man smiling doing his skin care routine

HUDVÅRD FÖR MÄN

Hudvård för män handlar om lite mer än att bara skrubba sig ren i duschen två gånger per dag. Läs vidare för att se hur du kan göra små förändringar som får stor effekt på huden.

HUDVÅRD FÖR MÄN: SMÅ FÖRÄNDRINGAR SOM GÖR STOR SKILLNAD

Att ha en strukturerad hudvårdsrutin kan ha en stor påverkan på hur din hud ser ut och känns. En riktigt bra hudvårdsrutin hjälper dig med allt från att främja en mjuk och len känsla till att minska finnar och blemmor. Men hur börjar man? Att skapa den bästa hudvårdsrutinen och hitta de bästa hudvårdsprodukterna för män kan vara knepigt. Därför har vi skapat en enkel guide som hjälper dig att få kläm på de grundläggande delarna i en bra hudvårdsrutin för män.

HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN

STEG 1: DUSCHA PÅ RÄTT SÄTT

Som med alla de bästa hudvårdsrutinerna bör du börja med att ta den perfekta duschen för att djuprengöra, ta bort orenheter och förbereda huden på att absorbera de närande ingredienserna i hudvårdsprodukter för män. Tänk på att inte duscha för varmt eftersom det inte är bra för huden, ljummet till kallt vatten är bättre eftersom kallt vatten bidrar till att dra samman porerna, främjar sårläkning och bevarar naturliga oljor utan att torka ut huden. NIVEA MEN Sensitive Shower Creme rengör huden skonsamt och fräschar upp den, samtidigt som den respekterar behoven hos känslig hud. Formulan är vårdande, känns lindrande och lämpar sig för håret, kroppen och ansiktet.

För lite extra lyx efter det att du har rengjort huden, löddra in dig med NIVEA Creme Care Shower. Den lyxiga formulan hos denna vårdande duschkräm gör din hud mjuk och intensivt återfuktad, även efter handdukstorkning. En annan fördel med att använda en återfuktande duschkräm i din hudvårdsrutin är att du kan slippa att smörja in dig med en fuktkräm när du väl är torr.

HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN

STEG 2: EXFOLIERA (VARANNAN TILL VAR TREDJE DAG)

Exfoliering är en mycket viktig del av mannens hudvårdsrutin. Det är emellertid viktigt att man inte överdriver exfolieringen. Att exfoliera huden alltför ofta kan ta bort dess naturliga oljor, torka ut den och orsaka irritation. Du bör exfoliera din hud varannan till var tredje dag (såvida du inte har extra känslig hud) för att säkerställa att dina porer inte är tilltäppta och att alla döda hudceller verkligen avlägsnats. 

Ansiktsvård för män är mycket viktigt. Korrekt exfoliering innebär att din hud blir mer mottaglig för de produkter du applicerar senare. Att använda en exfolierande ansiktsskrubb såsom NIVEA MEN Protect & Care Face Cleansing Face Wash bidrar till att rengöra huden på djupet, öppna upp porer och tvätta bort överskottsoljor och orenheter. Ansiktsrengöringen är berikad med Aloe Vera och provitamin B5 för att skydda hudens naturliga barriär. När du exfolierar huden ska du inte skrubba för hårt eftersom det kan irritera huden. Skrubba i stället varsamt och låt ingredienserna i din skrubb göra grovjobbet.

nivea men sensitive face wash

HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN

STEG 3: TVÄTTA ANSIKTET

Ansiktsrengöring är en av de viktigaste delarna när det gäller ansiktsvård för män. Till skillnad från exfoliering ska du vara noga med att tvätta ansiktet två gånger per dag som ett steg i din hudvårdsrutin: på morgonen och på kvällen. Ansiktsvård för män hjälper dig att känna dig fräsch, tvättar bort och motverkar orenheter (som till exempel pormaskar) och avlägsnar bakterier och överflödig talg, vilket minskar risken för att utveckla hudproblem. Den bästa rengöringsprodukten hjälper dig att få en klar och uppfräschad hud, samtidigt som den tar hänsyn till hudens naturliga fuktbalans. 

NIVEA MEN Sensitive Face Wash har omsorgsfullt utvecklats för att tillhandahålla omedelbar lindring av 5 tecken på irritation: sveda, torrhet, stramande känsla, klåda och orenheter, samtidigt som den grundligt rengör huden från smuts och överskottsoljor. Denna ansiktstvätt är berikad med kamomill och är extra skonsam mot huden, ser till att den inte torkar ut eller känns åtstramad.

HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN

STEG 4: ÅTERFUKTA

Efter en grundlig rengöring, är nästa steg att återställa fukten i ansiktet så att huden känns fräsch, mjuk och återfuktad. Ansiktsvård för män inbegriper att hålla ansiktet återfuktat så att huden håller sig frisk, förstärka den naturliga skyddsbarriären och även minska tecken på åldrande.

NIVEA MEN Sensitive Pro Facial Balm med 100 % växtbaserade hampafröolja och vitamin E lindrar och återfuktar huden omedelbart. Denna fuktkräm är inte klibbig eller oljig utan den är snabbabsorberande och ger en synligt fräsch hud.

 

HUDVÅRDSRUTIN FÖR MÄN

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN RENGÖRING OCH EXFOLIERING?

Ytligt sett kan exfoliering och rengöring förefalla vara samma del av en hudvårdsrutin for män, men de har helt olika syften. Med exfoliering menas att man skrubbar bort hårt sittande döda hudceller som sitter fast på huden och täpper igen porerna, medan rengöring är avsedd att avlägsna vardagens smuts och fett.

HUDVÅRD FÖR MÄN

FLER HUDVÅRD MÄN TIPS

Om du har bestämt dig för att ordna upp din hudvårdsrutin, ta ett till steg! Här får du några fler hudvårdstips för män som hjälper dig att få en frisk hud som känns spänstig.

HUDVÅRD FÖR MÄN

DE BÄSTA HUDVÅRDSPRODUKTERNA FÖR MÄN

När du besöker butiker eller letar efter hudvårdsprodukter för män, blir du kanske överväldigad av urvalet och alla ”allt-i-ett-produkter” som påstår att de är bra för allt. Om möjligt, håll utkik efter produkter som är märkta för män, eftersom mäns hud har en aning annorlunda sammansättning än kvinnors hud. Därför är det lämpligt att använda en produkt som är specialiserad för mäns hud.

En bra utgångsunkt när man vill hitta de bästa hudvårdsprodukterna för män är att förstå din hudtyp och behov. Om du har extra känslig hud, skiljer sig hudvårdsprodukterna från de som har fet hud. Ta en titt på våra hudvårdsprodukter för män för att upptäcka de som passar just dig bäst.

HUDVÅRD MÄN TIPS

8 HUDVÅRD MÄN TOPPENTIPS

  1. Följ din dagliga hudvårdsrutin: duscha, rengör (inklusive ansiktet) och återfukta – på morgonen och kvällen.
  2. Tvätta ansiktet i duschen och använd en återfuktande duschprodukt för enkelhetens skull.
  3. Exfoliera huden regelbundet för att avlägsna döda hudceller, men inte alltför ofta, och var lätt på handen under exfoliering så att du inte irriterar huden.
  4. Tvätta dig inte med vatten som är för hett – använd helst svalt eller kallt vatten.
  5. Lär känna din hudtyp och behov eftersom det avgör vilken hudvårdsrutin och vilka produkter som är bäst för just dig.
  6. När så är möjligt, försök att använda specialprodukter för män på grund av att mäns och kvinnors hudtyper skiljer sig en aning åt. 
  7. Ta hand om hela din kropp, inte bara ansiktet.
  8. Var försiktig vid intimrakning och lär dig det bästa sättet att raka sig på, eftersom rakning är en vanlig orsak till hudirritation. Om du ändå drabbas av irritation kan du uppleva röda prickar efter rakning.