Ingredienser

A-E

Alcohol Denat

Etanolen - även kallad etylalkohol - som används i våra formuleringar är en växtbaserad ingrediens.
I decennier är det en vanlig ingrediens som används i kosmetika och skönhetsprodukter. Det fungerar som lösningsmedel i lotioner och krämer, och säkerställer att krämen inte separeras. "" Denat. "" Står för denaturerad alkohol. Denna etanol innehåller denatureringsmedel så att den smakar dåligt. Varför: Alkohol finns också i alkoholhaltiga drycker som vin eller öl; i många länder beskattas alkoholhaltiga drycker kraftigt. För att undvika att betala dryckeskatter på alkohol som inte är tänkt att konsumeras (dvs för användning i kosmetiska och personliga vårdprodukter) måste alkoholen denatureras. 

 

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder / Aloe Vera

Äkta eller medicinsk aloe, även känd som Barbados aloe eller Aloe vera, är en växtsort från Aloe-släkten. Aloe vera-växten har använts medicinskt i tusentals år för att skydda, läka och lugna huden. Fuktinnehållet i aloe vera-bladet är i genomsnitt 95%, vilket låses fast i en vaxartad ytterbeläggning. Studier har visat att gelén i aloe vera-växten kan ge huden fukt och samtidigt skydda den från att torka ut. Aloe vera blad utsöndrar en klar gel. När du bryter bort ett blad från resten av växten kan du applicera gelén inuti på torr, solbränd eller sårad hud.

 

Alpha-Isomethyl Ionone - Floral Violet Woody

En ikonisk doftingrediens med en pudriga, blommiga noter. Påminner om viol, iris och röda bär. Detta ger en djup, mjuk sida till en blommig doft.

 

Aqua / Water

Vatten är ett transparent, smaklöst, luktfritt och nästan färglöst ämne, som är den huvudsakliga beståndsdelen i jordens strömmar, sjöar och hav, och vätskorna i de flesta levande organismer. Det är viktigt för alla kända livsformer, även om det inte ger några kalorier eller organiska näringsämnen. Vatten används i nästan alla krämer, lotioner och rengöringsprodukter.

 

Argania Spinosa Kernel Oil / Argan Oil

Argan Olja (även kallad Argania Spinosa Kernel Oil) är en kallpressad olja extraherad från kärnorna från Argan-trädet. Arganolja innehåller viktiga omega-fettsyror som oljesyra och linolsyra samt fenoler, a-tokoferol och vitamin E.

 

Benzyl Alcohol

Benzyl alkohol är inte själv en parfym, men den används i vissa produkter som ett lösningsmedel för de olika parfymkomponenterna. Det är en del av de mest använda parfymingredienser som finns på doftmarknaden. Så vissa produkter kan vara fria från parfymer, även om de innehåller Benzylalkohol.

 

Butyrospermum Parki Butter / Sheabutter

Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör) är det krämiga extraktet från sheaträdet, som växer i Afrika. Det har använts i Afrika i många år för att förbättra styrkan och glansen i hud och hår. Sheasmör är en super ingrediens för huden. Det innehåller höga naturliga nivåer av vitamin A och E som kan ha många läkande egenskaper. Liksom vanligt smör smälter sheasmör vid kroppstemperatur och lämnar huden med en mjuk och mjuk känsla. Den innehåller ett komplex av olika lipider, essentiella fettsyror och näringsämnen som är nödvändiga för kollagenproduktion och kan stödja hudens barriärfunktion.

 

Camellia Sinensis Leaf Extract / Green Tea Extract

Camellia Sinensis Leaf Extract är ett grönt te-extrakt som utvinns från blad från Camellia sinensis. Extrakt av grönt te är naturligt rikt på antioxidanter, som också är kända för cellskyddande funktion. Extrakt av grönt te används också för dess antioxidanteffekt som kan skydda huden mot skadliga effekter av fria radikaler.

 

Caprylic/Capric Triglyceride

Caprylic / Capric triglyceride är en naturligt utvunnen fettsyra från kokosnötolja och glycerin. Denna olja har fördelen att den är stabil mot oxidation. Caprylic / capric triglyceride är ett utmärkt i hudvård. Fettsyran förbättrar produktens känsla och arbetar för att mjukgöra och jämna ut huden. Det ger en behaglig hudkänsla och det är därför den ofta används i t.ex. krämer, lotioner, läppvårdsprodukter och solskyddsmedel.

 

Cetearyl Alcohol

"Cetearylalkohol är en blandning av cetylalkohol (hexadekanol) och stearylalkohol (oktadekanol).
Dessa två komponenter utvinns ofta från vegetabiliska fetter eller oljor. Av denna anledning kallas de två alkoholerna fettalkoholer. Emellertid kan cetylalkohol (hexadekanol) och stearylalkohol (oktadekanol) också utvinnas genom hydrolys av växer. Cetylstearylalkohol används i många kosmetiska föreningar eftersom det ökar stabiliteten hos emulsioner och strukturen hos föreningarna. Cetearylalkohol bildar en fast vit massa som fungerar som en vattenbindande, konsistensgivande komponent. "

 

Chamomilla Recutita Flower Extract / Chamomile

De läkande egenskaperna hos kamomillblommor har varit kända i evigheter. Kamomillblommor användes till och med som en medicinalväxt så långt tillbaka i det forna Egypten. Kamomillblomsextrakt produceras med en mild extraktionsprocess, som är optimal för att låta de naturliga ingredienserna bibehållas. Kamomillblomsextrakt är särskilt lämpligt för användning på huden, baserat på dess antiinflammatoriska egenskaper. Kamomillblommorna innehåller alfa-bisabolol, vilket är särskilt effektivt vid sårläkning.

 

Citric Acid

Alfa-hydroxisyror (förkortning: AHA) är en grupp ingredienser som t.ex. mjölksyra och citronsyra. AHA finns i frukt som druvor och citroner, samt i sockerrör och mjölk. Ofta känd som fruktsyror, de används i låga koncentrationer för att försiktigt påskynda hudens normala avfolieringsprocess. Resultatet kan vara en tappning av torra ytceller och ett förbättrat utseende och hudkänsla.

 

Citronellol - Floral Rose Citrus

Denna ingrediens finns i pelargon, ros och de flesta andra blommor. Det är en del av den naturliga kombinationen för att komponera feminin parfym och är också ett väsentligt element för maskulin fougére doft. Detta råmaterial ger en rosig, härlig friskhet och en naturligt delikat touch till en blommig doft.

 

Coco-Caprylate/Caprate

Coco-Caprylate / Caprate är en produkt av naturlig fettalkohol från kärnan eller köttet av mogna kokosnötter och definierad blandning av fraktionerade fettsyror med vegetabiliskt ursprung. Det är ett snabbt spridande mjukgörande och återfyllningsmedel. På grund av dess extremt lätta hudkänsla och snabba upptagning ger Coco-Caprylate / Caprate en härlig hudkänsla. Coco-Caprylate / Caprate är luktfritt och kan inte oxidera. Med dessa balanserade, mjukgörande egenskaper är denna fettsyra ett utmärkt val för alla typer av hudvård, barnvård, massageprodukter, med flera.

 

Decyl Glucoside

Decyl Glukosid bildas genom reaktionen av en typ av alkohol med glukos. Resultatet är ett milt ytaktivt ämne som används inom babyvård, ansikts- och kroppsrening. Tensidmedel har många funktioner inklusive: rengöringsmedel för att lösa smuts; suspenderingsmedel för att hålla fasta partiklar från att separera sig från en flytande produkt; öka skum; och som emulgatorer, vilket gör att olja och vatten kan blandas. 

 

Decylene Glycol

Decanediol (Decylene Glycol) är en fuktgivande ingrediens med antibakteriella egenskaper. Decylene Glycol gör huden mjuk och slät.

 

Dicaprylyl Ether

Dicaprylyl Ether kan härledas naturligt (från palmolja eller palmkärnolja) eller hämtas från petrokemisk råvara. Det finns i t.ex. hudfuktighetskräm / lotion, solskyddsmedel, anti-age produkter, ögonkräm och deodoranter.

 

Ethylhexylglycerin

Som en mjukgörande och mild fuktighetskräm förbättrar den hudkänslan av kosmetiska formuleringar. Dessutom kan det förbättra effektiviteten hos traditionella konserveringsmedel och användas som en antimikrobiell stabilisator i kombination med andra kosmetiska ingredienser. Etylhexyglycerin är ett ämne som är godkänt över hela världen som ett mångsidigt och multifunktionellt tillsatsmedel och det är en mycket effektiv deodorizer. Etylhexyglycerin hämmar tillförlitligt tillväxten och spridningen av luktframkallande bakterier utan att påverka hudfloran.

 

F-J

Geraniol - Floral Rose Geranium

Symbolisk ingrediens i många olika växter som ros eller pelargon, lavendel eller neroli, citronella osv. När du går genom en rosenträdgård är du omgiven av den. Används i doft, ger det en mycket naturligt daggig, blommig känsla.

 

Glycerin

Glycerol är ett välkänt fuktighetsbevarande medel inom kosmetika och hudvårdprodukter. Det är en färglös, luktfri vätska som används allmänt som en ingrediens i produkter för att hålla och bibehålla fukt. Glycerol har tre hydrofila (vattenälskande) hydroxylgrupper (syre-väte) som ansvarar för dess löslighet i vatten och dess hygroskopiska natur (vilket innebär att det drar till sig vatten från luften).

 

Glyceryl Caprylate

Glycerylkaprylat är ett växtbaserat vätmedel med stark aktivitet mot bakterier och jäst. Det är en utmärkt booster för organiska syror och olika listade konserveringsmedel. På grund av sin amfifila struktur sänker den ytspänningen. Detta kan leda till mindre droppar och mer stabila emulsioner. Vid högre koncentrationer kan det minska viskositeten hos emulsioner.

 

Glyceryl Stearate

Glycerylstearat är en konsistensförstärkare och samemulgator för O / W-emulsioner som är vegetabiliska. Det används som stabilisator i krämer och lotioner av olja-i-vatten-typen, eftersom det har viskositetsökande och emulsionsstabiliserande egenskaper. Inom kosmetika och hudvårdprodukter används Glycerylstearat i stor utsträckning och kan hittas i lotioner, krämer, puder, hudrengöring, sminkbaser och foundation, mascara, ögonskugga, eyeliner, hårbalsam och sköljmedel och solskyddsmedel.

 

Helianthus Annuus Seed Oil / Sunflower Seed Oil

Helianthus Annuus Seed Oil (Solrosolja) är naturligt baserat. Odlades först i Amerika. Den vanliga solrosen odlas som en gröda för dess ätliga olja och ätliga frön. Dessutom innehåller solrosolja vitamin E. I kosmetiska applikationer fungerar det som ett mjukgörande medel för att ge en smidig, behaglig hudkänsla.

 

Hydrogenated Rapeseed Oil

Hydrogenerad rapsolja är en produkt av naturlig baserad rapsolja genom en kontrollerad hydrering av den naturliga oljan. Oljor har hydrerats i många decennier för att förlänga deras hållbarhet och göra oljorna mer stabila. Hydrerad rapsfröolja är mycket mer hyllstabil och kommer inte att bli härsken lika snabbt som obehandlad olja. Ett vanligt exempel på hydrerad olja är margarin. Ibland beskrivs rapsolja också i litteraturen med namnet Canola oil. Canola kom från förkortningen: "Can.O., L-A" (kanadensisk oljefrö, lågsyra). Båda oljorna är liknande, men Canola-olja innehåller mindre erucinsyra än rapsolja. I kosmetiska applikationer fungerar det som ett hudkonditioneringsmedel.

 

Hydroxietylcellulosa används för dess bindnings- och stabiliseringsfunktioner i emulsioner. Dessutom är viskositetsreglerande effekter gynnsamma för långtidsstabilitet hos kosmetiska produkter.

 

K-O

Lactic Acid

Mjölksyra är en alfa-hydroxisyra, som tillhör gruppen naturliga fuktgivande faktorer och har fuktgivande och även keratolytiska egenskaper. Mjölksyra har fuktgivande egenskaper. Det minskar hudskalningen och balanserar hudens pH-värde och dessutom bekämpar det torr hud. Mjölksyra visar också komedolytiska effekter. Det hämmar bildandet av komedoner genom att hjälpa huden att förnyas och därmed förhindrar folliklarna från att täppas igen, och bekämpar då akne symptom. Alfa-hydroxisyror (förkortning: AHA) är en grupp ingredienser som t.ex. mjölksyra och citronsyra. AHA finns i frukt som druvor och citroner, samt i sockerrör och mjölk. Ofta känd som fruktsyror, de används i låga koncentrationer för att försiktigt påskynda hudens normala avfolieringsprocess. Resultatet är en tappning av hudceller med torr yta och ett förbättrat utseende och hudkänsla.

 

 

 

Levulinic Acid

Levulinsyra såväl som motsvarande natriumlevulinat (natriumsaltet av levulinsyra) används båda i personliga vårdprodukter, även i certifierad kosmetika. Levulinsyra kan framställas från den naturliga källan sackaros. Det används som hudkonditioneringsmedel i kosmetika för att hålla huden frisk.

 

Limonene - Citrus Fresh Herbal

Denna ingrediens finns i stor utsträckning i eteriska oljor, från stora proportioner (apelsin, citron, lime, etc.) till lägre (dill, timjan, kummin, etc.). Limonene finns bokstavligen överallt, inklusive drycker (apelsinjuice, coca cola, etc.). Den har en glittrande citrusaspekt som ger en fräsch, saftig och ren känsla.

 

Linalool - Floral Fresh Lavendar

Detta råmaterial finns i många naturliga eteriska oljor, i olika proportioner, från stora (lavender, basilika, bergamot, etc.) till små (ros, geranium, orange blomma, olika grönsaker eller ostar, mynta, etc.). När du besöker Provence och dess lavendelfält utsätts du för linalool. Denna ingrediens med sin mångsidiga blommiga karaktär, används ofta och är nyckeln till att utforma blommiga dofter.

 

Maltodextrin

Maltodextrin är en polysackarid som också används som livsmedelstillsats. Maltodextrin är lätt att smälta, absorberas lika snabbt som glukos och kan vara måttligt söt. Den produceras av vegetabilisk stärkelse genom partiell hydrolys och finns vanligtvis som ett vitt hygroskopiskt spraytorkat pulver. Huvudfunktionerna i kosmetiska tillämpningar är bindande och stabiliserande emulsioner.

 

P-T

p-Anisic Acid

p-Anisinsyra är ett vitt kristallint fast ämne som finns naturligt i anis. Anis är en medelhavsväxt i persiljefamiljen, odlad för sina aromatiska frön som används i matlagning och örtmedicin. Denna ingrediens är känd för sina antiseptiska egenskaper.

 

Polyglyceryl-2 Caprate

Denna ingrediens används som en mild, växtbaserad emulgator, vilket lämnar huden mjuk och smidig.

 

Prunus Amygdalus Dulcis Oil / Almond Oil

Mandelolja kallpressas från mogna mandelkärnor - från mandelträdets söta, skalade frukt - och raffineras sedan. Den gyllene oljan med sin milda, söta, nötiga aroma har använts inom medicin och hudvård i många århundraden. Mandlar är inte bara läckra, näringsrika och mycket hälsosamma mellanmål - oljan som pressas från dem är mycket tållig för alla hudtyper, särskilt torr och känslig hud. Mandelolja har ett högt innehåll av omättade fettsyror (90 procent). Dessutom innehåller oljan 20-30 procent linolsyra, ett ämne som förekommer naturligt i människans hud.

 

Simmondsia Chinensis Seed Oil / Jojoba Seed Oil

Simmondsia Chinensis Seed Oil är ett naturligt flytande vax som kommer från jojobafrön. Den olivliknande jojobafrukten är också känd som ett coffeeberry. Den rakkedjiga vaxestern innehåller en dubbelbindning, som definierar dess flytande karaktär. På grund av det faktum att oljan inte blir härsken och har visat sig vara närande för huden gör den till en optimal kandidat för ett brett spektrum av kosmetiska applikationer, t.ex. Ansiktscremer, kroppslotioner, närande oljor och hårbalsam. Jojobaolja aborberas snabbt och ger en behaglig hudkänsla.

 

Sodium Benzoate

Denna ingrediens tillhör gruppen konserveringsmedel, tillåten för användning i kosmetiska produkter och ingår i en positiv lista (bilaga V till kosmetikaförordningen EU). Konserveringsmedel - som den som sökts här - är utformade för att skydda kosmetiska produkter. Dessa ingredienser spelar en viktig roll för att hålla kosmetika säkert mot förstörelse och kontaminering av mikroorganismer under lagring och fortsatt användning. Detta är viktigt för konsumenternas säkerhet. Produktsäkerhet är den främsta prioriteringen för kosmetikindustrin och vi tillhandahåller därför produkter som har formulerats för att förhindra kontaminering av mikroorganismer. Bakterier, jästsvampar och mögel finns alltid på vår hud, i luften runt oss och till och med i vattnet vi dricker. Dessa kan komma in i produkter vid normal användning. Förorening av produkter, särskilt de som används runt ögonen och på huden, kan orsaka betydande problem om kontaminationsnivån är hög. Konserveringsmedel kan förhindra dessa problem genom att stoppa mikroorganismer från att föröka sig i produkten. De mest använda konserveringsmedlen i våra produkter är fenoxetanol och parabener.

 

Sodium Cetearyl Sulfate

Sodium Cetearyl Sulfate är ett ytaktivt ämne som tillhör gruppen av alkylsulfater, som används i kosmetika och hudvårdsprodukter. Natriumcetearylsulfat är natriumsaltet av en blandning av cetyl- och stearylsulfat. Det är ett vitt till svagt gult pulver. I kosmetika och personliga vårdprodukter används Sodium Cetearylsulfat i formuleringen av hårvårdsprodukter inklusive schampo, hudrengöringsmedel och andra hudvårdsprodukter.

 

Sodium Chloride

Natriumklorid är ett av de viktigaste mineralerna för människor och för djur. Även känd som bordsalt, det har en viskositetsreglerande och svullnadseffekt. Natriumklorid bygger färglösa kristaller som bildar en kubisk natriumkloridstruktur. Natriumklorid är också en viktig del av människans näring. En vuxen kropp innehåller cirka 150 till 300 g natriumklorid.

 

Sodium Lactate

Natriumlaktat är en alfa-hydroxisyra, som tillhör gruppen naturliga fuktgivande faktorer och har fuktgivande och även keratolytiska egenskaper. Natriumlaktat har fuktgivande egenskaper. Det minskar hudskalningen och balanserar hudens pH-värde. Dessutom bekämpar det torr hud. Natriumlaktat visar också komedolytiska effekter. Det hämmar bildandet av komedoner genom att hjälpa huden att tappa och därmed förhindrar folliklarna från att täppas igen.

 

Sodium Levulinate

Levulinsyra såväl som motsvarande natriumlevulinat (natriumsaltet av levulinsyra) används båda i personliga vårdprodukter, även i certifierade kometika. Levulinsyra kan framställas från den naturliga källan sackaros. Det används som hudkonditioneringsmedel i kosmetika för att hålla huden frisk.

 

Sodium Stearoyl Glutamate

Denna ingrediens är en allergivänlig emulgator, som produceras på basen av en aminosyra, den har rengörings- och hudskötselegenskaper och hjälper till att upprätthålla ett gott hudskick. PH-värdet liknar hudens, därför är det mycket milt. Sodium Stearoyl Glutamate är naturligt och miljövänligt.

 

Tocopherol / Vitamin E

E-vitamin finns naturligt i vissa livsmedel, läggs till andra och finns som kosttillskott."" E-vitamin ""är det samlade namnet för en grupp fettlösliga föreningar med distinkta antioxidantaktiviteter.
Naturligt förekommande E-vitamin finns i åtta kemiska former (alfa-, beta-, gamma- och delta-tokoferol och alfa-, beta-, gamma- och delta-tocotrienol) som har olika nivåer av biologisk aktivitet. Alpha- (eller α-) tokoferol är den enda formen som erkänns för att uppfylla mänskliga krav. 

 

U-Z

Xanthan Gum

Xantangummi är en biopolymer eller även kallad polysackarid. Xanthangummi är ett råmaterial från naturligt ursprung och produceras genom bakteriell jäsning av Xanthomonas campestris med glukos (majs) och protein (soja). Xantangummi sväller i vattenlösning och ökar viskositeten. Xanthengummi bygger upp translucenta eller transparenta geler och i emulsioner som krämer eller lotioner används Xanthangummi för att förbättra stabiliteten.