micellärt vatten

Micellärt Vatten

Upptäck micellärt vatten, det ultimata ansiktsvattnet och sminkborttagaren Vill du lära dig mer om fördelarna med micellärt vatten, vad det är och hur miceller fungerar? Läs vidare för råd om det bästa micellära vattnet för dig.

Vad är micellärt vatten?

Make-up Wipes

Ansiktswipes som NIVEA MicellAIR Expert Waterproof Make-Up Remover Wipes ger en bra allt-i-ett-lösning för rengöring och sminkborttagning. Våtservetterna kommer fungera snabbt, och deras vårdande formel med E-vitamin gör huden mjuk och återfuktad.


Vad är micellärt vatten?

Micellärt vatten är ett ansiktsvatten som innehåller miceller. Dessa suspenderade tensidmolekyler är hydrofila och oleofila vilket innebär att de lockar till sig vatten, olja och smuts som sedan följer med dem, vilket i kombination med en bomullspad eller wipe, fungerar för att ta bort envis smink.

De unika egenskaperna hos micellärt vatten betyder att det, beroende på din hudtyp, kan användas som ansiktsvatten, sminkborttagare och fuktkräm. Du kan behöva kombinera olika fuktgivare och ansiktsvatten för att få bästa möjliga resultat. 

Vad är Miceller?

Miceller är nästan osynliga koncentrerade molekyler som är både "vattenälskande" (hydrofila) och "fettälskande" (oleofila). Det innebär att de kan avlägsna smuts som är vattenlösligt och fettlösligt eftersom de är naturligt lockade till olja- och vattenbaserade ämnen. Miceller omsluter olje- och vaxbaserade smutspartiklar i sitt befintliga oleofila centrum, så att de lätt kan avlägsnas utan att du behöver gnugga eller orsaka irritation. 
När de används med bomullspads, som också är "vattenälskande", klibbar den yttre delen av micellen fast på bomullspaden nästan som en magnet, och fångar upp smuts när de används tillsammans. Användning av Micellar Water orsakar detta naturfenomen som används för att snabbt och smidigt ta bort smink, samtidigt som de vårdar huden och ögonfransarna.

micellärt vatten

Fördelar med Micellärt vatten

Med det breda utbudet av NIVEAs micellära produkter finns det något för varje hudtyp. Om du har torr hud, är NIVEA MicellAIR Water Expert perfekt för dig, den rengör huden och återfuktar den. 

Om din hud är känslig är vår milda NIVEA MicellAIR Skin Breathe Micellar Water Sensitive Skin det du behöver, den innehåller inga parfymer och rengör huden utan irritation.

Fet hud kan också behandlas, med NIVEA MicellAIR Expert Eye Makeup Remover som tar bort smink och rengör huden utan att lämna kvar några rester eller göra att huden känns fet.

Acne och Micellärt Vatten

Det bästa micellära vattnet för aknebenägen hud är ett som inte lämnar kvar rester. 

NIVEA MicellAIR Expert Water tar bort envist ögonsmink (och smink i allmänhet), skonsamt, renar på djupet, tar bort talg och lugnar utan att lämna kvar rester som blockerar porer vilket kan leda till akne. 

Topptips för avlägsnande av ögonsmink med micellärt vatten

 • Blötlägg en bomullspad eller wipe i Micellärt vatten och låt den vila på dina slutna ögonlock för att mjuka upp sminket innan du torkar ansiktet och ögonen.
 • Var försiktig så att du inte gnuggar eller drar
 • Upprepa skonsamma rörelser tills din pad eller wipe ser ren ut. Det behöver inte användas för mycket tryck.
 • Ta alltid bort smink från ögat innan du rengör resten av ansiktet.
 • Rengöring och toning av ditt ansikte är viktigt - lyckligtvis är Micellar Water 3-i-1 så det är inte nödvändigt att göra någonting annat! 

När det gäller hårt, envist smink som vattenfasta mascaror är Micellar Wipes som en magnet och torkar bort smink från ditt känsliga ögonområde för snabbt, skonsamt och enkelt avlägsnande.

4 skäl att älska NIVEA Micellar Make-Up Remover

 1. Det är bekvämt
  Du kan ta bort ditt smink i farten, oavsett om du är på gymmet, reser eller helt enkelt efter en lång dag.
 2. Den har en mild formel
  Den mjuka formulan kan användas på ansiktet, på och runt ögonen och på läpparna, utan gnuggning. Speciellt för dig med känslig hud, använd företrädesvis NIVEA 3-i-1 MicellAIR Cleansing Water Sensitive Skin eftersom den är fri från parfymer, färgämnen och parabener!
 3. Det är effektivt
  Ta bort smink med ett svep av din bomullspad eller wipe - inga fläckar i sikte. NIVEA Micellar Water Face Wipes gör sminkborttagning snabbare också!
 4. Det är snabbt och enkelt
  NIVEA Micellar make-up removers kombinerar sminkborttagning, rengöring, toning och fuktgivande i ett.

Hur man använder Micellärt Vatten

 1. Välj
  Välj rätt Micellar Water make-up remover för din hudtyp (torr, känslig, normal).
 2. Torka
  Applicera NIVEA Micellar Water på din bomullspad eller wipe och torka bort dagens smink
 3. Lugna
  Känn den milda toningen och fuktgivande effekten på din hud.

BEKVÄM MAKE-UP REMOVER

Efter en lång dag eller en utekväll

Oavsett om du är en mamma med mycket att göra eller en upptagen affärskvinna, hjälper det att vinna tillbaka lite dyrbar tid för dig själv. NIVEA MicellAIR Expert Wipes är en av de bästa sminkborttagarna från NIVEA, och ger mild och fuktgivande hudvård med ett enkelt svep.

På kontoret

NIVEA Micellar Wipes är en flickas bästa vän. Ha ett paket i ditt skåp eller i ditt skrivbord för de dagarna när du behöver korrigera, ta bort eller göra om din sminkning.

På tunnelbanan eller bussen

Att förbättra eller ta bort smink på kollektivtrafik är inte idealiskt, men det är praktiskt. Med NIVEA Wipes kan du ta bort dagens smink och smuts innan du når nästa stopp.

I din väska

När du sminkar dig sker det ibland olyckor. Att förvara några NIVEA Daily Essentials Caring Micellar Cleaning Water i väskan låter dig förbättra och rätta till dagens look på språng.

På gymmet

NIVEA Micellar Vatten och make-up wipes är en praktisk kompis på gymmet. Ta bort ditt smink i omklädningsrummet utan att röra till det eller stöka till.