Dry Skin Header

Torr hy behöver hjälp

Ta hand om din torra hy för att göra den smidig igen.

Vår huds naturligt skyddande barriär skadas av vind, kyla och uppvärmd luft. Den torkar ut, blir sprucken och fnasig. En näringsrik och återfuktande creme bygger upp det skyddande lipidskiktet och förhindrar uttorkning. Så behåller du hudens fräscha och friska utseende.

Varför vi får torr hy

Torr hy – vad ligger bakom den?

Frisk hy är full av vitalitet och elasticitet, men på vintern kan fuktbalansen rubbas. Talgkörtlarna producerar mindre olja när det är kallt och det skyddande lipidskiktet är det svårare att bibehålla fuktnivåerna i huden. Dessutom drar blodkärlen under huden ihop sig och syreförsörjningen minskar.
Resultatet är en narig och fnasig hy som blir röd. Tunna områdena i huden eller områden utan subkutan (fett)vävnad och talgkörtlar, såsom smalben, armbågar och knän, är särskilt utsatta.

SOS på vintern - så skyddar du din hy!

Skin in Winter

Skäm bort din hy med t.ex. NIVEA Rich Body Milk.  Kombinationen av utvalda mineraler, återfuktande mandelolja och e-vitamin stödjer hudens egen skyddsfunktion och förser den med en effektiv och långvarig fukttillförsel. 

Läpparna behöver extra vård på vintern

Lips in Winter

Huden på våra läppar är tunn och känslig eftersom den saknar talgkörtlar som ger en skyddande lipidfilm. Det är därför läppar kan bli särskilt torra och spruckna på vintern. 

Återfuktande ritualer - så gör du torr hy vacker igen

Våra tips för att bekämpa torr hy

 • Använd inga irriterande tvättgeler eller hårdskummande sminkborttagningsprodukter på torr hy. De tar bort extra fukt från huden och förstör dess naturliga skyddsbarriärer.  Det är bättre att använda en återfuktande duschprodukt som NIVEA In-Shower Pampering Soft Milk eller In-Shower Body Milk with Honey & Milk som gör din hy mjuk och smidig när du duschar.
 • Välj också fylliga krämer, kroppslotion och produkter med urea, hydra IQ och dexpantenol för din dagliga vårdrutin, t.ex. NIVEA Repair & Care SOS Body Lotion. Detta ger intensiv omvårdnad och förhindrar stramhet och uttorkning. 
 • NIVEA Body Milk med mandelolja skyddar också huden mot uttorkning. Denna rika formula med organisk arganolja och organisk jojobaolja stöder hudens naturliga balans. 
 • Applicera krämer som NIVEA Rich Day Cream med en formula med E-vitamin och mandelolja i ansiktet och använd som en mask för en ännu mer intensiv effekt. Låt den verka i 15 minuter och ta försiktigt bort överskottet med en kosmetisk sarvett eller massera in det försiktigt.
 • NIVEA Repair & Care Body Lotion or Body Cream.
 • Lider du av mycket torr hy?

Omvårdnad för din hy börjar med hälsosam näring – ta hand om din hy från insidan

 • Du ska dricka minst två liter vatten per dag. Vätskebrist torkar ut huden. 
  Om du är osäker kan du testa dig själv: Nyp dig i handen med tummen och pekfingret. Om huden återgår långsamt till sitt ursprungliga tillstånd när du släpper får din hud inte tillräckligt med fukt.
 • Ät nötter! De är en god källa till energi och innehåller mycket hälsosamma fetter, mineraler och vitaminer.
 • Fet saltvattenfisk och torkade aprikoser förser kroppen med kalcium och motverkar åldrande.
 • Morot- och tomatjuice är fulla av nyttiga vitaminer som med tillsats av lite linfröolja tas upp särskilt bra av kroppen.
 • En balanserad hälsosam kost främjar din hälsa och stärker kroppens största organ:  huden.