beautiful-woman-header-X-facial-exercises

SÅ TONAR DU ANSIKTET MED ANSIKTSÖVNINGAR

Om det är bra nog för Meghan Markle så är det bra nog för oss. Gör ett besök på ansiktsgymet med dessa ansiktsövningar för att skapa fastare, mer strålande hud.

HUR FUNGERAR ANSIKTSÖVNINGAR?

När vi börjar mogna börjar vår hud tyvärr att bli påsig. Ta reda på varför ansiktsövningar kan leda till fastare, mer ungdomlig hud.

VAD ÄR SYFTET MED ANSIKTSÖVNINGAR?

Ditt ansikte innehåller över 50 olika muskler och till skillnad från mycket av resten av kroppen används många av dessa ansiktsmuskler sällan. Genom att utföra regelbundna ansiktsövningar främjar du blodcirkulationen till de olika områdena i ansiktet, vilket kompletterar syreförsörjningen i musklerna och huden. Detta kommer att resultera i en strålande hud med vacker hälsosam glöd.

Utför ansiktstunnande och hudåtstramnings-övningar ofta kommer att få ditt ansikte att se vältränat ut på lång sikt. Dessutom kan regelbundna ansiktsmuskel-övningar förbättra blodflödet och därmed förse dina hudceller med näringsämnen som leder till en stimulering av hudcellsregenerering och förebyggande av rynkor. Ta reda på mer om hur du tar hand om mogen hud här.

HUR OFTA SKA DU UTFÖRA ANSIKTSÖVNINGAR?

Om du vill se resultat snabbt bör du sträva efter att utföra dina ansiktsövningar 3-5 gånger i veckan i cirka 20 minuter per gång. 

5 FÖRDELAR MED ANSIKTSÖVNINGAR

  • Stärker musklerna i ansiktet.
  • Minskar förekomsten av rynkor.
  • Ökar blodcirkulationen.
  • Släpper loss spänning i ansikte och nacke.
  • Gör ansiktshuden stramare och fastare.


OLIKA ANSIKTSÖVNINGAR FÖR DIG OCH DIN HUD

Oavsett om du är på språng eller kopplar av hemma, kan du göra dessa ansiktsövningar var som helst!

5 ENKLA ANSIKTSÖVNINGAR FÖR LYFTA KINDMUSKLERNA

LYFT VECKEN RUNT NÄSAN

Le så mycket du kan och tryck fingertopparna på vecken mellan näsan och läpparna. Lyft upp musklerna samtidigt som du trycker ner fingertopparna i musklerna för motstånd. Detta kommer att stärka dina kindmuskler för att ge dig fylliga, runda kinder – ett klassiskt tecken på ungdom.

5 ENKLA ANSIKTSÖVNINGAR FÖR LYFTA KINDMUSKLERNA

DRA ÅT PÅSIG HALS

Din hals är ofta en av de första platserna att visa tecken på åldrande. Använd dessa ansiktsövningar för ditt käke- och halsområde. Tryck bara spetsen av tungan mot taket på din mun. Titta sedan uppåt med hakan mot taket, le och svälj. Fortsätt att göra detta i 30-60 sekunder.

5 ENKLA ANSIKTSÖVNINGAR FÖR LYFTA KINDMUSKLERNA

SLÄTA UT PANNAN

För att dra åt pannhuden, rynka först så hårt du kan, försök att få dina ögonbryn över dina ögon och närmare varandra. Gör sedan motsatsen och lyft dina ögonbryn så högt som möjligt och ha dina ögon vidöppna. Upprepa dessa rörelser fem gånger.

5 ENKLA ANSIKTSÖVNINGAR FÖR LYFTA KINDMUSKLERNA

JOBBA MED MUSKLERNA RUNT MUNNEN

Sitt ner och luta huvudet bakåt. Pluta tight med dina läppar och tryck dem framåt. Håll i 8-10 sekunder och upprepa fem gånger för ett tonat läppområde.

5 ENKLA ANSIKTSÖVNINGAR FÖR LYFTA KINDMUSKLERNA

Q10 FIRMING CREAM

Om du vill din hud en ännu större boost, är vår Q10 Power Anti-Wrinkle +Firming Cream precis vad du behöver för att behålla en mer ungdomlig hud. Fylld med Q10-koenzymet som hjälper till att ge energi till celler vilket håller dem stimulerade och fräscha.

5 ENKLA ANSIKTSÖVNINGAR FÖR LYFTA KINDMUSKLERNA

FÖR LYFTA KINDMUSKLER

Stäng dina läppar och le mjukt innan du suger in dina kinder så långt du kan. Håll denna position i 8-10 sekunder innan du släpper och upprepa denna övning fem gånger.

 

VAD ÄR ANSIKTSYOGA?

Till skillnad från vissa ansiktsövningar är ansiktsyoga inriktad på att koppla av och tona ansiktet. På samma sätt som äkta yoga jobbar på områden med muskelspänningar, är ansiktsyoga avsedd att motverka effekterna av ansträngda ansiktsuttryck för att göra både musklerna och huden avslappnad och föryngrad.

Ett exempel på en ansiktsyoga-övning är helt enkelt att gnugga händerna för att värma upp dem innan du placerar handflatorna över slutna ögon och lämnar dem där i minst ett par minuter medan du andas djupt. Detta kommer att lindra spänningar från ögonområdet.

TIPS FÖR ATT GÖRA ANSIKTSÖVNINGAR PÅ RÄTT SÄTT

  • Att utföra ansiktsövningar när du ligger ner är det mest effektiva.
  • Se till att dina händer är rena innan du rör ditt ansikte.
  • Försök att göra din ansikts-fitnessrutin på samma gång varje dag så att du inte glömmer.
  • Dra aldrig i huden aggressivt - detta kan accentuera rynkor.
  • Kombinera ansiktsövningar med motionsträning för att ge din hud en bästa möjliga boost.

5 ANSIKTSÖVNINGAR INRIKTADE MOT ÖGONOMRÅDET

BEKÄMPA FINA LINJER UNDER ÖGONEN

Blinka delvis med bara ett öga, hålla det andra öppet. Håll den här positionen i en sekund samtidigt som du ser till att du drar ihop alla muskler runt ögat. Släpp sedan och upprepa 20-25 gånger. 

5 ANSIKTSÖVNINGAR INRIKTADE MOT ÖGONOMRÅDET

BANNLYS KRÅKSPARKAR

Denna övning är perfekt för att minska förekomsten av fina linjer i ögonvrån. Först, slappna av i ansiktet, håll sedan ögonen öppna och lyft dina nedre ögonlock utan att flytta de övre. Håll i 1-2 sekunder innan du släpper och upprepar 20-25 gånger.

5 ANSIKTSÖVNINGAR INRIKTADE MOT ÖGONOMRÅDET

STIMULERAR BLODCIRKULATIONEN

Placera dina tre mittenfingrar under varje öga och dra försiktigt nedåt för att öppna varje öga ytterligare. När du gör det, försök att blunda med ögonen och jobba med alla musklerna runt dem. Håll i en period av 8-10 sekunder innan du släpper och upprepar fem gånger.

5 ANSIKTSÖVNINGAR INRIKTADE MOT ÖGONOMRÅDET

TRÄNA ÖVRE ÖGONLOCKET

Börja med att använda fingertopparna för att försiktigt lyfta ögonbrynen uppåt och utåt. Använd sedan dina muskler för att försöka motverka denna rörelse genom att trycka dina ögonbryn tillbaka nedåt och håll i 8-10 sekunder. Upprepa denna övning fem gånger för ett naturligt ögonbrynslyft.

5 ANSIKTSÖVNINGAR INRIKTADE MOT ÖGONOMRÅDET

SKONSAM TONING FÖR HELA ÖGAT

Tryck två fingrar på var och en av dina tinningar och öppna och stäng snabbt ögonlocken i en blinkande rörelse under en period av 8-10 sekunder. Vila och upprepa detta fem gånger.


ANSIKTSYOGA ÄR BRA FÖR DIG

Yoga är bra för kropp och själ - visste du att det också är bra för ditt ansikte?


BEHÖVER DU LITE HJÄLP ATT TONA HUDEN PÅ KROPPEN OCKSÅ?

Q10 ger den energi som våra celler behöver för att regenerera ordentligt. Vi producerar Q10 naturligt, men när vi blir lite äldre minskar produktionen av denna vitala koenzym. Vår Q10 Vitamin C Body Lotion är perfekt för att minska tecken på hudens åldrande och celluliter. Ta reda på mer om hur du förbättrar hudens elasticitet på din kropp.