Guide för Vinterhud

Läs vidare för att upptäcka vår tips för hudvård under vintern för torr, flagnande hud.

hudvård under vintern

Vår hud ger en skyddande barriär mellan oss och vår omgivande miljö. Den innehåller också mycket vatten och naturligtvis kommer vår hud att förlora vatten via avdunstning. Eftersom vintervädret är mer blåsigt och med lägre luftfuktighet, accelereras denna process vanligtvis. När det är kallt tenderar vi också öka värmen och denna direkta värme på huden leder också till mer vattenförlust.
 

HÅLL DIG HYDRERAD I VINTER

Hydrering - något som associeras med sommaren men är minst lika viktigt på vintern. Oavsett om du har centralvärmen hemma eller om du är ute i vädret. Vinterluften tenderar att vara mycket torrare - detta kan strippa väsentlig fukt från din hud. Att dricka tillräckligt med vatten och hålla sig hydratiserad är förmodligen en av de bästa sakerna du kan göra för detta. Medan du kanske inte känner dig lika törstig som du skulle under de varmare årstiderna är det fortfarande viktigt att hålla dina vätskenivåer på topp. Utöver detta kommer det att vara fördelaktigt att införliva effektiva hydrerande produkter i din vinterhudvårdsrutin.

EXFOLIERA BORT TORR, DÖD HUD

Den flagnande huden i kallt väder är något som de flesta av oss har upplevt - en mild exfolierande skrubb, som NIVEA Smooth Rice Scrub kan vara bra för att ta bort vardagligt skräp och döda hudceller från ditt ansikte. Läs vår fullständiga exfolieringsguide här.

Exfoliatorer tillåter också ingredienserna i dina andra hudvårdsprodukter, som serum och fuktgivare, att penetrera huden mer effektivt. Detta är idealiskt om du upplever uttorkad och torr hud under vintermånaderna. Var inte för aggressiv när du exfolierar eftersom detta kan skada hudens naturliga skyddande skikt och orsaka ytterligare problem.


UNDVIK VARMA DUSCHAR OCH BAD

När du har vinterklåda kan det vara frestande att ta ett varmt långt bubbelbad eller dusch, särskilt när det är dystert utanför och temperaturerna sjunker. Ljummet vatten för duschar och ansiktstvätt är att föredra. Om temperaturen på ditt vatten är för hög, kommer detta att ta bort fukt från huden vilket gör saker värre för torr hud på vintern. Försök begränsa dig till en snabb tvätt, eftersom ju längre din hud är utsatt för varmt vatten, desto större risk finns det för att torka ut och irritera huden.

NATTKRÄM

Att använda en nattkräm kan hjälpa din hud återhämta sig från det hårda kalla vädret. En nattkräm som NIVEA Q10 Power Firming Night Cream ger ett utmärkt tillfälle att regenerera din hud och ersätta den fukt som förlorats under de kalla årstiderna. Denna nattkräm innehåller vitamin E och antioxidanter som kommer att ge din hud en långvarig mjuk känsla. Det ger näring intensivt och hjälper huden att behålla fukt längre, vilket bör hjälpa dig att undvika torr hud på vintern.

Läs vår fullständiga nattkrämsguide här.


Hudvård på vinterPRODUKTER

Prova dessa NIVEA-produkter för synbart bättre omhändertagen hud i kalla förhållanden

TIPS FÖR ATT VÅRDA HUDEN I VINTER

  • Bär läppbalsam
  • Undvik att slicka dina läppar (Läs mer om läppvård här)
  • Använd solkräm!
  • Använd en handkräm och bär handskar när du går ut för att förhindra torra händer
  • Undvik hett vatten när du duschar och badar - använd varmt vatten och tvätta dig under kortare stunder
  • Välj icke-irriterande tvättmedel
  • Återfukta ansiktet och kroppen regelbundet (särskilt efter tvätt och torkning)

vinterPRODUKTER

NIVEA Oil-in Lotion with Jojoba Oil and Cherry Blossom är den perfekta kroppsfuktkrämen för att bota torr, skadad hud

vinterPRODUKTER

Labello Hydro Care Lip Balm är ett utmärkt sätt att skydda läpparna från den hårda, kalla vinterluften. 

vinterPRODUKTER

Använd NIVEA-produkter med Aloe Vera för att återfukta huden och hålla den frisk. NIVEA in-Shower Hydrating Body Moisturiser kan hjälpa till fylla på fuktnivåer efter en lång natts sömn eller en hård dag ute.   

vinterPRODUKTER

NIVEA Hand Cream Repair Care återfuktar intensivt torra och spruckna händer och hjälper huden att skapa en mer skyddande barriär


FLER TIPS FÖR TORR HUD PÅ VINTERN

KROPPSLOTION

Huvudfunktionen hos huden är att fungera som en skyddande barriär för kroppen, och det kan den bara göra ordentligt om den har tillräckligt höga fuktnivåer. Av denna anledning är fukt ett absolut krav på frisk, hydratiserad hud. Överväg att applicera en rik närande kroppslotion efter ett bad, och omedelbart efter att du har torkat dig. Det hjälper till att hålla huden mjuk och smidig och låser inne fukt. Den nya förbättrade formeln för vår 48hr rich nourishing body lotion ger dig märkbart mjukare hud i 48 timmar och är lämplig för torr till mycket torr hud och perfekt om du har vinterklåda.

 

SOLSKYDD

Låt inte bristen på solsken lura dig, oavsett din ålder eller hy, är solskydd är ett måste för hudvård på vintern Även under vintermånaderna är solens UV-strålar fullt upptagna. De är faktiskt närvarande året runt. UVA-strålar, i synnerhet, tros orsaka mest skada när det gäller tidigt åldrande, vilket innebär att du behöver använda solskydd, även på vintern. NIVEA Sun Protect & Moisture Sun Lotion skyddar mot både UVA/UVB-strålar, men erbjuder även långvarig och intensiv återfuktning - perfekt för uttorkande vinterväder.
Upptäck mer om solkräm på vintern här.

SKIPPA TVÅLEN

Förutom extremt varmt vatten kan traditionell tvål också vara otroligt uttorkande på huden. Detta är det sista du behöver när temperaturerna är låga utomhus och din hud känns kliande eller torr som ett resultat. Försök att undvika att använda stark tvål när du tvättar dig och helt enkelt använda vatten och en mild bodywash.

 


HUDTYPER PÅ VINTERN

Det finns ofta ingen lösning som passar alla för hudvård på vintern, speciellt eftersom människor har olika hudtyper. Ta reda på mer om olika hudtyper här.

KALLT VÄDER OCH KÄNSLIG HUD

Kallt väder och känslig hud går hand i hand... men de behöver inte göra det!

- Den låga luftfuktigheten på vintern kan öka känsligheten, kombinera det med de hårda vintervindarna och du behöver skydd. Se till att klä dig ordentligt och använda en jacka med huva för att lägga till en extra barriär mot kyla och vinter mot känslig hud. 

- Daglig SPF, solen tar inga pauser. SPF kan även förstärkas när det finns snö eller is eftersom skadliga strålar studsar från snö/is och fördubblar skadan. 

- Håll dig återfuktad inomhus. Det är både frestande (och nödvändigt) att öka värmen mitt på vintern. Detta kan torka ut huden vilket leder till torrhet, rodnad och tillsatt irritation

Läs mer om känslig hud här.

Dealing with Oily Skin 

Att ha blandhy eller fet hud kan verka som en förbannelse ibland, men dessa hudtyper påverkas ofta minst av hårda vintrar.

Tumregeln för dessa hudtyper är att fortsätta din vanliga rutin när det gäller rengöring, återfuktande, exfolierande och SPF.  Du kan behöva göra mindre av detta än någon som har känslig eller torr hud eller till och med de som har normal hudtyp. 

Läs mer om fet hud här.

 

 

TORR HUD PÅ VINTERN

Förmodligen är det vanligaste problemet på vintern torr hud och om du har hud som är benägen för att bli torr kan vintern förvärra problemet. Det finns några saker du kan göra för att hjälpa detta, förutom vad vi redan har föreslagit.

- Växla till en Cream Cleanser som tenderar att vara mildare på huden med inbyggd fuktighetskräm

- Exfoliera oftare, att exfoliera två gånger i veckan rekommenderas. Men med riktigt torr hud kanske du vill öka det till 3-4 gånger i veckan för att få bort allt skräp.

- Missa inte din hudvårdsrutin! Det är lätt att komma hem från jobbet och hoppa rakt in i din varma säng. Men att upprätthålla en återfuktande hudvårdsrutin är avgörande.-

-Återfukta din hud varje dag, med en produkt som utformats speciellt för torr hud, som NIVEA Nourishing Day Care