HAMPAOLJA EFFEKT PÅ HUDEN

Upptäck hampaolja och hur den hjälper huden

HAMPAOLJA EFFEKT PÅ HUDEN

Hampafröolja, eller hampaolja som den ofta också kallas, är en fantastisk naturlig hudvårdsingrediens som gör underverk för alla hudtyper. Utforska vår guide och lär dig mer om hampaolja

Skillnaden mellan hampaolja och CBD-olja?

Hampaolja har många fördelar och passar alla hudtyper: 

Hampaolja för torr hud
Hampafröolja innehåller fettsyror som återfuktar torr hud på djupet och skyddar den från att torka ut. Kliar du dig ofta i skägget? Då är hampafröolja den perfekta ingrediensen för dig, då den lindrar både irriterad och torr hud.  

Hampaolja för oljig hud
Hampaolja gör underverk för oljig hud eftersom att den återfuktar huden utan att täppa igen porerna. Hampafröolja balanserar hudens produktion av talg för att göra den mindre glansig, vilket kan förhindra akne.

Hampaolja för mogen hy
Hampaolja innehåller vitamin F and fettsyror som oljesyra och linolsyra, som spelar en otroligt viktigt roll i att förhindra hudens ålderstecken och behandla linjer och rynkor

hemp seed oil plant

Är hampaolja bra för huden?

Hampaolja fördelar

Hampafröolja innehåller många naturliga näringsämnen som kan hjälpa vid flera hudproblem:
hemp seed oil in a tube

1. Lindra inflammation. Hampaolja innehåller den anti-inflammatoriska fettsyran omega-6 som kan lindra vid eksem, akne och vid irritation efter rakning.
2. Hjälper reparera solskador. Den minskar även risken för UV-skador och hyperpigmentering
3. Behandlar atopisk dermatit. Näringsämnen som fettsyrorna omega-3 och omega-6 kan hjälpa behandla atopisk dermatit – prata med din läkare först för att hitta den bästa behandlingen för dig. 
4. Förbättrar skäggväxt. Oljans fettsyror hjälper håret att bli starkare och förbättrar skäggväxt, vilket är bra om du vill ha ett tätare skägg. 

Hampaolja användning

Hur du använder hampaolja på huden

Hampafröolja är en torrolja, vilket betyder att den snabbt absorberas av huden och inte lämnar en klibbig känsla efter sig. Du kan använda en ansktskräm med hampa i, tillsätta hampa till din nuvarande ansiktskräm eller använda ren hampaolja för sig: 
- Efter att du har tvättat ansiktet kan du massera in några droppar olja innan du använder ansiktskräm.
- Blanda några droppar hampaolja med din nuvarande ansiktskräm.
- Använd den som skäggolja. Med hampaoljan kan du både återfukta och forma skägget. 

Hampaolja användning

Vilken sorts hampaolja borde jag använda?

Generellt sett, är kallpressade oljor bättre eftersom att de innehåller mer naturliga näringsämnen, medans varmpressade oljor innerhåller mer kemikaliska tillsatser. Kallpressad hampafröolja är mörk eller ljusgrön till färgen och har en nötig smak. Varmpressad olja saknar färg och saknar smak. 

Hampaolja användning

Vad mer kan man använda hampaolja till?

1.Stärk dina naglar - massera dina naglar och nagelband med några droppar hampaolja för att stärka dom; funkar lika bra på finger och tå-naglar. 
2. Behandla mindre sår - likt andra anti-inflammatoriska oljor, som te-olja och kokosolja, kan hampaoljans naturliga egenskaper hjälpa till att mjuka upp och läka sprucken eller irriterad hud. 
3. I matlagning - man kan äta hampafröolja! Oljan innehåller nyttiga fettsyror som omega-3 och omega-6, som är lika bra för hjärtat, hjärnan och levern, som för huden. Ringla oljan över salader, rostade grönsaker eller varför inte i soppor för att ge smaken en nötig nyans. Se bara till att du inte värmer upp oljan, då ångar alla nyttiga näringsämnen bort. 

hampaprodukter

NIVEA MEN hampa ansiktskräm

Upptäck NIVEA MEN Sensitive Pro Facial Balm - den fungerar både som en ansiktskräm och en aftershave som verkar omedelbart för att motverka symptom vid stressad hud, som torrhet, irritation eller rynkor. Den lätta, snabb-absorberande formeln består av 100% växtbaserad hampafröolja och vitamin E som lugnar och återfuktar huden och skägget, samt lämnar den både mjuk och len.