Medium close up of a woman and man, both of their faces show clear, blemish-free skin. They

Arbeta tillsammans med din hud för att motverka orenheter.

NIVEAs DERMA Skin Clear formula arbetar skonsamt med din hud för att minska finnar och orenheter. Synligt förbättrad hud på bara 7 dagar. Serien ger dig möjlighet att ta tillbaka kontrollen över din hud.

VÅR INNOVATION

NYA DERMA SKIN CLEAR CHEMICAL EXFOLIATOR

Varför arbeta mot din hud när du kan jobba med den? Vår formula med 8% Salicylsyra och Glykolsyra samt Niacinamid stödjer din huds egen förnyelseprocess samt minskar finnar/orenheter och förhindrar att nya uppstår. 
DERMA SKIN CLEAR COMPLEX

STÖTTA DIN HUD FÖR EN EFFEKTIV BEHANDLING AV ORENHETER

Den nya DERMA Skin Clear-serien med vetenskapligt utvecklad formula har testats dermatologiskt och kliniskt* för att effektivt minska och motverka återkommande finnar och orenheter, vilket ger en renare och jämnare hudton.

*Hudkompatibilitet och effekt på oren hud har testats i klinisk en studie.

Close up of a woman
VETENSKAPEN BAKOM SKIN CLEAR

NYA DERMA SKIN CLEAR FORMULAN: KRAFTFULL, MEN SKONSAM

skin-clear

 

Hur stöttar den nya DERMA Skin Clear-formulan din hud? Genom att aktivera din huds egen förnyelseprocess med upp till 8% Salicylsyra och Glykolsyra samt Niacinamid.

PRODUKTER

ARBETA TILLSAMMANS MED DIN HUD MED DERMA SKIN CLEAR SERIEN

NIVEA Derma Skin Clear Wash Gel står på en kaklad badrumsbänk bredvid ett handfat.

DERMA SKIN CLEAR WASH GEL RENGÖR PORERNA PÅ NOLLTID

Börja din hudvårdsrutin med vår milda och effektiva ansiktsrengöring. Under dagen och natten bildar huden överflödig talg och olja som täpper till våra porer vilket främjar utvecklingen av orenheter. Derma Skin Clear Wash Gel ger en intensiv rengöring, tar bort överflödig olja samt minskar och motverkar finnar och orenheter.  

NIVEA Derma Skin Clear Toner står på en kaklad badrumsbänk bredvid ett handfat.

ÅTERBALANSERANDE TONER

Ditt hemliga vapen för en balanserad hy. Derma Skin Clear Toner återfuktar huden utan att täppa till porerna för att återbalansera huden och hjälpa till att kontrollera fet och kombinerad hud. Synligt förbättrad hud på 7 dagar.

NIVEA Derma Skin Clear Anti-Blemish Scrub står på en kaklad badrumsbänk bredvid ett handfat.

ANSIKTSSKRUBB MOT ORENHETER

Använd Derma Skin Clear Anti-Blemish Scrub 2-3 gånger i veckan. Rengör skonsamt dina porer och jämnar ut hudtonen, samtidigt som den hjälper till att minska pormaskar och finnar.

NIVEA Derma Skin Clear Chemical Exfoliator ligger på en kaklad badrumsbänk bredvid ett handfat.

EFFEKTIV KEMISK PEELING

Återta kontrollen över din hud med en behandling som verkar över natten! Derma Skin Clear Chemical Exfoliator-formulan, med 8% Salicylsyra och Glykolsyra, påskyndar din huds egen förnyelseprocess - för synligt förbättrad hud på bara 7 dagar!

RUTIN

ANVÄND HELA DERMA SKIN CLEAR-RUTINEN FÖR SYNLIGT FÖRBÄTTRAD HUD

Använd alltid Wash Gel som första steget i din rutin på morgonen och kvällen: massera försiktigt på vått ansikte och skölj sedan av. Därefter baddar du försiktigt Toner på ditt rengjorda ansikte med händerna eller med en bomullsrondell. Skölj inte av. Undvik ögonområdet för båda produkterna.

Applicera Chemical Exfoliator på ett väl rengjort ansikte på kvällen som det sista steget av din rutin.*

Använd Anti-Blemish Scrub som ett alternativ till Chemical Exfoliator. Använd då och då (vi rekommenderar 2-3 gånger i veckan). Massera in produkten försiktigt på vått ansikte efter att du rengjort med Wash Gel. Skölj av innan du applicerar toner. Undvik ögonområdet.


*En lätt stickande känsla kan uppstå. Använd inte på irriterad hud; sluta använda om irritation uppstår; kontakta läkare om irritationen kvarstår; undvik direkt kontakt med ögonen. Denna produkt innehåller alfahydroxisyror som kan öka din huds känslighet för solen och särskilt risken för solbrändhet. Använd solkräm samt lämpliga, skyddande kläder. Begränsa exponering av solen när du använder denna produkt samt i en vecka efteråt.

Q&A

Vad orsakar orenheter och finnar?

Den främsta orsaken till orenheter och finnar är en överproduktion av talg. Detta kallas också för seborré, vilket är mest känt som en överdriven förtjockning av hudens yttre lager. Den tekniska termen är hyperkeratos, vilket leder till en otillräcklig exfoliering av döda celler. Tillsammans orsakar de portilltäppning, så kallade pormaskar. Dessa tilltäppta porer är den perfekta miljön för bakterier (främst Cutibacterium acnes). Synlig inflammation och rodnad är också vanligt förekommande. Oavsett om det är mer eller mindre framträdande, upplevs ofta finnar som en olägenhet. 

Vad är skillnaden mellan AHA och BHA? Hur fungerar de?

AHA står för alfahydroxisyror. Dessa naturliga ämnen finns bland annat i frukter och därför kallas de också för fruktsyror. De viktigaste AHA-syrorna inom hudvård är glykolsyra, mandelsyra och mjölksyra. De fungerar främst på hudytan, stödjer cellförnyelsen och löser upp döda hudceller. Glykolsyra exfolierar huden och hjälper till att motverka fet och oren hud. BHA (Beta-hydroxisyra) även känt som salicylsyra  är ett fettlösligt ämne som tränger djupare in i hudenlagret än vad AHA gör. Det tränger in i porerna, renar talgkörtelkanalerna från insidan, vilket gör att överflödigt talg elimineras. Samtidigt har det en antiinflammatorisk effekt som minskar rodnad.
Eftersom AHA är mindre effektiv för exfoliering, men mer skonsam, använder vi mer av den. Dessutom har de oftast också en fuktgivande effekt. BHA är mycket effektivt vid exfoliering, så vi behöver inte mycket av det. Salicylsyra har också en antibakteriell effekt.

Syra på huden låter lite farligt…

Salicylsyra är till exempel en av de ämnen som använts längst i medicinska syften. När den appliceras på huden löser den upp döda hudceller, vilket förklarar dess användning mot akne och keratiniserad hud. Människans hud regenereras kontinuerligt. Äldre hudceller dör, keratiniseras och exfolierar gradvis från huden. Genom att använda salicylsyra på huden påskyndas exfolieringsprocessen. Salicylsyran har en keratolytisk effekt, vilket innebär att det yttersta hornlagret skalas av. Detta tar bort orenheter från porerna samtidigt som hudens naturliga förnyelseprocess får lite extra hjälp.

Vilken koncentration innehåller de nya produkterna?

NIVEA DERMA Skin Clear Chemical Exfoliator, vår stjärna i produktserien, innehåller 8% syrakoncentration. Med denna dos kan den aktiva ingrediensen på ett säkert sätt användas länge.

Och hur hjälper Niacinamid mot oren hud?

Niacinamid är ett vattenlösligt derivat av Vitamin B3. Det anses vara en säker och effektiv hudvårdskomponent för att motverka fet hud. Den antiinflammatoriska och talgreglerande effekten av Niacinamid gör den lämplig för kombinerad och fet hud som är utsatt för orenheter. En annan ovärderlig fördel är att Niacinamid med fördel kan kombineras med andra ingredienser.

Vad är resultatet av denna kombination?

Produkterna är särskilt effektiva och skonsamma på samma gång. Användarna av dessa produkter kommer att uppleva ren, förnyad och förbättrad hud på bara sju dagar. Problem som pormaskar, finnar, samt rodnad och torrhet är ett minne blott.

Kan ni bekräfta detta?

Absolut. Vi har testat alla våra produkter i kliniska studier där en hudläkare utvärderar hur väl produkterna bekämpar och minskar orenheter samt hur väl de tar hand om huden. Det viktigaste är att våra kunder är nöjda. Därför har vi också genomfört en studie1 för att få deras feedback. Från svaren kunde vi tydligt se att produkterna hjälper till att bekämpa orenheter. 107 konsumenter testade vår Chemical Exfoliator dagligen. 93 % sa att de fick synligt förbättrad hud på bara sju dagar. Efter fyra veckor sa 93 % att antalet finnar synligt minskat. 
1Självutvärdering av effekt; 8 veckors studie av 100 kvinnor och män som använde Chemical Exfoliator, 2022.

Rekommenderar ni att använda hela serien?

Helt klart. Ingredienserna och produkterna i serien är perfekt koordinerade. Dessutom forenklar det din hudvårdsrutin, med vetskapen om att dessa fyra produkter räcker för att lösa dina problem.