Historien om hudvård

Vissa produkter kommer och går medan andra är favoriter över generationer. Utforska hudvård genom tiderna och se hur NIVEA Creme blev en synonym för skydd och vård

Utforska hudvårdens historia

Hur mycket har våra hudvårdsrutiner förändrats över tiden? Upptäck hudvårdens ursprung och ta reda på hur den utvecklats runt om i världen.

Utforska hudvård

Kvinnor har vårdat sin hud i århundraden. Hudvårdsrutinerna har dock förändrats mycket och är olika från en kontinent till en annan. 1900-talet var hudvårdsprodukternas gyllene era och en tid då de blev tillgängliga till alla kvinnor, inte bara de rikaste.

Precis som i dagens hudvård så har trenderna växlat genom åren. Under 1920-talet handlade allt om produkter som skulle ge en ungdomlig hy.

På 1960-talet introducerades hudvård i flera steg - den rutin med rengöring, ansiktsvatten och fuktighetskräm som vi känner till i dag. På 1990-talet började vitaminer införas i produkter för att hjälpa till att minska ålderstecken. 
aloe-vera

Hudvård genom tiderna

Under 1500- och 1600-talet användes naturliga produkter för hudvård och kosmetika. Örter, alkohol och växter användes t.ex. för att göra toners, salvor och krämer för behandling av hudbesvär. På den tiden var Kastilien-tvål reserverad för överklassen.
antik-hudvård-i-egypten

Hudvård runt om i världen

Kvinnors intresse för hudvård kan spåras i världen genom århundradena. Egyptierna använde eteriska oljor för att skapa antirynkcremer. Under romartiden var skrubbar med naturliga ingredienser som frön och honung populära för att göra huden mjuk, slät och jämn.

Historien om NIVEA – en historia om hudvård

NIVEA har varit familjernas välbekanta vän i över 100 år och har givit renhet, enkelhet och noggrant utvalda ingredienser.
nivea-doften

NIVEA Creme

Alla känner till den blå burken, den vita krämen och den oefterhärmliga doften. Denna kräm är faktiskt älskad av generationer runt om i världen för sina fuktgivande egenskaper och sin helt unika doft, som är synonymt med skydd, omsorg, tillit och lycka.

Historien om NIVEA hudvård

När NIVEA Creme lanserades för första gången gjorde den stor succé - inte bara på grund av den innovativa produkten utan också på grund av förpackningen.
 
Att använda en specialmaskin för att packa krämen i aluminiumburkar var ett historiskt ögonblick som markerade en vändpunkt för modern kosmetika. 
 
Det var ingen överraskning att den snövita krämen blev en omedelbar succé. Formulan användes som kroppslotion, ansiktskräm och för händerna, men även för att vårda barns hud eftersom den var så mild. Innan NIVEA Creme lanserades 1911 var det enda alternativet vatten, tvål och pulver.
 
Tre år senare såldes NIVEA Creme i 34 länder. I dag är det fortfarande NIVEAs mest sålda produkt, med mer än 15 miljarder burkar sålda sedan lanseringen.

Inverkan av NIVEA Creme

När NIVEA Creme först lanserades fick den stor uppmärksamhet – inte bara vad gäller den innovativa produkten utan även dess förpackning.

Användningen av en speciell maskin för att förpacka krämen i aluminiumburkar var ett historiskt ögonblick som markerade en vändpunkt för modern kosmetika. 

Det var ingen överraskning att den snövita cremen blev en omedelbar succé. Formeln användes som kroppslotion, ansiktskräm och handkräm, men också för att sköta barnhud eftersom den var så mild. Innan NIVEA Creme lanserades år 1911 användes bara vatten, tvål och pulver.

Tre år senare såldes NIVEA Creme i 34 länder. Idag är det fortfarande NIVEAs bästsäljande produkt, med mer än 15 miljarder burkar sålda sedan lanseringen.

Visste du att...?

  • Ingen annan NIVEA kräm är mer universell och mångsidig än NIVEA Creme.
  • NIVEA Creme skyddar mot effekterna av kallt väder genom att ge huden ett skyddande lager.
  • NIVEA Creme är lämplig för alla hudtyper.
  • NIVEA Creme fungerar som handkräm, ansiktsvårdsprodukt och kroppslotion.
  •  NIVEA Creme är mer än en kräm - den är din huds bästa vän och beskyddare.
background

Skydda och fukta din hud från topp till tå med NIVEA