Anti-aging hudvård för frisk och glad hud

Lär känna tecken på hudens åldrande och våra tips för att förhindra hudens åldrande så att du kan behålla din ungdomliga och friska hud längre.

Hudens åldrande

Alla människors hud är annorlunda och när det normala åldrandet börjar visa sig beror på hur frisk din hud är. Att veta hur du kan hålla huden frisk innebär att du behöver lära dig om vad din hud behöver och känna igen vilka tecken som finns, och sedan kan du välja de bästa anti-aging-tipsen för just dig.

DE VANLIGASTE TECKNEN PÅ ÅLDRANDE HUD ÄR:

Människor åldras naturligt i olika takt beroende på saker som livsstil och genetik. Även frisk hud förändras när den åldras, så att förstå de olika tecken på åldrande är en viktig del av att lära dig om hur du håller huden frisk och ung. Här är de vanligaste tecknen på att huden förändras med åldern, i olika steg i ditt liv: 

Tecken på åldrande vid 20 +
Din hud kommer sannolikt att vara något mindre återfuktad och vissa mindre fina linjer kan dyka upp. Du kanske borde överväga lätta dagkrämer för att ge din hud en strålande boost och hålla den skyddad från miljön. Att inte använda SPF i 20-årsåldern kan påskynda tecken på åldrande som orsakas av solens UV-strålar.

Tecken på åldrande vid 30 +
Din hud kommer sannolikt att producera färre lipider och de första linjerna kan uppträda i pannan från ansiktsuttryck, inklusive vertikala linjer från att rynka pannan. Att använda produkter som ger huden näring samtidigt som de aktivt riktar in sig på tecken på åldrande kommer att vara din bästa lösning här.

Tecken på åldrande vid 40 +
Din hud kommer sannolikt att bli mycket torrare och tunnare, och du kommer att uppleva dina första rynkor runt ögonen allteftersom din hud börjar förlora sin elasticitet. Till skillnad från 30-årsåldern behöver du produkter som ger mer intensiv fukt samt har åtstramande egenskaper.

Tecken på åldrande vid 50 +
Vid denna ålder kommer din kropp att skapa färre näringsämnen som CoQ10 till din hud.  På grund av detta kommer du att uppleva blekare hy och mindre elasticitet i ansiktet. Din hudcellsomsättning kommer att vara mycket lägre i 50-årsåldern, och därför är det viktigt att använda produkter som kommer att bidra till att öka detta.

Tecken på åldrande vid 60 +
Under denna period kommer din hud att kännas mindre full, dina konturer förändras, huden kommer att sjunka ihop, och pigmentfläckar börjar dyka upp. När din hud når full mognad kommer den en gång så starka naturliga defensiva barriären att bli svagare, i linje med att cellomsättningen fortsätter att minska. Den kommer att vara mer mottaglig för torrhet och rodnad, så att använda djupt närande dag- och nattkrämer som hjälper hudens naturliga förnyelseprocess kommer att vara avgörande för att din hud ska fortsätta vara frisk.


NÄR BÖR DU STARTA EN HUDVÅRDSRUTIN MOT HUDENS ÅLDRANDE?

Är du osäker på exakt när du borde börja använda hudvårdsprodukter mot rynkor och åldrande? Det enkla svaret är att det inte finns någon rätt tidpunkt! Det kan aldrig vara för tidigt för att börja använda en fuktgivande kräm med SPF, eller att börja utforska olika anti-aging-hudvårdsprodukter, och det är verkligen aldrig för sent att anta en hälsosammare livsstil för att förhindra för tidigt åldrande. Att inkludera anti-aging-produkter i din rutin är nyckeln till hur du håller huden ung.

Att ge din hud daglig energi med NIVEA Q10 Plus C Anti-Wrinkle + Energy Day Cream med SPF 15 ger den en boost varje dag eftersom denna kräm innehåller 100% hudidentisk Q10 och C-vitamin som har en mängd fördelar för din hud som att det: stramar åt huden, ger förbättrat skydd, ger ökad cellomsättning, ger ökad hudhydrering och minskad ansiktsrodnad. Denna dagkräm kommer att återuppliva din hud, vilket gör att du ser och känner dig fräsch hela dagen samtidigt som den försvarar den mot miljöstressorer vilket kan hjälpa till att förebygga rynkor i ansiktet.

Graden av förekomsten av ålderstecken i ansiktet beror helt på din livsstil och genetik. Medan åldrande är en naturlig och vacker process, och som är helt individuellt för var och en av oss, vill ingen av oss se äldre än vi är, och vi alla vill veta hur vi kan hålla huden ung! Att hålla igång din hudvårdsrutin under hela dygnet medan din hud mognar gör att du kan fortsätta ha frisk hud som ser ung ut. Att använda NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Day Cream under dagen, tillsammans med NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Night Cream på natten, som båda innehåller hyaluronsyra, hjälper till att synligt minska befintliga tecken på åldrande (som rynkor och fina linjer) samtidigt som de ger dig märkbart fastare hud.

Att välja rätt hudvård enligt dina behov är mycket viktigt för att säkerställa att din hud får rätt vård vid precis rätt tidpunkt. En effektiv hudvårdsrutin mot åldrande måste anpassas till dina individuella behov, och inkludera allt från ögonkräm, dag- och nattkräm till serum och cleansers.

 

NIVEA Q10 Plus C

Produkterna inom vår NIVEA Q10 Plus C-serie är framtagna för att återuppliva och fräscha upp matt och trött hud. Genom att kombinera 100% hudidentisk Q10 med ren C-vitamin, är produkter såsom Q10 PLUSC ENERGIZING NIGHT CREAM fantastiskt bra på att ge din hud en daglig boost samtidigt som den förhindrar uppkomsten av tecken på för tidigt åldrande. Att använda denna kräm dagligen ger din hud den näring och det skydd som den behöver för att hålla sig frisk och ung.

NIVEA Q10 Power

Om du har börjat märka att din hud visar tecken på åldrande och undrar hur du kan hålla din hud ung, är vår NIVEA Q10 Power-serie här för att hjälpa dig. Också den använder 100% hudidentisk Q10, men den här gången kombineras det med kreatin. Produkterna i denna serie är framtagna för att ta itu med fina linjer, rynkor och förlust av hudelasticitet. När din hud börjar mogna är det viktigt att inkludera anti-aging-produkter i din hudvårdsrutin för att få frisk hud, och NIVEA Q10 Power-produkterna hjälper mognande hud att bli märkbart fastare efter bara 14 dagars användning. Vi älskar NIVEA Q10 Power Serum Pearls, som omedelbart återfuktar huden och synligt motverkar till och med djupa rynkor.

NIVEA Q10 Power Extra Nourishing

För djupare näring kombinerar NIVEA Q10 Extra Nourishing-serien 100% hudidentisk Q10 med ekologisk arganolja. Dessa produkter är speciellt framtagna för att rikta sig till mogen torr till mycket torr hud, för att både ge näring på djupet, och effektivt minska synliga ålderstecken. Minska mängden rynkor på 4 veckor och strama åt huden på 2 veckor med NIVEA Q10 Power Extra Nourishing Day Cream. Att använda produkter från vårt NIVEA Q10 Extra Nourishing-utbud både dag och natt hjälper till att ge mogen hud en välbehövlig boost för att se ut och kännas frisk och hjälpa dig att behålla strålande hud.

BIBEHÅLL FRISK HUD MED NIVEA Q10

Koenzym Q10 finns naturligt i kroppens hudceller och är viktigt för att hålla huden frisk och ung. Q10 frigörs i kroppen som en antioxidant för att bekämpa oxidativ stress som kan orsakas dagligen av olika miljö- och livsstilsfaktorer. Kollagen är den största beståndsdelen i vår hud och ger den stöd och struktur, medan Q10 spelar en central roll för att ge hudceller den energi de behöver för att producera kollagen, vilket innebär att utan Q10 kan vår huds förmåga att regenerera och reparera kraftigt reduceras. När vi åldras börjar våra naturliga nivåer av Q10 att avta, och därmed minskar produktionen av kollagen. NIVEAs utbud av Q10-produkter innehåller Q10 som är 100% identisk med den som finns i din hud, och är fantastiskt bra på att bekämpa tecken på åldrande, vilket håller huden frisk och ung. Läs mer om vad Q10 är här.


TIPS FÖR ANTI-AGING: DIN KORTA GUIDE TILL ATT SKYDDA HUDEN FRÅN FÖR TIDIGT ÅLDRANDE

 • I tidiga tjugoårsåldern bör du skydda din hud från solen när du kan med medelhög till hög SPF. Använd lätta hudvårdsprodukter, rengör och exfoliera så ofta du känner att du behöver.

 • I mitten av tjugoårsåldern till mitten av trettioårsåldern, håll huden återfuktad, skyddad från solen, och inkludera produkter från NIVEAs Q10-serie. Dessa produkter innehåller Q10 som är 100% identisk med den som finns i din hud och kan ge dina hudceller den energi de behöver för att återuppliva din hud.

 • I mitten av trettioårsåldern till mitten av fyrtioårsåldern är intensiv återfuktning för din hud viktigt i hur du håller huden ung. Solskydd i form av solkräm med hög SPF är ett absolut måste. Aktiv användning av krämer som innehåller koenzym Q10 för att vitalisera din hud rekommenderas för en effektiv anti-aging-hudvårdsrutin.

 • När du är i mitten av fyrtioårsåldern bör du börja använda icke-torkande cleansers som NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin. Solkräm är viktigt och du bör börja inkludera ditt bröst och din hals i din anti-aging-hudvårdsrutin. Varför inte prova Protect & Moisture Moisturising Sun Lotion SPF30 för att hålla de skadliga UVA/UVB-strålarna borta?

 • Från 55 år och framåt, försök att inkludera allt ovanstående, men dessa produkter bör ingå i en regelbunden, daglig anti-aging-hudvårdsrutin. Använd produkter som ger djupare näring för din hud, för att du ska få in ytterligare näringsämnen.
 


ANTI-AGING-HUDVÅRD I SOLEN

UV-ljus från solen är en av de vanligaste orsakerna till för tidigt åldrande av huden. Och hur mycket vi än alla älskar att ligga i solen för att få en snygg bränna, är det viktigt att skydda din hud från solen ordentligt. Detta skydd är viktigt varje dag, inte bara på semestern, för frisk hud. 

Solljus innehåller både UVA och UVB-strålar. UVA-strålar kan tränga in djupt i vår hud, vilket gör att den mörknar, men det skadar också hudens DNA. UVB-strålar tränger bara in i det yttre lagret av vår hud och är mest ansvariga för tidiga ålderstecken som rynkor, mörka fläckar och en sämre hudelasticitet. Att använda en dagkräm som innehåller SPF eller solskydd är viktigt för att försvara den mot skador som kan orsakas av både UVA- och UVB-strålar och för hur du håller huden ung. Ju högre SPF din solkräm har, desto mindre mängd UV-strålning kommer att nå din hud. 

Solskydd skyddar också din hud mot solbränna och destruktiva fria radikaler. Solkräm bör vara en grundläggande del av din anti-aging-hudvårdsrutin.

5 TIPS PÅ HUDVÅRD MOT ÅLDRANDE

 1. Ta hand om din insida lika mycket som din utsida.
  En hälsosam kost och livsstil kommer direkt att påverka hur tecken på åldrande dyker upp på din hud, och kommer leda till frisk hud. Att dricka mycket vatten varje dag och skära ner på bearbetade livsmedel är en bra start. Var snäll mot dig själv och din hud!

 2. Ta hand om din hud regelbundet.
  Känn dig lyckligare och friskare när du visar din hud hur mycket du bryr dig om den! Använd dag- och nattkräm regelbundet, använd ögonkrämer och återfukta huden. Om du inte redan har en, börja med en vanlig hudvårdsrutin och du bör börja se (och känna) effekterna ganska snart.

 3. Kärlek och omsorg för din hud 
  Vänta inte på att din hud ska börja visa tecken på rynkor och torrhet innan du börjar med en anti-aging-hudvårdsrutin. Var snäll mot din hud och känn dig vacker inifrån och ut! 

 4. Använd solkräm eller en fuktkräm med SPF varje dag 
  Det kommer att skydda din hud från UV-strålar som kan orsaka för tidigt åldrande. 

 5. Sminka av dig varje kväll 
  När du bär smink utsätts din hud för olika kemikalier. Om du inte rengör ditt ansikte efter en lång dag, kommer du att utsätta ditt ansikte för dessa kemikalier hela natten också. Dessa kemikalier kan bryta ner kollagenet i huden.