Q10 återfuktande produkter för åldrande hy

Varför ska du se äldre ut än du behöver? Genom att använda Q10 antirynkprodukter kan du förhindra att din hud åldras för tidigt.

Användning av Q10-produkter för att bekämpa rynkor

Vem vill inte ha ung och fast hud? Vår hud åldras annorlunda, snabbare eller långsammare från person till person beroende på våra anlag och hur hälsosam vår livsstil är. NIVEA Q10-produkter finns vid din sida när det gäller förebyggande av ålderstecken.

Fakta om Q10

Fakta om Q10
Coenzym Q10, eller bara Q10, tillverkas naturligt i kroppen och utgör ett viktigt bidrag till kroppens cellaktivitet. Coenzymet liknar ett vitamin, finns i hela kroppen och kan stödja många processer som är väsentliga för liv. Q10 är särskilt väsentligt i cellernas energiproduktion inom mitokondrierna. Det fungerar också som antioxidant för att avvärja fria radikaler både inom och utom cellerna. Fria radikaler påskyndar hudens åldrande och skadar cellerna. Dessutom finns Q10 i cellmembranen och lipiderna på hudens yta där det också uppfyller sin viktiga uppgift som antioxidant. Q10 kan skydda huden från skador som orsakas av UV-strålar.

Resultaten av NIVEAs forskning
Alla NIVEA-produkter är ett resultat av en kombination av högutvecklad innovationskultur och ett århundrade av hudforskning hos Beiersdorf. NIVEAs forskargrupp har utforskat effekterna av coenzym Q10 i nästan ett kvarts sekel. Våra forskare har intensivt undersökt rollen av coenzym Q10 i mänsklig hud och har integrerat det i hudvårdsprodukter sedan 1998. Efterfrågan på Q10-produkter finns runt om i världen sedan dess: det säljs en burk NIVEA Q10 varannan sekund.
Huden behöver energi

Huden behöver energi och ett bra försvar

Hudens eget coenzym Q10 är väsentligt för att generera energi och skydda mot oxidativ stress. Andelen Q10 i vår hud minskar dock med åren. Produkter som innehåller Q10 hjälper att förebygga ålderstecken.

Q10: en vetenskaplig upptäckt

  • Den amerikanske forskaren Frederick L. Crane upptäckte coenzymet 1957. 
  • Den brittiska kemisten Peter Dennis Mitchell upptäcker hur Q10 fungerar i cellerna. Han fick Nobelpriset i kemi för sitt arbete år 1978. 
  • Forskarna hos Beiersdorf är de första som undersöker effekterna av Q10 på huden och har använt det i hudvårdsprodukter sedan 1998.
Coenzym Q10

Egenskaper hos coenzym Q10

Två av coenzymets viktigaste funktioner i kroppen är att generera energi och att skydda cellerna.
Vår Q10-forskning för din hud
Vår Q10-forskning för din hud
När produkter som innehåller Q10 appliceras lokalt tränger Q10 in i hudens yttre skikt. Huden tillgodoses med den värdefulla ingrediensen Q10 vid regelbunden användning.
Forskning
Vår Q10-forskning för din hud
Våra forskare vid Beiersdorf forskningscentrum i Hamburg har i årtionden fastställt världsomspännande standarder för utvecklingen av coenzym Q10 för hudvård.
Q10:s utveckling
Vår Q10-forskning för din hud
NIVEAs forskare var de första på marknaden som integrerade Q10 som ingrediens i hudvårdsprodukter.

Antirynk- och cellulitprodukter med Q10 från NIVEA

Q10 har länge använts inom antirynkvård som värdefull ingrediens i produkter från NIVEAs Q10-utbud.
Q10 för ansiktsvård
Se yngre ut: inte bara i ditt ansikte

NIVEA-produkter med Q10 för att vårda ditt ansikte

Din ansiktshud är känslig och utsätts för miljöpåverkan hela dagen. En dagcreme såsom NIVEA Q10 Plus Anti-Wrinkle Energy Day Care SOF 15 är därför avgörande.

Se yngre ut: inte bara i ditt ansikte

NIVEA-produkter med Q10 för att vårda dina händer

Din ålder syns först på dina händer. Unna dig en återfuktande handcreme som NIVEA Q10 Anti Age Hand Creme. Den förhindrar effektivt de första tecknen på hudens åldrande.
Se yngre ut: inte bara i ditt ansikte

NIVEA-produkter med Q10 för att vårda dina kropp

När du blir äldre förlorar din hud sin fasthet och elasticitet över hela kroppen. NIVEA Q10 Firming Body Lotion gör huden fast igen på bara 2 veckor när den används regelbundet!

product-stage-bg

Antirynkvård med Q10 för alla dina hudbehov

NIVEA Q10plus Serum

NIVEAs forskargrupp har många års expertis och enastående specialistkunskap om Q10 i huden. Du kan dra nytta av denna information tack vare den nya och mycket effektiva formeln hos Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls.
Patenterad effekt
Den innovativa NIVEA Q10plus Anti-Wrinkle Serum Pearls innehåller den högsta koncentrationen av hudens eget aktiva Q10 i NIVEAs utbud Q10plus Anti-Wrinkle. För första gången i NIVEAs historia kombineras Q10plus aktiva pärlor med en hydrogel för att bilda ett mycket effektivt antirynkserum. Denna unika patenterade formeln av Q10, hyaluronsyra och kreatin reducerar rynkor synligt och förhindrar dem från att bildas på nytt i förtid. För lenare, yngre hud och ett raffinerat utseende.

Alltid fräsch: Antirynkeffekten i serumformeln återaktiveras med en aktiv dispenser vid varje användning. När du trycker på dispensern brister de små pärlorna i dispenserns huvud och kombineras med hydrogelen i ett mycket effektivt serum som sugs upp av huden. Du bör helst använda NIVEA Q10 Plus Anti-Wrinkle Serum Pearls dagligen på ditt ansikte, morgon och kväll. Pärlorna är också perfekta som sminkbas eftersom de gör huden len och förbättrar dess utseende.
Q10 Anti-Wrinkle-Creme

Förbli ung längre!

Du kan ge din dagliga antirynkrutin en extra boost genom att vara aktiv själv. Rätt näring, lite motion och tillräckligt med hälsosam sömn hjälper huden att se fast och ung ut längre.
Träning
Hur du håller din kropp och hud i kondition längre

Motionera

När du motionerar lite får vävnaden bättre blodcirkulation och detta syns också på din hud. Det stärker också ditt immunförsvar. Du behöver inte ens idrotta på riktigt för att uppnå detta. Använd helt enkelt trappan istället för hissen. Det kommer din hud att tacka dig för.
Kost
Hur du håller din kropp och hud i kondition längre

Var medveten om vad du äter

Kalcium, järn och C-vitamin förebygger tecken på hudens åldrande. Se därför till att äta massor av grönsaker, fisk och baljväxter.
Hälsosam sömn
Hur du håller din kropp och hud i kondition längre

Sov gott

Tillräckligt med sömn garanterar också att dina hudceller är pigga. När vi sover aktiverar kroppen sin återhämtningsprocess. Unna dig 7 till 8 timmar sömn varje natt. Du kommer att bli belönad med pigg och frisk hy.