TA REDA PÅ MER OM HÅRBORTTAGNING, PÅ ETT STÄLLE

Hårborttagning kan vara överväldigande med ett så stort antal produkter och erbjudanden. Här på NIVEA har vi gjort saker enkelt för dig. Vi ger expertråd och information på olika hårborttagningsmetoder för att passa dina individuella behov, samtidigt som vi erbjuder effektiva hårborttagningsprodukter som ger silkeslent resultat.

VAXNING – FÖR LÅNGVARIG LENHET

Vaxning är populärt bland kvinnor som vill slippa hår en längre tid genom att ta bort det från rötterna. Vaxning kan utföras på alla kroppsdelar med kall- eller varmvaxning. Hårstråna bör inte vara kortare än 0.5cm för att vaxet ska få grepp om håret.

Vårt tips: Exfoliera innan vaxning – denna öppnar hårsäckarna och gör det enklare och mindre smärtfullt medan det motverka inväxta hårstrån. Applicera vax i hårets växtriktning och dra i motsatt riktning.

RAKNING – SNABB OCH ENKEL HÅRBORTTAGNING

Rakning är en populär metod för hårborttagning och kan utan problem ske i hemmet med rätt produkter.

Vårt tips: Byt rakblad ofta – hudläkare föreslår att du bör byta rakblad efter fem till sju användningar för att motverka skada, irritation och röda fläckar efter rakning.

Raka i duschen – när hårstråna är mjuka är de enklare att ta bort, detta ger dig den nära rakning som du är ute efter.

Använd rakkräm, lödder eller gel – detta ger skytt som motverkar skada på huden och bibehåller din huds fuktbalans.

HÅRBORTTAGNINGSKRÄM – ENKEL OCH SMÄRTFRI HÅRBORTTAGNING

Hårborttagningskräm innehåller ämnen som löser upp keratin, vilket gör att du kan helt enkelt kan skrapa bort håret. Det kan användas på ett stort antal kroppsdelar och är enkelt. Det tar 10 minuter för krämen att verka.

Vårt tips: Testa på huden först – hårborttagningsprodukter innehåller kemikalier som kan reagera på huden, så att testa först är viktigt. Använd inte på känslig eller skadad hud – detta kommer att irritera huden och kan orsaka obehag.

VARFÖR ÄR PERMANENT HÅRBORTTAGNING SÅ POPULÄR?

Laserhårborttagning blir allt mer populärt bland kvinnor. Vad är fördelarna med denna hårborttagningsmetod?

90% av kvinnor som är bra kandidater för proceduren upplever permanent hårborttagning efter 3-6 session.

Det tar lång tid och är kostsamt, men låter dig steg efter steg spendera mindre tid på hårborttagning då håren slutar växa tillbaka.

Men vad är negativt med det hela?

Visa upplever att laserhårborttagning är obekvämt, andra tycker det är smärtsamt. Framgångsrik hårborttagning beror på din typ av hår och hud, så vissa kan uppleva större framgång än andra.
Epilering – Hårborttagning för båda långa och korta hårstrån. Elektriska epilatorer drar ut flera hårstrån från rötterna med hjälp av roterande skivor eller pincetter och fångar, till skillnad från vaxning, även korta hårstrån. Det är en effektiv hårborttagningsmetod som kan ske gång på gång.

Vårt tips: Epilera efter ett varmt bad eller dusch – detta öppnar hudens porer och gör håren mjuka för att minska smärta. Spänn huden – detta låter epilatorn fånga så många hårstrån som möjligt.

Elektrisk rakapparat – Som vid rakning klipper en elektrisk rakapparat hårstrån vid hudytan. Dessa apparater kan återanvändas men kostar mer, och är mindre portabla än rakhyvlar. Ungefär 7% av alla kvinnor föredrar denna hårborttagningsmetod.

Pincetter – För att fånga varje enskilt hårstrå. Pincetter är perfekta för att fånga upp de hårstrån som slank igenom övriga hårborttagningsmetoder. Det är även perfekt för ögonbryn eller eventuella hårstrån i ansiktet.

Vårt tips: Använd en varm handduk eller ta en varm dusch först – detta öppnar porerna och gör hårstråna enklare att ta bort. Använd en kall handduk efteråt – detta hjälper till att motverka rödhet och lugnar huden.

Laserhårborttagning – Permanent hårdborttagning som använder impulser som tränger djupt ned i huden, värmer upp hårets rötter och förstår dem. Detta är ett dyrare alternativ för hårborttagning, och kräver många sessioner för att man ska uppnå det.

HUR VÄLJER MAN BÄSTA HÅRBORTTAGNINGSMETODEN?

Rakning: Perfekt för snabb och smärtfri hårborttagning. Hår växer vanligtvis tillbaka inom 1-3 dagar.

Vaxning: En kostnadseffektiv långverkande metod för hårborttagning. Hett- och kallt vax fungerar båda bra för hemmabehandling, och ben förblir hårfria i 1-2 månader.

Hårborttagningskrämer: Smärtfri och problemfri hårborttagningsmetod för de som vill få bort alla hårstrån. Detta sker genom att hårstrån löses upp och håller 5-7 dagar.

Laserhårborttagning: Permanent hårborttagning för de som hellre spenderar pengar på att få silkeslen hud. Detta kan ske i hemmet eller med hjälp av proffs.

Epilatorer: Perfekt om du inte har känslig hud och vill ha långvarigt resultat. En epilator kan användas flera gånger om och tar hand om de allra finaste stråna. Hår växer tillbaka inom 1-2 månader.

Laserhårborttagning: Permanent hårborttagning för personer som vill spendera pengar på att få silkeslen känsla. Detta kan ske med laser i hemmet, eller hos ett proffs.

GE DIN HUD LITE KÄRLEK OCH OMSORG

Hårborttagning handlar inte bara om att ta bort varje enskilt hårstrå från kroppen. Vi måste även behandla huden om vi vill ha kvar en silkeslen känsla genom att förbereda huden, och ge den omsorg efteråt.

HÅRBORTTAGNING OCH EFTERVÅRD

Efter rakning, för att stänga in fukt, testa NIVEA Rich Nourishing Body Milk för att hindra huden från att bli irriterad av rakning vaxning.

Efter vaxning bör du undvika att använda starka kemikalier eller irritanter på din nyvaxade hud, NIVEA Repair & Care Body Lotion är det perfekta alternativet för att lugna din hud.

Du bör inte utsätta din hud för starkt solljus efter hårborttagning för att skydda den från solskada, och även motverka irritation i samband med svettningar. Om du vill ge dig ut i solen bör du alltid använda solskydd.

Applicera en kall kompress på irriterade områden för att minska rödhet och lugna huden.

Det är viktigt att hålla koll på om din hud irriteras av regelbunden hårborttagning. Då bör du överväga att ta en paus för att låta din hud återhämta sig. Här på NIVEA har vi många näringsgivande och lugnande produkter som kan hjälpa dig, såsom NIVEA Express Hydration Body Lotion.

NIVEA TIPS FÖR HÅRBORTTAGNING MED KÄNSLIG HUD

Varje hårborttagningsmetod innebär ett visst mått av stress och påverkan på huden. Det är viktigt att förstå hur du kan minska denna effekt, särskilt om du har känslig hud, i samband med hårborttagningsmetoder.

- Använd alltid rakkräm, gel eller lödder när du rakar. Dessa innehåller ämnen som förbereder huden, stänger in fukt, och lugnar huden. De fungerar även som en barriär för att skydda huden.

- När du vaxar, fukta aldrig huden i förväg. Du bör inte använda krämer 24 timmar innan vaxningen, då det fungerar bäst när din hud är torr och fri från olja. Detta låter håren fångas upp av vaxet utan att du behöver upprepa processen flera gånger.

- Applicera alltid ett lager av kräm på huden efter hårborttagning. Välj en kroppslotion som innehåler ämnen som lugnar huden såsom NIVEA Smooth Caring Body Lotion eller NIVEA Creme Aloe Shower Cream med naturlig aloe vera.

- För särskilt känsliga områden, såsom armhålor, använd en skonsam deodorant såsom NIVEA Fresh Natural Roll On som skyddar huden från irritation.