HUR Q10 HJÄLPER TILL MED REDUCERANDE AV TECKEN PÅ FÖR TIDIGT ÅLDRANDE?

Det är normalt att vilja bibehålla hudens glow så länge som det bara går. Tyvärr är det dock så att medan vi åldras försämras vår kropps förmåga att förnya hudceller. Q10 kan förhindra för tidigt åldrande för att bevara ditt naturliga glow och få dig att se ut att stråla av energi.

VAD ORSAKAR FÖR TIDIGT ÅLDRANDE?

Åldringsprocessen är vacker på så sätt att ditt livs berättelse "förevigas" i huden genom veck och rynkor orsakade av skratt och leende. Den är individuell och påverkas av ett flertal olika faktorer. Med alla ständiga förändringar livet präglas av är det ibland omöjligt att hålla koll på hudvårdsrutinen; för att inte tala om miljömässiga faktorer och stress som är utanför vår kontroll och dyker upp då och då, vilket leder till att huden åldras i förtid.

VANLIGA LIVSSTILSRELATERADE FAKTORER SOM KAN ORSAKA FÖR TIDIGT ÅLDRANDE:

 • Onyttig kost.
 • Rökning kan påskynda åldringsprocessen eftersom nikotinet i cigaretterna får blodkärlen i huden att bli smalare. Detta förhindrar optimal blodcirkulation till din hud, och med lägre blodtillförsel finns det lägre halter av syre som leder till att huden sviktar och åldras i förtid. Cigarettrök innehåller också fria radikaler som kan skada hud-DNA och orsaka för tidigt åldrande.
 • för mycket exponering för solljus kan också försämra hudens elasticitet.
 • Stress
 • Konsumtion av för mycket alkohol

Dessa faktorer kan leda till synliga tecken på för tidigt åldrande på din hud, ansikte och andra ställen på kroppen.

VILKA ÄR DE HUVUDSAKLIGA TECKNENA PÅ FÖR TIDIGT ÅLDRANDE?

Folks naturliga åldringsprocess sker med olika hastigheter och synliga tecken på den är individuella. Följande faktorer är några av de vanligaste tecknena på hudens åldrande:

 • Rynkor och veck
 • Sviktande hud
 • Matt hudton
 • Klåda eller torrhet på huden
 • Hyperpigmentering eller inflammation på bröstet
 • Lever/solfläckar - platta fläckar på huden orsakade av långsiktig solexponering
 • Förtunnad hud eller ett magert utseende, speciellt märkbart på händer

Alla dessa faktorer är naturliga åldringstecken, men de betraktas vara för tidigt åldrande om de är märkbara före 35.


SMÅ FÖRÄNDRINGAR KAN BIDRA TILL ATT FÖRHINDRA FÖR TIDIGT ÅLDRANDE

Genom att använda våra Q10-produkter kan du minska på fina linjer och rynkor som med synliga resultat göra huden jämnare. NIVEA Q10-utbudet använder sig på ett effektivt sätt av koenzym Q10 som är en kraftfull antioxidant som bidrar till att föryngra huden. NIVEAs Q10 anti-age utbud skyddar också huden från UVA/UVB-skador.

Många hudexperter delar in åldringsprocessen i två huvudsakliga kategorier: inre och yttre åldrande. Inre åldrande innebär åldrande som sker på grund av genetik - något du har väldigt lite kontroll över. Om din mamma fick grått hår när hon var i tidigt 30-årsåldern, är det sannolikt att du också kommer det. Yttre åldrande innebär istället miljömässiga faktorer. Dessa kan du påverka, så varför inte göra några förändringar nu för att stärka din hy och förhindra den från att åldras i förtid?

ÅLDRANDE HUD: VAD HÄNDER UNDER YTAN?

Det finns många teorier om hur och varför vår hud åldras. För tidigt åldrande kan ofta orsakas av bristande omvårdnadsrutiner och andra livsstilsrelaterade vanor. 

Avgörande förändringar kan hända under ytan, såsom minskad cellulär aktivitet, försämrad förnyelse av keratinocyter, lägre produktion av kollagen, och ansamling av skador orsakade av fria radikaler som skapats genom exponering av UV-strålning. Fria radikaler är kemiskt reaktiva substanser som genereras av kroppen, speciellt när du är exponerad för UV-strålning. Dessa reaktiva molekyler kan orsaka cellskador och leda till att huden åldras i förtid. 

Dessa förändringar sker alla under ytan, och resulterar i fuktförlust och försämrad elasticitet på hudens yta. Dessa förändringar kan också orsaka rynkor, fina linjer och pigmentförändringar. NIVEAs Q10 hudvårdsutbud kan stävja synliga åldringstecken, såsom att minska synligheten av rynkor, främja fastare hud och förbättra hudytans förnyelseprocess.

VAD ÄR Q10 OCH HUR FUNGERAR DET?


Q10 liknar vitaminer och finns på varje cell i kroppen. 

Din kropp producerar naturligt Q10 och dina celler använder det för att producera den energi din kropp behöver för bibehållandet av gamla och framväxten av nya celler. Det fungerar också som en antioxidant genom att skydda kroppen från skador. Q10 spelar också en nyckelroll när våra kroppar omvandlar mat till energi och stoppar fria radikaler från att skada celler, vilket orsakar tidiga åldringstecken.  

Alltmedan vi åldras, blir vår kropps produktion av Q10 långsammare. Av denna anledningen är anti-aging produkter viktiga, och därför är de som ingår i NIVEA Q10 anti-age utbudet ett bra alternativ.

MINSKA TECKEN PÅ FÖR TIDIGT ÅLDRANDE GENOM:

Genom att använda produkter från vårt Q10 Energy-utbud, såsom Q10 Energy Healthy Glow Day Cream i kombination med ovannämnda livsstilsförändringar kommer din hud kännas fast och fräsch återigen. Känn dig vacker både på insidan och utsidan!


VARFÖR DET ÄR VIKTIGT ATT LINDRA STRESS OCH LE FÖR ATT BEKÄMPA FÖR TIDIGT ÅLDRANDE

Alla blir vi stressade då och då. Det ingår helt enkelt i livet, och vi kommer alla att uppleva det någon gång. Att lära sig konsten hur man effektivt minskar stress kan gynna din hud mycket.

När du är stressad en längre tidsperiod, utsöndrar din kropp fler stresshormoner, vilka påskyndar för tidigt åldrande. När du är stressad, rynkar du pannan mer. Att handskas med stress på ett tidigt stadium kan hjälpa dig undvika att internalisera stressen. Genom att kanalisera din stress med träning eller prat med någon som lyssnar på dig kan du känna dig lättad och kanske få ett gott skäl till att le.

Forskning visar att leenden får dig att se tre år yngre ut. Genom att njuta av livet varje dag kommer du att se yngre och mer hälsosam ut; vilket också minskar risken att huden åldras i förtid.