How To Restore Collagen In The Face

VAD ÄR KOLLAGEN I HUDEN BÄST FÖR?

Kollagen fungerar som stödjande strukturer i huden som ger den dess styrka och elasticitet, och när vi åldras minskar vår kollagenproduktion vilket gör att huden blir påsig. Du kan hjälpa till att återställa dina kollagennivåer, så här är några bästa tips från oss för att hjälpa dig att göra det.

MEN FÖRST, VAD ÄR KOLLAGEN?

Och vad är kollagen bra för?
What is collagen for skin

VAD ÄR KOLLAGEN?

Kollagen utgör nästan 80% av din hud och står för en tredjedel av proteinerna i din kropp. Det finns i alla typer av kroppsvävnad samt hår, ben, muskler och hud. Din kropp gör naturligt kollagen som en byggsten för en hälsosam kropp, och det finns över 28 olika typer. Det är viktigt för att upprätthålla fastare hud och styrka, men som med många saker, minskar det när vi blir äldre och får huden att påsa sig, och förlora dess ungdomliga hy som du hade när du hade ung hud. Något kollagenproduktion bygger på är C-vitamin, eftersom kroppen inte kan bilda, lagra eller syntetisera kollagen utan det och det är ansvarigt för att hålla ihop celler under skapandet av kollagen. NIVEA Q10+Vitamin C-sortimentet är den perfekta lösningen eftersom det hjälper till att hjälpa och öka naturlig kollagenproduktion och restaurering.

What is collagen

vad är kollagen bra för?

Nu när vi har upptäckt vad kollagen är, är det dags att veta vad kollagen är bäst för. Kollagen i huden hjälper inte bara till att vår hud ser ung ut, eftersom det finns över hela kroppen och i höga mängder spelar det ett antal roller. vad är kollagen bra för:

 • Hjälper nya celler att växa och ersätter och återställer döda hudceller
 • Skyddar känsliga organ i kroppen såsom njurarna
 • Stärker ben, senor och leder för att motstå spänning och tryck
 • Bibehåller hudens elasticitet

HUR ÅTERSTÄLLER MAN KOLLAGEN I ANSIKTET?

Att förstå vad som är kollagen i din hud är bra och så, men hur ökar du nivåerna av det i din hud?

HUR ÅTERSTÄLLER MAN KOLLAGEN I ANSIKTET?

 1. Ansiktsmassage
  Att massera huden kan bidra till att stimulera kollagenproduktionen och stärka muskelminnet. Om musklerna i ditt ansikte är tonade kommer de att vara bättre på att behålla hudens täthet, och mer blod kommer att cirkuleras runt i huden som hjälper till att uppnå en glödande hudfärg samt öka hudens näringsämnen som finns i blodet i ansiktet.
 2.  Kollagenkrämer
  Kollagenkrämer är ett bra sätt att återställa kollagen i huden, men det sätt som kollagen fungerar betyder att du behöver hitta en kräm som innehåller kollagen-aminosyror som är tillräckligt små för att faktiskt penetrera huden, annars kommer det att bara sitter ovanpå huden och ger ingen verklig effekt på din hudhälsa. Det innebär inte att de är värdelösa; kollagenkrämer hjälper också till att upprätthålla hydrering genom att förhindra vattenförlust, vilket hjälper till att hålla huden smidig och minska förekomsten av fina linjer och rynkor. 
 3. C-vitaminkrämer
  C-vitaminkrämer är mycket fördelaktiga för produktionen av kollagen för huden eftersom det inte bara hjälper huden att hålla kvar kollagen, det främjar också frisk hud, hår och naglar, så det har en mängd fördelar - inklusive anti-åldrande. Utan C-vitamin kan kroppen inte återställa kollagennivåerna i ansiktet, och därför kommer hudens elasticitet och fasthet inte att återställas.
 4. Kost 
  För att hjälpa till att återställa kollagen i huden, liksom resten av kroppen för att hjälpa kroppsliga processer och hjälpa till att sakta ner kroppens åldrande, bör du äta mat som är rik på protein och vitamin C. Du bör också hålla dig borta från för mycket socker eftersom sockerintag får dina insulinnivåer att stiga, detta orsakar sedan inflammation som leder till nedbrytning av värdefullt kollagen och elastin vilket gör dig mer benägen för rynkor, fina linjer och förlust av hudens elasticitet.
 5. Rök inte
  Rökning begränsar blodtillförseln till ditt ansikte som får huden att se smidig och frisk ut, och hämmar produktionen av kollagen som orsakar hudens åldrande.
 6. Håll dig hydratiserad
  Att hålla dig hydratiserad och hålla din hud återfuktad hjälper till att ge en hudbarriär för vattenförlust, kollagen kan bindas till vatten och kan naturligt lära huden att upprätthålla fuktnivåer som ger dig med mer lysande, jämnare hud

KOLLAGENKOSTEN

Det är viktigt att inte bara applicera kollagen lokalt på din hud, du kan också komplettera kollagenet med din kost för att hjälpa till med kroppsprocesser och öka kollagennivåerna i huden för övergripande hudhälsa:
How To Restore Collagen In The Face

KOLLAGENRIKA LIVSMEDEL INKLUDERAR:

 • Benbuljong
 • Lax, fläsk och kyckling
 • Äggula och äggskal

How To Restore Collagen In The Face

LIVSMEDEL SOM INNEHÅLLER MYCKET C-VITAMIN INKLUDERAR:

C-vitamin spelar en viktig roll vid framställning av kollagen i kroppen. Det hjälper till att reglera balansen mellan kollagen och elastin i huden vilket ger dig fast men smidig hud och vacker hud, så det är viktigt att inkludera även det i din kost.

LIVSMEDEL SOM INNEHÅLLER MYCKET C-VITAMIN INKLUDERAR:

 • Grönsaker som broccoli, brysselkål, potatis och blomkål
 • Frukter som guava, jordgubbar, papaya, ananas och kiwifrukter
 • Röd & grön paprika
 • Tomatjuice, citronsaft och apelsinjuice