Fast hud och vackra ben med lösningar mot celluliter

Mjuk och smidig hud – det är vad de flesta kvinnor vill ha. Specifika övningar och rätt krämer kan göra huden fastare igen.

Träning och omsorg för smidigare hud

Det är bara hälften så kul att bära shorts eller en söt kjol på sommaren om de fruktade groparna på benen riskerar att synas. Ta tag i dina celluliter i god tid: få dina ben och rumpa i form med ett specialanpassat träningsprogram och dessa omvårdnadstips.

Duscha omväxlande med kallt och varmt vatten. När du använder kallt vatten drar blodkärlen ihop sig för att sedan expandera i varmt vatten. Detta främjar blodcirkulationen och vävnaden blir fastare.

Celluliter: Så gör du huden mjukare och vackrare

  • Celluliter är ett riktigt orosmoment för många kvinnor.
  • De besvärliga groparna försvinner inte över natten. Börja ditt cellulitprogram på vintern så att din hud är vacker igen lagom till bikinisäsongen.
  • Cykling, löpning och stegmaskinen är dina vänner på vägen till bättre hud. Detta är för att träning inte bara stärker musklernautan också ger jämnare hud.
  • Genom att vidta särskilda åtgärder mot celluliter bidrar du till att stärka vävnaden: NIVEA Q10 Firming Body Lotion har en uppstramande och stärkande effekt på huden.
  • Koffein ökar motståndskraften i det yttre hudlagret. En skrubb med kaffesump rensar och stimulerar också cirkulationen i cellerna."


Massage med kvalitetsingredienser gör huden märkbart mjukare

Få en fastare hud, även i duschen

Din program för en fastare hud börjar på morgonen när du duschar. Ta en omväxlande varm och kall dusch tillsammans med NIVEA Q10 In-Shower Firming Body Lotionför extra effekt. Kvalitetsingredienser gör huden smidig och stramar upp märkbart.

Tips för fastare hud - din handlingsplan mot celluliter

  • Massage förbättrar cirkulationen och stimulerar lymfflödet. Massera huden på rumpa och ben med en exfolierande handske eller en cellulitborste. 
  • Var försiktig med åderbråck. innan du behandlar dem ska du prata med din läkare. 
  • Ett alkaliskt bad ungefär en gång i veckan renar och avgiftar hela kroppen. Tillsätt ca fyra matskedar alkaliskt salt till ditt badvatten och ta dig tid att njuta av badets helande effekt. 
  • Vår hud är en spegel av vår kropp. Om vi är hälsosamma strålar vår kropp inifrån. Det märks om du äter mycket vitaminer och en balanserad kost! Bekämpa celluliter från insidan genom att äta mat med låg salthalt. Salt absorberar vatten i kroppen, vilket resulterar i uppblåst vävnad. Krydda din mat med örtkryddor istället. 
  • Grönsaker rika på kalium, som t.ex. broccoli, grönsaker och spenat garanterar också att överskott av vävnadsvätska spolas ut.
 

Regelbunden motion – det bästa sättet att bekämpa celluliter

Träning stärker musklerna och bränner fett – förklara krig mot celluliterna genom att se till att du rör dig mycket.

Smidig hud och fastare kurvor på rumpa och ben

Celluliternas utseende kan dämpas med några enkla övningar – om du gör dem regelbundet. Allt du behöver är en träningsmatta. Ligg på rygg med benen uppåt. Böj båda knäna i rätt vinkel med en hands bredd mellan dem. Lyft höfterna och stretcha ett ben utåt och framåt. Räkna till tio långsamt och byt sedan ben. Bara tio regelbundna repetitioner av denna övning varje dag kommer förändra din figur och hudens utseende.
Här kan du läsa mer om produkter för en fastare hud och deras effekter.

 

Förklara krig mot celluliterna - regelbunden träning ger synlig framgång

Fastare lår: Ligg i sidled på en träningsmatta och böj underbenet något. Räta nu på det övre benet och lyft upp det medan du andas ut. Håll det en kort stund i luften och sänk det sedan igen vid inandning. Byt sida efter 20 repetitioner.