womans face

Vad är niacinamid?

Allt du behöver veta om niacinamid

Niacinamid

Upptäck niacinamid, en hudvårdsingrediens som har tagit skönhetsbranschen med storm. Denna ingrediens är en form av vitamin B3 och blir allt mer välkänd för sina läkande egenskaper. Läs vidare för att få veta vad niacinamid är bra för.

Vad är niacinamid?

Dagens konsumenter blir allt mer nyfikna och kunniga om hudvårdsingredienser

Niacinamid kallas även för nikotinamid och är en av två versioner av vitamin B3. Den andra formen är niacin. Niacinamid är en vattenlöslig vitamin som smidigt blandar sig med andra ämnen och skapar innovativa hudprodukter. Därför behöver man inte oroa sig för att denna extra ingrediens inte ska blanda sig med andra ingredienser i hudvårdsrutinen såsom hyaluronsyra eller retinol.
woman smiling in the mirror
Niacinamide Hud

Niacinamid och akne

Akne är en hudåkomma som drabbar många människor vid någon tidpunkt i livet. Det gäller oavsett om du drabbats av hormonell akne, eller genom påverkan av läkemedel. Det finns en uppsjö av orsaker till att vi alla är mottagliga för akne och det är inget att skämmas för. 

En lösning på akne är den fantastiska ingrediensen niacinamid.  Utöver att vara en essentiell komponent för att våra kroppar ska ha optimal hälsa finns det även massor av bevisföring gällande niacinamid och akne. Denna form av vitamin B3 har antiinflammatoriska egenskaper som lindrar akne och förhindrar att det bildas fläckar. Dessutom har denna ingrediens förmågan att balansera talgnivåer för att motverka överproduktion av olja, vilket ofta leder till akne. Utöver detta har niacinamid läkande egenskaper och bleker på ett synligt sätt envisa ärr efter akne.
woman with clean skin
Vad är niacinamide bra för

5 fördelar med att inkludera niacinamid i din hudvårdsrutin

Det finns en rad fördelar med att införliva niacinamid i din hudvårdsrutin:

  1. Förbättrar ojämn hudton – gör hyperpigmenteringsfläckar ljusare med niacinamid.

  2. Mjukar upp fina linjer och rynkor – studier har visat att fina linjer och rynkor reduceras efter långvarig användning, vilket gör niacinamid till en åldersmotverkande ingrediens.

  3. Stärker hudens yta – niacinamid bygger upp protein i huden och bevarar dess fukt för att skydda huden mot miljöskador. Detta tillhandahåller en försvarslinje mot luftföroreningar och solskador. Vi rekommenderar att du använder SPF för att skydda din hud från UV-strålar.

  4. Förbättrar din hudton och minimerar porer – förbättra hudens utseende med niacinamid som gör underverk för att släta ut din hud och minska din porstorlek.

  5. Antiinflammatoriska egenskaper – niacinamid har visat sig minska rodnad och lindra huden, vilket kan hjälpa vid rosacea, akne och eksem.
Niacinamide Hud

Så här tillgodoser du ditt behov av niacinamid

När vi nu har slagit fast att niacinamid erbjuder många fördelar ska vi gå in på hur du kan säkerställa att du får rätt mängd niacinamid. 

Livsmedel: Vitamin B3 finns i livsmedel och kan intas med hjälp av en balanserad kost. Exempel på livsmedel som innehåller niacinamid är:

  • Kött
  • Ägg
  • Spannmål
  • Gröna grönsaker
  • Bönor

Hudvård: De bästa hudvårdsresultaten med niacinamid får man genom att applicera ingrediensen topiskt på huden två gånger per dag. Detta näringsämne lämpar sig för alla hudtyper och kan användas i en toner, serum eller blandas ner i din vanliga fuktkräm. Var noga med att följa anvisningarna så att du applicerar produkten på rätt sätt.

woman applying skincare
Niacinamid för din hud

NIVEA Micellar Water Energy

Tillsätt niacinamid i din hudvårdrutin med Micellar Water Energy, berikad med 3 x antioxidanter: Vitamin C, tranbärsextrakt och vitamin B3, en form av niacinamid. Distribueras i en flaska som är 96 % återvunnen, rengör din hud på djupet, tar bort smink och återvitaliserar huden så att den blir mjuk och len.  Den är framställd för alla hudtyper och lämpar sig även för känslig hud.