Hur Man Minskar Stora Porer

Att ha stora porer kan få dig att känna dig osäker över din hud, eftersom det ofta betyder att pormaskar är mer synliga och smink kan se annorlunda ut på din hud än om du hade små porer. Det finns ett antal saker du kan göra för att minska porerna, så här på NIVEA har vi alla tips och tricks som passar dina behov.

VAD ORSAKAR STORA PORER?

ALLA ÄR OLIKA

Storleken på dina porer beror på mängden talg som produceras. Talg är i huvudsak olja som produceras av talgkörtlarna som finns i huden, och dess roll är att smörja in huden och håret på våra kroppar. Några av oss producerar mer talg än andra, och våra porer måste kunna rymma den mängd vi producerar. Ju mer talg du producerar, desto större blir därför dina porer.

PORSTORLEKEN FÖRÄNDRAS NÄR DU ÅLDRAS

Solskador och andra miljöfaktorer kan orsaka att porerna i ansiktet ökar i storlek när du blir äldre, det beror på att din hud blir mindre elastisk så att dina porer blir mindre kabapla att behålla sin form, vilket gör att de blir större och mer utvidgade. Det är viktigt att använda solskydd, särskilt under våren och sommaren, inte bara för att hjälpa din hud hålla sig frisk men också om du vill minska hur mycket dina porer växer.

woman-applying-face-scrub

FUKTGIVARE UTAN OLJA

Fuktgivare utan olja kommer att ge din hud den återfuktning den behöver utan att lägga till överflödiga oljor i ansiktet som senare täppar till dina porer, vilket gör att de blir förstorade. Detta är särskilt användbart för personer med fet hud.

woman-with-dry-skin

ANVÄND TONER

Använd en toner som NIVEA Soothing Toner innan du använder fuktighetskräm för att effektivt rengöra och stänga porerna innan du applicerar några tyngre produkter i ansiktet, samtidigt som det ger din hud en viktig återfuktnings-boost för att den ska se frisk ut. Läs vår guide om vad toner gör för mer information.

blonde-girl-in-mirror

ÅNGA ANSIKTET

Detta öppnar upp porerna och låter dig rengöra dem på djupet för att avlägsna smuts. När du har rengjort ansiktet bör du använda en kall kompress i ansiktet för att stänga igen porerna, annars kommer smuts att fastna i dem igen.

woman-applying-moisturiser

ÅTERFUKTANDE CLEANSERS

Detta är till för att begränsa mängden överflödig olja din hud skapar och därför minska porerna. Prova NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin som är utformad för att inte lämna några rester på huden.

soy-extract-for-oily-skin

FÅ EN ANSIKTSBEHANDLING FRÅN ETT PROFFS

Varför inte slå på stort och unna dig något - kvalificerad personal kan ta bort överflödiga oljor och rensa porerna mer effektivt och utan att skada huden så fördelarna kommer att pågå längre efteråt.

honey-face-mask-for-oily-skin

LERMASKER

Med hjälp av en lermask kommer överflödig olja absorberas från huden samtidigt som den drar ut smuts från stora, tilltäppta porer.

EXFOLIERARE MED SALICYLSYRA

Salicylsyra i din exfolierare tar inte bara bort döda hudceller på ytan av huden, det gör också exfolieraren mer oljelöslig så att den kan tränga djupt in i porerna och hjälpa till att reducera dem.

TA BORT DITT SMINK INNAN DU LÄGGER DIG

Minska porerna i ansiktet genom att ta bort allt smink innan du går och lägger dig. Rengör dina porer med en mild ansiktsrengöring för att förhindra föroreningar, försök att fokusera på kända problemområden och detta kommer att bidra till att minska storleken på stora porer på näsan och hakan, ofta två av de vanligaste områdena där porerna blir igensatta.

UNDVIK PRODUKTER SOM STIMULERAR HUDEN TILL ATT PRODUCERA MER OLJA

Produkter som är utformade för att torka ut din hud kommer bara att öka mängden oljor din hud producerar eftersom den försöker motverka detta och smörja huden, så du bör hålla dig borta från alla produkter som kan orsaka detta eftersom ju mer olja du producerar, desto större kommer porerna att se ut.

ALOE VERA

Aloe Vera innehåller naturliga porminskningsegenskaper och innehåller inga hårda kemikalier som kan irritera huden. Det har också utmärkta lugnande egenskaper som gör att din hud känns föryngrad, och gör den perfekt för personer med känslig hud också.