LITE LYX EFTER DUSCHEN

Att applicera en uppstramande lotion ger näring åt områden där den behövs som mest för att förbättra elasticiteten och göra att din hud känns fastare.

DAGLIG LYX FÖR FASTARE HUD

MASSERA HUDEN FÖR EN SLÄT, FELFRI YTA

Hudvård är avgörande för huduppstramning, så att skapa en regelbunden rutin är avgörande för att uppnå optimala resultat.

Använd ett handmassageverktyg för områden med celluliter. Att bryta ner fettcellerna som orsakar utslaget hjälper till att ta bort klumparna i huden och ökar hudens elasticitet.

DAGLIG LYX FÖR FASTARE HUD

BORSTA BORT DÖD HUD FÖR ATT GE PLATS ÅT ETT NYTT OCH GLÖDANDE DU

Borsta kroppen som en del av din dagliga rutin efter duschen.

Att borsta i en cirkelrörelse mot ditt hjärta hjälper till att stärka din kropp och påskynda processen att förnya hudceller.

Ta bort den döda huden och låt ditt nya lager av hud visa upp din naturliga glöd.

DAGLIG LYX FÖR FASTARE HUD

SKRUBBA DINA PORER FÖR ATT FÖRBÄTTRA DIN HUDVÅRDSUPPLEVELSE

Använd en skrubb för att rensa ut dina porer så att din uppstramande lotion kan nå de lägre nivåerna av huden snabbare. Hitta en exfolierande kroppskrubb eller gör en hemlagad skrubb - grovt havssalt är ett bra alternativ. Läs mer om exfoliering här.

VACKERT SMIDIG OCH FAST HUD I DUSCHEN

En upptagen livsstil ger dig inte mycket tid åt att skämma bort din hud med välbehövd näring. Hudvårdsprodukter för duschen som NIVEA Rich Caring Shower Oil kommer att ta hand om din hud och gör att du kan klä dig och gå utan att vänta på dina hudvårdsprodukter ska absorberas.

SMIDIG OCH LÄTT: NIVEA Q10 BODY LOTION

NIVEA Q10 Firming Body Lotion gör hudvård lätt. Att använda den uppstramande lotionen regelbundet bidrar till att förbättra hudens elasticitet.
Att helt enkelt använda en huduppstramande lotion dagligen kan ge betydande förändringar i fastheten av din hud.

DE BÄSTA TIPSEN FÖR ATT STRAMA UPP DIN HUD

Fast hud handlar inte bara om rätt hudvårdsprodukter, utan också om dina livsstilvanor som att äta bra och motionera.

STRAMA UPP DIN HUD FRÅN INSIDAN - FÖRBÄTTRA HUDENS ELASTICITET

En hälsosam, balanserad kost gynnar din hud lika mycket som dina muskler och allmänna hälsa. Genom att äta rätt mat kan du förbättra hudens elasticitet utan att göra alltför många förändringar i din livsstil.

Frukt och grönsaker erbjuder många vitaminer för att öka kollagenhalten i kroppen, vilket direkt gynnar din hud. De mest fördelaktiga grönsakerna för din hud är mörkgröna bladgrönsaker som grönkål. Fulla med antioxidanter och C-vitamin kan dessa livsmedel hjälpa din kropp att utnyttja kollagen effektivt.

Omegasyror som finns i fet fisk och nötter kan också bidra till att öka effekten av kollagenet i kroppen. Att inkludera lax, tonfisk, cashewnötter och paranötter i din kost hjälper dig att uppnå de resultat du vill ha.

Att lägga till fullkornsprodukter till din kost ger dig tillräckligt med fiber för att hålla din kropp i balans. Ett hälsosamt matsmältningssystem kan ta bort alla föroreningar och använda alla vitaminer och proteiner där de behövs för att förbättra hudens elasticitet.

Att kombinera denna balanserade kost med minst 2 liter vatten om dagen hjälper till att hålla huden väl hydrerad, fast och med en hälsosam glöd.

PÅ SPRÅNG: ENKLA TONANDE ÖVNINGAR FÖR LEN HUD

STRAMA ÅT ÖVERARMARNA MED FRIA VIKTER

Använd fria vikter medan du gör dina vardagliga aktiviteter. Korta repetitioner av bicep curls, och andra armövningar kan hjälpa till att strama åt huden runt dina armar avsevärt.

PÅ SPRÅNG: ENKLA TONANDE ÖVNINGAR FÖR LEN HUD

TA EN LÖPTUR FÖR ATT FÖRBÄTTRA DIN ALLMÄNNA KONDITION

Löpning är ett av de bästa sätten att förbättra din kondition. Din hud är direkt kopplad till dina muskler, och kommer att ha nytta av den ökade blodcirkulationen och direkt förlust av fettceller.

PÅ SPRÅNG: ENKLA TONANDE ÖVNINGAR FÖR LEN HUD

TONA DINA MUSKLER FÖR ATT ÖKA DIN ÄMNESOMSÄTTNING

Tona dina muskler med styrketräning och motionsrutiner för att bygga upp muskeltäthet och öka din ämnesomsättning, vilket i sin tur kommer att förbättra din övergripande hudkvalitet.
relaxation for skin elasticity

SLAPPNA AV - FYSISKT OCH KÄNSLOMÄSSIGT VÄLBEFINNANDE HAR OCKSÅ STOR INVERKAN PÅ DIN HUD.

Stress kan ha en negativ inverkan på ditt välbefinnande så ta en välförtjänt vila med dina vänner och ha en kväll fylld med hudvård och tjejsnack.

Avsluta din paus med en generös dos av uppstramande lotion och en tidig kväll - överväg en nattkräm för vacker hud när du vaknar. NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle +Firming minskar rynkor, stramar upp huden och återfuktar huden på djupet under natten.

VACKRA ORD

SÄTT IGÅNG – ATT RÖRA SIG ÄR DET BÄSTA SÄTTET ATT TONA DIN HUD

Toning för att förbättra hudens elasticitet behöver inte vara en börda på ett upptaget schema. Börja göra små ändringar i din rutin genom att gå eller cykla till jobbet och ta trappan istället för hissen.

Kombinera styrketränings- och toningsövningar med motionsträning för att få din kropp att jobba hårdare på toning, vilket gör det lättare att bli av med oönskade föroreningar i kroppen.

Var trogen din önskan att förbättra hudens elasticitet genom att blanda dina träningspass. Att arbeta muskler på olika sätt håller din kropp aktiv och ditt sinne fokuserat på målet att öka hudens elasticitet.