VAD GÖR TONER?

Syftet med toner är ofta missförstått, och många av oss är inte säkra på om det är något vi borde använda eller ej. Här på NIVEA har vi all information du behöver för att svara på alla dina tonerrelaterade frågor, och hjälper dig att förstå hur en toner kan hjälpa just dina individuella hudbehov.

ALLT DU BEHÖVER VETA OM TONER

SÅ VAD ÄR TONER?

Vetenskapligt sett är bästa ansiktstoner en som är snabbverkande, snabbt återfuktande boost till huden som också hjälper till att ta bort döda hudceller. Den förbereder effektivt huden innan du applicerar fuktkräm eller smink och hjälper till att balansera hudens naturliga pH-nivåer, ta bort föroreningar och hjälpa din hud att absorbera de hudprodukter du senare använder. 

Toners rengör effektivt och stänger porer och fungerar som ett hinder för att förhindra att smuts kommer in i dessa nyrensade porer - detta gör toners särskilt fördelaktiga för dem med finnar. Det är viktigt att använda en toner som inte innehåller alkohol eftersom detta kan störa hur din hud producerar dess naturliga oljor, vilket kan göra att huden blir obalanserad och kan leda till irriterad och torr hud.

HUR ANVÄNDER MAN TONER?

Ansiktstoner ska användas omedelbart efter att du har rengjort ditt ansikte, men innan du applicerar några oljor, fuktighetskrämer eller solskydd. Detta beror på att de hjälper till att ytterligare rengöra ansiktet genom att ta bort döda hudceller, och har även fördelaktiga egenskaper, såsom att balansera pH-nivåerna i huden, och arbeta för att hålla din hud glad och frisk. Det är bäst att använda tonern så snart efter rengöring som möjligt eftersom molekylerna tränger in i huden bättre när den är våt, och detta gör det också möjligt för tonern att låsa in mer fukt för att göra att huden ser hydratiserad och frisk ut. 

Toners kan appliceras direkt med händerna eller med hjälp av en bomullsrondell för att försiktigt applicera den på ansiktet och bör täcka hela ansiktet, var noga med att undvika kontakt med ögonen.


VILKEN TONER ÄR BÄST FÖR DIG?

Vilken typ av toner du bör använda beror till stor del på din hudtyp - vissa toners arbetar för att lugna huden, vissa stramar åt huden och vissa fokuserar på att hjälpa till att balansera ut oljorna i ansiktet. Även om det är en av de bästa toners på marknaden; om den inte är lämpligt för din hudtyp kommer den inte ha särskild stor effekt.  

Normal hud och blandhy: 
Välj toners som innehåller IQ Co-enzym som fungerar som en kraftfull antioxidant för huden, och hjälper till att återfukta huden för att ge den ett mjukt, återfyllt utseende. Testa NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner Face

Känslig hud: 
Leta efter en toner med hudlugnande växtbaserade ingredienser för att ge lättnad till irriterad hud - Aloe Vera är ett utmärkt exempel på detta på grund av dess lugnande egenskaper. Ingredienser som alger är också fördelaktiga för känslig hud eftersom de innehåller aminosyror, vilket hjälper till att ta bort toxiner från huden. De lugnande egenskaperna hos Aloe Vera sträcker sig bortom ansiktsvård - Aloe Vera kan hittas i NIVEA Indulgent Moisture Star Fruit Shower Cream och denna kan användas för att lugna andra delar av kroppen som kan vara irriterad och behöver lite extra omvårdnad. 

Torr hud: 
De bästa toner ansikte att använda om du har torr hud innehåller fermenterat jästextrakt och aminosyror, som djupt återfuktar huden och hjälper till att låsa inne fukt som hjälper din hud att se återfylld och frisk ut. Fermenterad jäst är speciellt användbar för de som har torr hud eftersom det hjälper till att bryta ner de aktiva ingredienserna för att underlätta absorptionen av näringsämnen och mineraler i huden. Denna process gör ingredienserna i överlag mycket rikare på antioxidanter och aminosyror. 

Aknebenägen hud

Toners är bra på att ta bort överflödiga oljor från ansiktet om du har aknebenägen hud. Salicylsyra är en ingrediens du bör leta efter eftersom den försiktigt exfolierar för att ta bort döda hudceller på ytan av huden, öppnar upp porer och innehåller även antibakteriella egenskaper. 

Fet hud

Toners för fet hud innehåller lera som hjälper till att rena huden och kontrollera glans, ett vanligt problem för dem med fet hud. NIVEA 1 Minute Urban Detox Mask Purify skulle vara det perfekta ackompanjemanget till en lerbaserad toner för fet hud. 

Mogen hud

Om du har mogen hud är det viktigt att använda toners med lugnande och mjuka ingredienser, såsom Aloe Vera. C-Vitamin är också en bra ingrediens på grund av dess antioxidantegenskaper som hjälper till att skydda huden och bekämpa åldrande.