Vad är C vitamin?

C vitamin hjälper hudens naturliga regenereringsprocess, vilket gör den perfekt för anti-aging. Läs mer nedan.

Vad är C vitamin?

C vitamin är ett viktigt näringsämne som din kropp behöver för att hålla sig frisk och för att hjälpa din hud att förbli fast och ung. Som varje essentiellt näringsämne producerar din kropp inte C vitamin naturligt, så du måste se till att du får det genom din kost och din hudvårdsrutin. När din kropp är utrustad med den mängd C vitamin den behöver blir ditt immunförsvar starkare, dina sår läker snabbare och dina celler skyddas.

C vitamin för din hud och kropp

Det finns två sätt du kan använda för att öka nivåerna av C vitamin i kroppen. Att äta en balanserad kost med lämplig mängd C vitamin gör att din kropp kan fungera ordentligt. Men när det gäller din hud kan applicering av C vitamin på specifika områden vara det perfekta sättet att uppnå vitalisering och skydd under hela dagen.

Ju mer du vet om din hud desto bättre kommer du att kunna ta hand om den. Se till att du vet vad som är just din hudtyp.


C vitamin hudvård

Idag finns det massor av produkter som innehåller C-vitamin, alltifrån body lotion till serum och masker.

Vad är C vitamin bra för

Hudskydd: C vitaminets antioxidantegenskaper skyddar din hud mot de negativa effekterna som orsakas av vår dagliga livsstil. Det bidrar till att skapa en barriär mot föroreningar, cigarettrök eller ultravioletta strålar från solen. Genom att använda C vitamin kommer du att se till att din hud är frisk och strålande.
Antiaging:  när du applicerar C vitamin direkt på huden ökar det produktionen av kollagen och elastin, vilket kommer att bekämpa rynkor och fina linjer och göra att din hud ser fyllig, elastisk och ungdomlig ut. Läs mer om att ta hand om mogen hud här.
Bekämpa hyperpigmentering:  C vitamin är en viktig ingrediens när det gäller att bekämpa hyperpigmentering. Det kan bidra till att förhindra mörka fläckar och ojämna toner när det används i kombination med ett solskydd. Om de mörka fläckarna redan finns där kan det ljusna de pigmenterade områdena utan att påverka resten av huden.
Andra fördelar:  C vitamin är också känt för att jämna ut huden, bleka ärr efter finnar och minska hudinflammation.


Vitamin C Serum

Med den ökande populariteten hos C vitaminrelaterade produkter har vitamin C serum blivit en av hudvårdsindustrins stjärnor. Ibland kommer det att dyka upp i ingredienslistor som L askorbinsyra, vilket är den mest effektiva formen av C vitamin för din hud.

I motsats till när vi äter C vitamin tillåter applicering av serum på vår hud en hög absorption, och de ökade nivåerna av C vitamin kommer att leda till att öka dess anti-aging och hudljusnande egenskaper.

Viktig anmärkning - Använd inte vitamin C serum om det har blivit brunt eller mörkorange. Serum i gott skick är gula och kommer bara att mörkna när de oxiderat och därmed blivit icke-effektiva.Hudvårdsrutin med C vitamin

Om du vill att din hud ska kunna skörda alla fördelar C vitamin har att erbjuda, måste du inkludera det i din dagliga hudvårdsrutin. Att vara konsekvent och tillämpa det över en längre tid kommer att garantera de bästa resultaten.

Morgonrutin:

  1. Börja dagen genom att rengöra din hud och uppfriskande den med NIVEA Daily Essentials Refreshing Facial Wash Gel.
  2. Se till att huden är helt ren genom att använda NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner i din morgonrutin. 
  3. Applicera Q10 POWER ANTI-WRINKLE +FIRMING EYE CREAM. Våra ögon är särskilt utsatta för trötthet och ålderssymptom. Denna kräm reducerar rynkor och mörka ringar under ögonen..
  4. Applicera NIVEA Q10 Antiwrinkle and Energy Day Cream med C vitamin för att komplettera den tidigare anti-rynkkrämen och för att hålla huden vid god energi resten av dagen.

Öka din huds hälsa med C vitamin och Q10

Q10 och C vitamin är en vinnande kombination. Q10 är känd för sina anti-rynkeffekter. Det är en stark antioxidant, precis som C vitamin, vilket innebär att kombinera dem kommer att ge din hud den extra boost den behöver.

NIVEA Q10 PLUSC ENERGIZING NIGHT CREAM

Denna avancerade nattkräm mot rynkor är den perfekta kombinationen av Q10 och C-vitamin och absorberas perfekt av huden över natten. Ge huden den energiboost den behöver och låt den ta upp 50% mer syre, så att du aldrig vaknar upp med trött hud igen.

Q10 Energy nattkräm