HUR MAN MINSKAR RYNKOR UNDER ÖGONEN

Dina ögon kan vara ett av de första områdena där du upptäcker ålderstecken, på grund av hudförtunning i denna extra känsliga del av ditt ansikte.

VAD ORSAKAR RYNKOR UNDER ÖGONEN?

Åldrande är en naturlig process, men din livsstil kan bidra till ögonrynkor och kråksparkar och försämra effekterna på huden runt ögonen.

6 ORSAKER TILL MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN

 • Brist på sömn orsakar mörka cirklar
 • Gnugga dina ögon mycket (vanligt bland allergiker)
 • En dålig kost 
 • Din genetik
 • Sova på magen
 • Ordinerad medicin som kan orsaka blodkärl att utvidgas

VARFÖR BILDAS RYNKOR RUNT VÅRA ÖGON?

Det är allmänt accepterat att uppkomsten av rynkor under ögon är oundvikliga och att vi alla kommer påverkas så småningom. Det finns dock en hel del olika faktorer som avgör hur snabbt åldrandet, och uppkomsten av rynkor som kråksparkar, kommer att utvecklas.

Huden runt ögonen förblir fast och smidig när vi är yngre på grund av produktionen av kollagen och elastin, vilket är anledningen till att du inte har ögonrynkor vid en tidig ålder! Men när vi blir äldre produceras dessa inte så snabbt, vilket minskar hudens elasticitet. Dessutom är hudförtunningen under ögonen en naturlig process, vilket gör att den förlorar sin motståndskraft och rynkor under ögonen bildas.

Detta förvärras av det faktum att det inte finns några körtlar runt ögonen som producerar olja för att hålla området återfuktat. Lyckligtvis kan ögonområdet hållas lent och återfuktat genom att använda en effektiv anti-rynkkräm som NIVEA Q10 Anti-wrinkle + Firming Eye Cream. Denna återfuktande produkt gör märkbart huden runt ögonen mer fast, och minskar svullnader och mörka ringar för att effektivt ta bort rynkor under ögonen.


HUR MAN MINSKAR FÖREKOMSTEN AV ÖGONRYNKOR

Din hudvårdsrutin och livsstil har en stor inverkan på kråksparkar och rynkor under ögonen.

5 TIPS FÖR BÄSTA HUDVÅRDSRUTIN MED ANTI-RYNKÖGONKRÄM

INGEN MER RÖKNING

Rökning är en av de största faktorerna som påverkar hur snabbt huden runt ögonen åldras. Cigarettrök gör att ett enzym frigörs som bryter ner kollagen, vilket behövs för att hålla huden fast och ungdomlig. Att skära ner på rökningen är en början till att ge upp.

5 TIPS FÖR BÄSTA HUDVÅRDSRUTIN MED ANTI-RYNKÖGONKRÄM

HÅLL DIG TILL EN HÄLSOSAM KOST

Den bästa kosten för att hålla rynkor under ögonen borta är en med mycket färsk frukt och grönsaker. Att äta livsmedel som har mycket Omega-3 fettsyror, som fisk eller avokado är fantastiskt för att hålla huden smidig och ungdomlig.

5 TIPS FÖR BÄSTA HUDVÅRDSRUTIN MED ANTI-RYNKÖGONKRÄM

SPENDERA INTE FÖR MYCKET TID I SOLEN

UVA-strålar från överdriven solexponering kan påskynda åldrandet och uppmuntra rynkor under ögonen. Använd alltid en bra solskydd i ansiktet som NIVEA Sun UV Face Anti-Age & Antipigments SPF 30, som har ett mycket effektivt UVA/UVB filtersystem för omedelbart skydd. Applicera frikostigt.

5 TIPS FÖR BÄSTA HUDVÅRDSRUTIN MED ANTI-RYNKÖGONKRÄM

FÅ TILLRÄCKLIGT MED SÖMN

Inte bara kommer åtta timmars sömn per natt att få dig att känna dig fräschare och mer energisk, det har också en dramatisk effekt på din hud och linjerna under ögonen. När du njuter av lite välbehövlig vila, frigörs hormoner som hjälper till att hålla huden runt ögonen mer elastisk.

5 TIPS FÖR BÄSTA HUDVÅRDSRUTIN MED ANTI-RYNKÖGONKRÄM

DRICK MYCKET VATTEN

Att dricka tillräckligt med vatten hela dagen är avgörande för att hålla hudcellerna hydratiserade. När huden runt ögonen blir uttorkad, tenderar rynkor och fina linjer att bildas snabbare just för att huden där är så tunn och känslig. En jättebra anledning till att hålla din vattenflaska påfylld!

MILD OCH VÅRDANDE RENGÖRING

Om det inte görs på rätt sätt kan rengöringsprocessen vara mycket hård mot din känsliga hud och kan bidra till för tidig hudförtunning. Och det kan leda till ren katastrof när det gäller att förebygga rynkor under ögonen.

Använd en makeup remover som är extra mild mot huden som NIVEA Extra Gentle Eye Make-Up Remover. Detta tar bort mascara samtidigt som det tar hand om det känsliga ögonområdet.

Om du föredrar ansiktsservetter, prova NIVEA 3-in-1 Cleansing Micellar Wipes, som kombinerar rengöringskraften hos micellärt vatten med bekvämligheten av en ansiktsservett. De är non-woven så de har en len textur för att skydda det känsliga ögonområdet, och ingen gnidning eller skrubbning krävs för att ta bort ens vattenfast mascara.

Var alltid så försiktig du kan med din makeup-borttagningsteknik - dra eller ryck inte på huden. NIVEA ansiktsrengöringsprodukter är tillräckligt skonsamma och effektiva för att du inte ska behöva gnugga mycket för att ta bort ens det envisaste sminket.

ETT ANTI-AGING ÖGONSERUM ELLER KRÄM ÄR VIKTIGT

HUR DU FÖRHINDRAR RYNKOR UNDER ÖGONEN:

 1. Använd solglasögon för att undvika att behöva kisa när du är ute - det kan orsaka rynkor under ögonen.
 2. Sov på ryggen - att sova på magen eller sidan kan sätta press på ditt ansikte och hjälpa till att uppmuntra ögonrynkor.
 3. Motstå frestelsen att gnugga dina ögon hela dagen, även om du är trött.
 4. Undvik att dra i ögonlocket när du applicerar eyeliner.
 5. Gör regelbundna syntester för att undvika att kisa i onödan


DAGLIG RUTIN

Vill du se fräsch ut på morgonen?

ANSIKTSVÅRDSRUTIN

Du kan undvik för rynkor under ögonen genom att se till att du använder en dagkräm och nattkräm som en del av din hudvårdsrutin! Detta bör hjälpa till att hålla huden återfuktad och minska uppkomsten av både kråksparkar och rynkor runt ögonen. 

MAKEUP

Om du är mycket självmedveten och redan använder produkter för att minska uppkomsten av rynkor, då kanske du vill ha en snabb fix och ta reda på hur du kan dölja rynkor runt ögonen. Att använda smink för att täcka rynkor och påsar under ögonen kan vara en tillfällig fix.