Fördelarna med mandelolja

Mandelolja är känd för sin näring och förmåga att göra huden mjuk.


5 sätt du kan ta del av mandeloljans fördelar

Mandelolja för ansiktet

Med sin lätta, snabbabsorberande konsistens är mandelolja känd för att hålla ansiktet mjukt och smidigt samt hjälpa mot de första tecken på åldrande. Som en allergivänlig olja är den också lämplig för torr och känslig hud.

Mandelolja för håret

Genom att regelbundet applicera mandelolja i håret kan du få dina lockar att glasigare och friskare än innan. Oljan kan hjälpa mot både mjäll och kluvna hårtoppar.

Mandelolja för huden

När den appliceras på kroppen kan mandelolja lindra stramhet, klåda eller mycket torr hud. Genom att försegla fukt utan att blockera porerna lämnas huden mjukare och med ett strålande glow.

Mandelolja mot mörka ringar

Gör mörka ringar under ögonen till historia genom att massera in mandelolja under ögonen före sängdags. E-vitamin piggar upp trött hud, så du kan vakna upp med piggare, mindre svullna ögon.

Mandelolja för fötterna

Torra och spruckna hälar kan vara obekväma eller till och med smärtsamma. Tack vare zinkinnehållet i mandeloljan, så kan en insmörjning på området omedelbart lindra grov fothud - och det luktar gott också!


Hur kan jag använda mandelolja?

Mandelolja är en så mångsidig produkt och det är ibland svårt att veta var man ska börja. Här är några tips för hur du använder den korrekt.

En skrubb med mandelolja - ett naturligt sätt att ta bort döda hudceller

Behöver din hud en boost? Testa att mixa en tesked mandelolja med en tesked socker för en egengjord ansiktsskrubb. Massera in ansiktet i små cirklar för att få en härligt mjuk hud.

Det bästa sättet att applicera mandelolja

Till skillnad från andra oljor har mandelolja en lätt konsistens och absorberas utan att lämna en klibbig känsla. Oljan absorberas bäst om den värms upp till kroppstemperatur innan den appliceras på huden, ett tips är att gnugga den mellan fingrarna innan applicering. För att få ut det mesta av oljan ska du massera in den, så oljan molekyler kan tränga igenom hudbarriären för maximal återfuktning. 

Oljan funkar också utmärkt som massageolja och för en extra härlig känsla kan du addera ett par droppar eterisk olja för att få en underbar hemma-spa upplevelse.