Lyckas med en minimalistisk hudvårdsrutin

Att rensa i sitt liv är viktigt för välmåendet, oavsett om det gäller hemmet eller hudvårdsrutinen. Dessa enkla tips kommer hjälpa dig att effektivisera ditt rensande!

#MINIMALISM TILLSAMMANS MED NIVEA

Vad du behöver tänka på när du ser över din hudvårdsrutin.

HUR KAN MAN MINIMERA HUDVÅRDSRUTINEN OCH VART STARTAR MAN?

Det finns några saker man ska tänka på när man ser över sin hudvårdsrutin. Först och främst, det är lätt att bli överväldigad av alla olika produkter och prylar du har i ditt badrumsskåp - men oroa dig inte, vi ska hjälpa dig att rensa som ett proffs!

Med tiden kommer din hudvårds- och sminkhylla sannolikt att fyllas med så många olika produkter - av vilka du inte har använt på länge och andra kanske rent av är bortglömda.

Här är ett bra sätt att börja: Ta alla dina skönhetsprodukter från hyllan och ställ dem på ett bord. Gå nu igenom produkterna en efter en. Titta på deras utgångsdatum och släng alla produkter som redan har gått ut eller som håller på att gå ut. Titta verkligen på produkterna: Har de utsatts för solljus? Kasta ut dem. När var sista gången du använde dem? Om du inte kommer ihåg är det förmodligen dags för dem att gå ...

Läs vidare för att ta reda på hur lätt du kan rensa bland dina skönhet- och hudvårdsprodukter och vilka produkter du verkligen behöver för en bra hudvårdsrutin!


TIPS FÖR EN MINIMALISTISK HUDVÅRDSRUTIN

MAKE-UP: LESS IS MORE

När det kommer till smink, LESS IS MORE. Överdriven sminkning kommer torka ut din hud och i sin tur minska hudens naturliga skydd. Det är bättre att låta huden andas fritt under dagen. När du sminkar dig, var kreativ med det du har - mixa olika ögonskuggor eller läppstift till nya personliga färger. 

TA HAND OM DIN HUD DAGLIGEN

Oavsett vad du gör, hoppa inte över din dagliga ansiktsrutin! När det gäller ansiktsvård är det viktigt att använda rätt produkter för din hudtyp. Använd bra produkter för att minimera ansträngningen men uppnå de bästa målen för din hud. Titta efter solskyddsfaktor när du väljer ansiktsprodukter!

TÄNK PÅ DETTA NÄR DU RENSAR BLAND DIN HUDVÅRD

GRUNDEN FÖR EN BRA ANSIKTSRUTIN

  • RENGÖRING MORGON - Fräscha upp dig och gör din hud redo för dagen. Plus: Bli av med döda hudceller från nattens skönhetssömn. Använd en rengöring som passar din hudtyp.
  • TONER - Få bort de sista resterna från rengöringen och återställ hudens balans. Ta bara lite toner på en bomulls pad och svep försiktigt över ansiktet.
  • DAGKRÄM - avsluta din hudvårdsrutin på morgonen med en återfuktande dagkräm med SPF som passar din hudtyp.
  • RENGÖRING KVÄLL - använd samma rengöring som på morgonen för att inte förvirra huden.
  • NATTKRÄM - efter att ha tvättat av dig på kvällen, applicera en närande nattkräm som hjälper huden att reparera sig efter dagens äventyr. 

TIPS: EFFEKTIVISERA DIN HUDVÅRDSRUTIN

Tänk på detta när du effektiviserar din hudvårdsrutin: Håll dig till det viktigaste. Tänk LESS IS MORE. Använd produkter som jobbar på flera plan - t.ex. en ansiktstvätt som rengör och återfuktar din hud samtidigt. Det kommer spara tid och din hud kommer tacka dig!


RENSA I DITT HEM OCH DIN GARDEROB

KROPPSVÅRD: HUR SKA MAN TÄNKA?

När du väljer hudvård för kroppen, se till att du väljer en produkt som passar din hud på bästa sätt. Brukar du få torr hud? Välj en hudkräm som har massor med fukt, det kommer hålla dina ben mjuka och fina!

RENSA I DITT HEM OCH I DIN GARDEROB

Nu när du lyckats rensa och effektivisera din hudvårdsrutin är det hög tid att fortsätta i andra delar av hemmet! Vi visar hur du enkelt kan rensa och minimera din garderob och vad man ska tänka på när man rensar i hemmet. Läs vidare för att ta del av tipsen!