VAD ÄR TORROLJA?

Vad är torr olja och hur främjar det huden? Upptäck allt om torrolja för kropp och ansikte med NIVEA

VAD ÄR TORROLJA?

Termen torrolja refererar till känslan som oljan lämnar på huden när du har applicerat den. En torrolja absorberas av huden och lämnar inte kvar några oljiga rester på ytan. Motsatsen till en torrolja är en våt olja som känns tyngre på din hud, tar längre tid att absorbera och du kan känna att den finns kvar på huden.

VAD ÄR FÖRDELARNA MED ATT ANVÄNDA EN TORROLJA FÖR HUDEN?

 1. Torrolja återfuktar huden & bevarar fukten
 2. Torrolja är lätt och absorberas snabbt
 3. Torrolja lämnar inte några feta eller obekväma oljiga rester på huden
 4. Torrolja är fantastiskt för akne eller fet hy
 5. Torrolja kan hjälpa till att göra huden mjukare
 6. Torrolja är särskilt lugnande och minskar risken för irritation eller utbrott

TYPER AV TORROLJA

Här är några av de vanligaste torroljorna:

 1. Sesamolja
 2. Nyponolja
 3. Avokadoolja
 4. Camelinaolja
 5. Solrosolja

VÅT OLJA VS TORROLJA

Torrolja är bra för huden, men det betyder inte att våt olja är dåligt! Faktum är att det finns många fördelar med att använda våt olja på din hud då den tenderar att återfukta mer intensivt och vårdande. Våt olja är särskilt passande för väldigt torr hud som kräver mer återfuktning. Våt olja hjälper till att förhindra vattenförlust via huden och låser in fukten, vilket betyder att den är fantastisk för sprucken och uttorkad hud.

Våt olja kan också vara fantastisk att använda på natten då den tar längre tid på sig att sjunka in i huden. Medan du sover skämmer den bort huden, hela natten. Många våta oljor används som bas för återfuktande hudprodukter, vilket inkluderar oljor som jojobaolja och mandelolja.

NIVEA Naturally Good Radiance Day Cream och NIVEA Naturally Good Regenerating Night Cream innehåller de fantastiska fördelarna med både jojobaolja och mandelolja.

För att ge näring åt din kropp, upptäck NIVEA Cherry Blossom & Jojoba Oil med jojobaolja och NIVEA Oil i Lotion Vanilla & Almond Oil body lotion med mandelolja.

NIVEA SMINKBORTTAGNING MED TORROLJA

Torrolja är en fantastisk ingrediens i sminkborttagning eftersom den hjälper till att återfukta huden och gör att den kännas ren, mjuk och återfuktad utan att lämna några fettiga rester. NIVEA MicellAIR Water Expert är formulerad med torr olja för att hjälpa till att avlägsna även det mest envisa vattenfasta sminket från ditt ansikte och ögon och samtidigt ta hand om din hud.

Det micellära vattnet fungerar som en magnet för att försiktigt ta bort smink från huden medan torroljan ger näring. Denna sminkborttagare med bas av torrolja sminkborttagare infunderas ytterligare med svart te, vilket ger din hud en boost av antioxidanter som kan hjälpa till att minska svullnader och mörka ringar under ögonen.

Lär dig mer om ansiktsolja här.
VAD ÄR TORROLJA?

1) FÖR VACKERT HÅR

Torrolja kan hjälpa till att tämja frissigt hår och ge en fantastisk lyster utan känslan av fett hår. Torrolja kan också hjälpa till att vårda håret och är bäst applicerat på fuktigt hår, men kan också användas på torrt hår för att ge det extra elegant lyster.
VAD ÄR TORROLJA?

2) FÖR VÅRDAD HY

Ett bra tillfälle att applicera torrolja på din hud är direkt efter att du har duschat. När du applicerar torr olja på ren och våt hud hjälper den till att återfukta och låsa in fukt för mjuk och följsam hud utan att det känns tungt.
VAD ÄR TORROLJA?

3) FÖR STARKA NAGLAR & MJUKA NAGELBAND

Att massera in några få droppar torrolja på dina naglar och nagelband och ge det tid att sjunka in hjälper till att hålla dom i bra skick. Detta kommer resultera i starkare naglar och mjukare nagelband.