Kråksparkar ögon

Kråksparkar och kråkfötter kallas de små linjer och rynkor som kan uppstå runt ögonen när vi ler. Kråksparkar är vackra och något du bör värna om, men, det finns några sätt du kan nära din hud för att bibehålla dess utstrålning och energi.

Vad är kråksparkar?

Kråksparkar runt ögonen är rynkor som bildas i det yttre hörnet av ögonen och som namnet antyder, liknar utseendet på kråkors fötter. Kråkfötter brukar oftast se mer djupgående och inbäddade ut i huden än vanliga rynkor. De orsakas av förlust av elasticitet och kollagen i huden när vi åldras och deras uppkomst kan också påskyndas av UV-skador och annat. Huden runt ögonen är särskilt ömtålig eftersom den är ca. 40% tunnare än huden i resten av ansiktet därför är det mycket mer sannolikt att tecken på åldrande - såsom kråksparkar - uppkommer just där.

Kråksparkar uppkommer ofta när vi ler och skrattar och de kallas ofta för skrattrynkor. De är helt naturliga och bör inte anses som något dåligt - varje rynka på ditt ansikte blottar en historia om dig! Stöd din huds hälsotillstånd genom att tillföra fukt och energi.

Vad orsakar kråksparkar

Kråkfötter är helt normala och uppkommer för alla, men ju mer vi omvårdar huden, desto hälsosammare kommer den att se ut. Här är några av de vanligaste orsakerna till kråkfötter:

  1. En förlust av kollagen och hudens elasticitet: när vi åldras börjar mängden kollagen som vår hud producerar naturligt att minska, vilket orsakar en förlust av hudens elasticitet. När detta händer uppstår tecken på åldrande, såsom kråkfötter och blir mer synliga.
  2. Solskador: UV-ljus från solen kan påskynda hudens åldrande och orsaka bestående skador.
  3. Skador orsakade av fria radikaler och andra föroreningar: varje dag utsätts vår hud för miljömässiga stressfaktorer som kan skada dess DNA, vilket gör den svagare och mer sårbar för exempelvis kråkfötter.
  4. Ansiktsuttryck: varje gång vi väljer ett ansiktsuttryck, oavsett om det är en sur min eller leende, drar musklerna i ansiktet ihop sig, vilket med tiden kan leda till permanenta utseendeförändringar som kråksparkar och skrattrynkor.

Hur man förhindrar kråksparkar runt ögonen

Kråksparkar och rynkor är en naturlig del av livet och är något som bör ses som en positiv sak. Dock så är det viktigt att ta hand om huden, vilket också kan medföra att dessa små linjer naturligt reduceras. Här är några tips på hur du kan ta hand om din hud.
  1. Använd solskyddsfaktor dagligen: applicering av solskyddsfaktor varje dag är ett av de bästa sätten att bibehålla god hälsa och din huds skönhet. Detta beror på att UV-strålning som utstrålas av solen skadar huden och påskyndar åldrandet. Välj gärna en fuktkräm med solskyddsfaktor såsom NIVEA Q10 Power Firming Day Cream med SPF 30. Alternativt kan man använda en solkräm för ansiktet som appliceras ovanpå din dagkräm såsom NIVEA UV Face Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Sun Cream SPF 50.
  2. Minska tiden som tillbringas i solen: solexponering försvagar huden och orsakar mer och synligare ålderstecken. Att begränsa din tid där du exponeras för direkt solljus hjälper till att förhindra kråksparkar.
  3. Använd solglasögon med polariserade linser: att bära effektiva polariserade solglasögon hjälper till att skydda dina ögon från solen och förhindrar att kråkfötter bildas.
  4. Avstå från rökning: rökning frigör fria radikaler som orsakar hudskador och påskyndar åldrandet.
  5. Ät en hälsosam och balanserad kost: En näringsrik och blandad kost som är rik på frukt, grönsaker, hälsosamma oljor och fullkorn hjälper till att skydda huden från skador och kan därmed förhindra kråksparkar.
  6. Träna regelbundet: träning höjer blodcirkulationen, för syre från blodet upp till hudytan och hjälper till att hålla den frisk. Du kan också stimulera blodflödet med ansiktsövningar.

Hur man blir av med kråksparkar

Att förebygga är alltid bättre än att bota, så om du följer våra instruktioner kommer du att ha bättre förutsättningar till att eliminera kråksparkar. Vi rekommenderar alltid ändring av din hudvårdsrutin före alla ingrepp. Använd den bästa krämen för kråkfötter: detta är ett mer naturligt och ingreppslöst sätt att bli av med kråkorsparkar. Se till att du ger huden den vård som den behöver, med rätt produkter. Att använda en dagkräm, ögonkräm och nattkräm tillsammans med ett serum bidrar till att du blir av med kråkfötter eller minska deras uppkomst.

Kråksparkar när jag ler

Om kråksparkar bara är synliga när du ler är det troligt att de är en typ av dynamisk rynka. Dynamiska rynkor uppkommer när våra muskler dras ihop. De är helt normala och nära nog oundvikliga. När hudens elasticitet försvagas över tid, kan de bli permanent synliga som s.k statiska rynkor. Dock så är det så att kråksparkar som syns när du ler visar att du levt ett lyckligt liv och det är ett bra tecken!
 

Hur man förhindrar kråksparkar runt ögonen: bästa kräm för kråksparkar runt ögon

Den bästa krämen för kråksparkar hjälper till att stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens elasticitet och fasthet för att minska deras synlighet. Här är några av de bästa produkterna från NIVEA för att främja kråksparkar:

NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Day Cream SPF30

Detta är en av de bästa krämerna mot kråksparkar - skapad för en daglig användning på morgonen. Med en hudcellsaktiverande formula stimulerar NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Day Cream SPF30  produktionen av hyaluronsyra, kollagen och elastin för att kraftigt minska rynkor, förbättra hudens elasticitet och styrka. Den extra solskyddsfaktorn hjälper också till att skydda huden från UV-orsakade cellskador, åldersfläckar och slapp hud.

NIVEA Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream

Detta kombineras utmärkt tillsammans med den bästa krämen mot kråksparkar för att synligt minska dess uppkomst. NIVEA Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream med hyaluron och kollagenförstärkning förbättrar hudens utseende med synligt reslutat, ökar produktionen av kollagen, förbättrar cellförnyelsen och påskyndar hudens egen hurdförnyelseprocess
 

NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Night Cream

Detta är en av de bästa nattkrämerna mot kråkfötter. Med denna tar hand om och minskar dem under natten. NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Night Cream ger näring på djupet och återfuktar huden när du sover. Den stimulerar hudcellerna att producera hyaluron, kollagen och elastin, på så sätt kunna minska djupa rynkor och återuppbygga hudens styrka med synliga resultat.

Q10 för kråksparkar

Q10 är ett koenzym som finns i vår hud, vilket är viktigt för energiproduktion som pågår i vår hud. När vi åldras minskar de naturliga nivåerna på Q10, vilket gör vår hud mer sårbar för rynkor. Att inkludera Q10 i din hudvård kan hjälpa till att bibehålla dess utstrålning och energi.

Vår NIVEA Q10 Energy Healthy Glow Day Cream har solskyddsfaktor 15 och innehåller Q10 och C-vitamin för att minska linjer på bara två veckor, med synliga resultat.

Se hela Q10-sortimentet här.

UPPTÄCK NIVEA NATURALLY GOOD ANTI AGE

 

 

Vill du ha ett mer naturligt alternativ till din hudvårdsrutin för mogen hud? Prova NIVEA Naturally Good Anti-Age Day Cream berikad med ekologiskt kardborreextrakt. Dagkrämen innehåller 99% naturliga ingredienser och vårdar huden, minskar linjer och rynkor och återfuktar på djupet i 24 timmar.

Hjälp huden att återhämta sig under natten med NIVEA Naturally Good Anti-Age Night Cream med ekologiskt kardborreextrakt och ekologisk arganolja.