Rosenhip oil för hud

Vad är hemligheten bakom nyponfröolja? Lär dig allt om fördelarna med rosehip oil för din hud.

Att integrera nyponolja i din dagliga hudvårdsrutin kan göra underverk för din hudton, det är därför inte konstigt att det har blivit så populärt som ett Anti-Age de senaste åren.

Låt oss titta närmare på en ingrediens som Miranda Kerr och Kate Middleton använder dagligen och en som otaliga andra svär vid.

Vad är rosehip oil?

Rosehip oil, även känt som nyponolja, härrör från frön av nyponbusken. 

Rosehip oil är prisad för sina helande egenskaper i årtusenden och är full av vårdande vitaminer, antioxidanter och essentiella fettsyror. Det är en ansiktsolja som verkar pånyttfödande på huden, nyponolja har flera applikationsområden: den kan användas för att ta itu med torrhet, matthet, fläckar, fina linjer, akneärr och ansiktsrodnad.

Lyckligtvis är nyponfröolja lämplig för alla hudtyper så att alla kan ta nytta av fördelarna med hudoljan.

Fördelar med nyponolja

Som du kanske har förstått, nyponfröolja är en imponerande multitasker. Här är några av de viktigaste fördelarna i hudvård med rosehip oil.

Återfuktar huden och håret

Regelbundna användare av rosehip oil för huden märker att deras hud känns mycket mindre torr och detta beror på de essentiella fettsyrorna – omega 6 och 9 – som hittas i rosehip oil. Linolsyra, en omega 6 syra, är en superåterfuktande ingrediens som hjälper huden att behålla vatten. Precis som jojobaolja kan rosehip oil tränga djupt in i huden utan att lämna feta rester, vilket gör den till en fantastisk återfuktare för alla hudtyper.

Nyponfröolja hjälper till att behålla fukten i din hårbotten, ger glans och skakar liv i torrt, livlöst hår samt kan användas för att ta itu med mjäll.

Den lyser upp huden

Rosehip oil innehåller Tretinoin, en nära släkting till Vitamin A. Tretinoin kan användas till att behandla hyperpigmentering, vilket uppstår när vissa hudområden tillverkar för mycket melanin och skapar ett mörkare område. Studier har visat att Tretinoin hjälper till att göra huden ljusare genom att minska melaninhalten i huden när den används i flera månader under en period.

Nyponolja är rik på Vitamin C, vilket reducerar hyperpigmentering genom att minska mängden melanin som huden producerar. Både Tretinoin och Vitamin C exfolierar naturligt din hud genom att uppmuntra dina hudceller att förnya sig, vilket resulterar i en ljusare effekt. Om du har varit tvungen att utstå en trist hud ett tag kan nyponfröolja hjälpa dig skapa en övergång från livlös hud till hud som strålar.

Den har Anti-Age egenskaper

En av de främsta anledningarna till den plötsliga ökningen i popularitet av rosehip oil är ökad medvetenhet om dess Anti-Age egenskaper. Rosehip oil är väldigt effektivt för att vända tidiga tecken på åldrande och hjälper till att reducera rynkor och öka produktionen av kollagen, kärnproteinet som hjälper huden att behålla sin struktur.

Nyponolja är också full av essentiella fettsyror som bekämpar fina linjer och rynkor genom att återställa din huds elasticitet. Dessa hjälper också till att öka hudens fuktnivåer – nyponolja är lika återfuktande som kokosolja men är mindre benägen att täppa igen porerna. 

Vitamin C i rosehip oil har också visat sig reparera skador orsakade av fria radikaler och UV-strålning tack vare sina antioxidativa egenskaper.

Den bekämpar akne

Som vi har sett har rosehip oil för huden också visat sig förbättra hudtonen och reducera ärr efter akne. Detta beror på att den är rik på fettsyror som används för att behandla akne och akneärr.

Nyponfröolja är idealisk för dom med fet och oren hy, eftersom det är en torr, fettfri olja som absorberas in i huden inom några minuter och lämnar inte några oljiga rester.

Den kan främja läkning

Rosehip oil är rik på essentiella fettsyror och antioxidanter, båda vilka spelar en avgörande roll i vävnads- och cellregenerering.

Du får också en hälsosam dos fenoler – organiska föreningar som fungerar utmärkt som helare för huden – när du applicerar hudvårdsprodukter som använder nyponfröolja till din hud.

Egenskaper som motverkar hudbristningar

Rosehip oil kan också reducera uppkomsten av hudbristningar för gravida kvinnor. Om du letar efter att reducera röda/lila linjer som ofta orsakas av graviditet eller viktförändringar kan applicering av rosehip oil på de drabbade områdena hjälpa till att förbättra deras utseende. 

Nyponfröolja & NIVEA

Exfoliera och återfukta dina läppar med Labello Caring Scrub Rosehip Oil. Formulan är också berikad med Vitamin E för att göra dina läppar mjukare. 

Vår nya Rose Care produkter innehåller också vårdande rosenvatten som har liknande egenskaper som nyponfröolja, men är mildare mot hyn. Försök också att använda NIVEA Rose Care Moisturizing Gel Cream som innehåller hyaluronsyra för att intensifiera återfuktning av huden i upp till 48 timmar och med en härlig rosendoft. Kombinera detta med vår NIVEA Rose Care Micellar Face Wash för att försiktigt rengöra din hud på djupet som ett första steg.