VAD BETYDER SPF?

Solkräms klassificeringar kan vara förvirrande, folk antar ofta att ett högre SPF är bättre men vet du varför? Lär dig att veta vilken solkräm du bör skaffa.

VAD ÄR SPF?

Solskyddfaktor Förklarad

MOLNIGA DAGAR

Det är viktigt att komma ihåg att solens skadliga strålar kan ta sig igenom molnen så se till att applicera solskydd även på molniga dagar.

VARFÖR NIVEA SOLSKYDD?

Att veta vad SPF innebär är bara en del av striden, NIVEA Sun produkter är väldigt bra eftersom NIVEA Sun Cream omsorgsfulla balans av både UVA och UVB skydd med sitt breda spektrum av solkrämer för att hjälpa skydda din hud från solen och produkterna har testats genomgående av forskare för att se till att de uppnått dess angivna SPF.

För speciellt formulerat solskydd för känslig hud eller perfekt solskydd för barn, NIVEA har det du behöver.

Lär dig mer om Ultraviolett Ljus och UV-Index här.

VAD BETYDER SPF?

SPF (eller solskyddfaktor) innebär hur mycket längre du kan vistas i solen utan att få solbränna, beroende på din huds egna skyddsförmåga (d.v.s. om du kan vistas 10 min i solen utan att blir solbrännd så kan en produkt med SPF 10 multiplicera denna "självskyddstiden" med 10 = 100 minuter).

Solskyddfaktor beror också på din egna hudtyp. Och framförallt så ges full solskyddfaktor endast om tillräckligt av produkten appliceras. Rekommendationen är 2mg/cm2 för en applicering, vilket betyder att till exempel en fingers längd av solkräm räcker till ansiktet och 1-3 matskedar av produkten räcker till en genomsnittlig fullvuxen kropp.

Läs mer om hur länge solskydd varar här.


VILKEN SPF ÄR BÄST FÖR DIG?

BÄST SPF FÖR DIN HUD

Nu när du vet innebörden av SPF så är det viktigt att ta reda på vilken SPF du behöver, det beror på olika faktorer så som din hudtyp och hudfärg, tiden på dygnet och mänged tid du spenderar utomhus.

Det finns inget enkelt svar men om du planerar att spendera avsevärd tid utomhus oavsett om du är i en park, på stranden eller på promenad genom staden så borde du skydda dig själv med solskydd som har högt SPF så som NIVEA Protect & Moisture Sun Lotion SPF 50+.


NIVEA SUN CREAM

Nu vet vi vad SPF är, dags att välja solskydd

NIVEA SUN SENSITIVE IMMEDIATE PROTECT

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect lindrar känslig hud medans den är i solen. Den är särskillt framtställd för känslig hud och förser omedelbart UV skydd mot irritationer orsakade av solen. Ljus, oparfymerad och vattentålig formula med Bio Aloe Vera och Jojobaolja. Om din hud är extra känslig så har vi NIVEA Sensitive Immediate Protection Sun-Allergy Lotion, som är helt fri från parfym, färger och konserveringsmedel!

NIVEA SUN KIDS SENSITIVE PROTECT & CARE

NIVEA SUN Kids Sensitive Protect & Care Lotion är särskilt anpassad för barns känsliga hud. Högeffektivt UVA/UVB skydd som omedelbart skyddar mot solens exponering och långvariga hudskador orsakade av UV. Den doftfira formulan minskar risken för allergier orsakade av solen.

NIVEA SUN PROTECT & MOISTURE

NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Lotion innehåller högeffektiva UVA/UVB filter och skyddar omedelbart huden mot solens exponering och långvariga hudskador orsakade av UV. Solskyddet hjälper att minska risken för solallergier, ger långvarig och intensiv återfuktning och är vattentålig.


SKYDD FRÅN SOLEN

HUR DU SKYDDAR DIG I SOLEN

Även om SPF kommer skydda dig under en längre tid så är det viktigt att överväga den bästa allmänna strategin eftersom att endast förlita sig på solskydd med högt SPF inte ger dig totalt skydd. Så här är några metoder för att hjälpa dig och din familj att skydda er i solen.

  • Sök er till skuggan särskilt vid den tiden på dagen när solen är som starkast
  • Använd UV blockerande solglasögon för att skydda de känsliga området runt ögonen
  • Efter du simmat eller torkat dig med handduk så är det viktigt att komma ihåg att återapplicera ditt solskydd. Du borde även återapplicera solskydd varannan timme

SOLSKYDD FRÅN NIVEA